Flapoorcorrectie zonder operatie uitvoeren? Het kan!

Flapoorcorrectie wat kun je er aan doen en hoe kom je er vanaf? Het antwoord staat in het artikel uitgelegd naast dat het boordevolle zit met tips die jou een oplossing bieden. Maar is het product vernieuwend en goed genoeg om aan te schaffen? In dit artikel vertel ik je alles over het product flapoorstickers van Otostick dit zijn doorzichtige siliconen prothese stickers! 

LET OP: Er is een kortingspagina actief. Je betaalt hier minder voor het product Flapoorstickers. De link hiernaast stuurtje direct naar de kortingspagina zodat je veel goedkoper uit bent: Flapoorstickers Kortingspagina >>>

Wat zijn flaporen?

Flaporen het komt maar voor bij 5% van de bevolking. Het zijn afstaande oren en deze ontstaan doordat delen van het uitwendige oor niet helemaal goed zijn aangelegd door het lichaam.

Wanneer heb je echt flaporen?

Vaak zijn flaporen wel duidelijk te herkennen. Als je het precies wilt weten dan begint het pas bij meer dan 2 centimeter van het hoofd afstaan, dan wordt het pas flaporen genoemd.

Wist je dat vaak de oren aan beide kanten niet even ver uit elkaar staan? Maar altijd één kant meer uitgesproken dan de andere kant. Het wordt vaak bij kinderen gezien aangezien het dan het meeste opvalt. Hoe kan het? Dit komt doordat oren op de leeftijd van vijf of zes jaar hun volwassen grootte al bereikt hebben.

Feitje is als het kind ouder wordt blijft het hoofd groeien maar de oren blijven het zelfde. Uiteindelijk worden de oren kleiner en vallen minder op.

Hoe ontstaan deze flaporen?

Ja, het klopt Afstaande oren ook wel bekend als flaporen zijn aangeboren en vaak zit het in de familie en wordt het doorgegeven.  Zoals ik hierboven al beschreven heb heeft ongeveer vier tot vijf procent van de baby’s flapoortjes.

Wat zijn nou de de meest voorkomende oorzaak van flaporen? Vaak is dit een tekort aan kraakbeen, of je mist een plooi in je kraakbeen van het oor. Waardoor de bovenkant van het oor niet langs het hoofd maar staat het er juist vanaf gaat.

Als de oorschelp te groot en te diep is ontstaat er te veel spanning in het kraakbeen waardoor het oor van het hoofd af gaat staan. Als de rand van het oor iets te kort is waardoor de oren klein en komvormig zijn, kunnen de oren ook nog verder van het hoofd gaan staan.

Hoe ernstig is flaporen?

Flaporen zijn gewoon helemaal onschuldig. Maar juist voor kinderen en opgroeiende kinderen kan dit sociaal gezien problemen veroorzaken. Pesten zorgt voor voor minder zelfvertrouwen en later in hun leven kan dit weer terugkomen in andere vormen.

Ouders kiezen er dan soms ook voor om voor hun kind rond de leeftijd vanaf vijf jaar flapoorcorrectie te laten ondergaan. Dit betekend dus een operatie. Dit is vaak de leeftijd dat het pesten begint op school en nog belangrijker de oren volgroeid zijn. Deze flapoorcorrectie wordt volledig onder narcose uitgevoerd bij kinderen en volwassen gaat dit vaker met een plaatselijke verdoving.

Starten met achter de oren de huid in te snijden, vervolgens kan het kraakbeen vervormd worden of eventueel verwijderd worden. Nadat de juiste correctie is uitgevoerd en de huid weer is gehecht van het kind of de volwassen.

Operatie klaar? Dan kun je ongeveer nog 1 week een hoofdband dragen om de hechtingen in de oren te ondersteunen. Als week 2 is aangebroken  dan hoeft dit alleen nog  ’s nachts. Dit voorkomt dat de oren tijdens het slapen in bed onnodige druk krijgt en de hechtingen onverwachts loslaten.

Je zult de kinderen ongeveer 1 week moeten binnen houden en daarna kunnen de kinderen weer naar buiten, school en volledig kunnen meedoen met de sporten.

Voorkomen Flapoorcorrectie?!

Zoals je al in het artikel heb gelezen zijn flaporen aangeboren en kun je deze niet voorkomen. Wat kun je wel doen? Het is mogelijk om bij baby’s de oren nog te ‘verbuigen’. Dit wordt ook wel de spalktherapie genoemd en dit kan bij baby’s worden uitgevoerd. Wat doe je met deze spalktherapie? Het betekend dat je via spalkjes en pleisters de oren in de juiste correctie worden gezet.

Wanneer werkt dit het beste? Deze vorm van therapie werkt het goed direct na de geboorte van je kind. Merk jij dat jouw baby flaporen heeft en je wilt geen flapoorcorrectie uitvoeren? Dan kun je beter maar niet te lang wachten met deze spalktherapie te proberen. Je begrijpt wel dat Spalktherapie werkt niet bij volwassenen aangezien de oren al volwassen zijn en volgroeid.

Wanneer naar de huisarts?

Wil je toch echt de flaporen laten behandelen, dan kun je het beste even een afspraak maken met je huisarts. Deze zal een goed beeld kunnen schetsen over de voor- en nadelen en bekijk ook even voor jezelf of voor je kind of het in het verzekerings pakket zit opgenomen.

Niemand wil dat zijn kind met flaporen het doelwit wordt van pesterijen. Dat is voor je kind of voor jullie als ouders allesbehalve prettig. Maar zelfs volwassenen met veel zelfvertrouwen kunnen toch onzeker worden van hun flaporen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om flaporen eenvoudig te verbergen. Lees verder voor de mogelijkheden die je vandaag al kan toepassen.

Je hebt al gelezen dat voor kinderen die echt af willen van hun flaporen de stap is ‘otoplastiek’ dus de flapoorcorrectie gedaan wordt op de leeftijd van 5 jaar omdat dan de oren zijn volgroeid.  Je kunt tot 13 jaar je kind vaak laten behandel en dan is er de mogelijkheid dat de ingreep vergoed wordt.

De inhoud van het product 

Flaporen kunnen eenvoudig verborgen worden met flapoorstickers. Flaporen verbergen of vastplakken
dit kan op verschillende manieren verborgen worden dankzij deze flapoorstickers.

Wat zijn die  ‘flapoorstickers’? Dit zijn doorzichtige siliconen prothese stickers die je aan de achterkant van je oor kunt plakken. Deze stickers zorgen ervoor dat je oor dichter tegen je hoofd aan staat, zonder dat het er gek uit ziet. Door een speciale lijm blijft de sticker een paar dagen tot een week zitten.

doosje flapoorstickers -250px-195x300

Je hebt geen last van pijn of bijwerkingen en niemand ziet de sticker zitten. Een paar uur nadat je de stickers hebt aangebracht kun je gewoon douchen, sporten en zwemmen.

Een doosje flapoorstickers bevat 8 stickers, bij normaal gebruik goed voor ongeveer een maand zonder flaporen.

Flapoorstickers direct bestellen met korting | Meer informatie >>>

Flapoorstickers ervaringen

flapoorstickers voorbeeld

Op het internet kom ik een hoop recensies tegen over het product flapoorstickers. De meeste recensies gaan over hoe eenvoudig de stickers werken en ook hoe je je oren direct kunt corrigeren.

Daarnaast kun je op een niet-operationele manier afkomen van je flaporen en normaal leven lijden. Gebruikers van het product flapoorstickers zijn positief en op de link hieronder lees je wat anderen te zeggen hebben over het boek.

Ervaringen van andere die de Flapoorstickers gebruiken >>>

Waar kun je Flapoorstickers het voordeligst kopen?

Het product Flapoorstickers koop je het voordeligst bij Flapoorstickers.nl. Je ontvangt hier korting op je aankoop en daarnaast heb je de stickers de volgende dag al in huis.

Tevens heb je recht op 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Ben je om wat voor een rede dan ook niet tevreden, krijg je het volledige aankoop bedrag terug!

Op deze manier loop je geen enkel risico op een miskoop en heb je dus niets te verliezen… alleen maar te winnen!

LET OP: Er is een kortingspagina actief. Je betaalt hier minder voor de Flapoorstickers. De link hiernaast stuurtje direct naar de kortingspagina zodat je veel goedkoper uit bent: Flapoorstickers Kortingspagina >>>

 

Tot slot

Het klopt dat de meest voor de hand liggende manier om je flaporen te verbergen is om je haar maar  lang te laten groeien. Zo zul je dan ook altijd je haren los moeten dragen of als man lang haar moeten laten groeien. Je kunt je haar nog voller maken met haarextensions en nog meer afdekken. Hierdoor verberg jij je flaporen nog beter. Je kunt ook een dikke haarband van stof over je oren schuiven, zodat deze naar achter blijven zitten. Al lijkt mij dit niet de meest gewenste oplossing.

Want flaporen hoeven ook echt niet perse een issue te zijn. Zo had ik zelf altijd een spleetje tussen mijn tanden en heb hier nooit aan laten doen.  Er zijn heel veel succesvolle en knappe beroemdheden die net als jij flaporen hebben.

Wie zul je dan wel afvragen, het is je dus nog niet eens opgevallen!  Denk eens aan Miley Cyrus of Will Smith, Katie Holmes en zelfs onze stoeren James Bond meneer Daniel Craig. Ook het bekende mode blad genaamd ‘Vogue’ heeft verschillende beroemdheden met flaporen als modellen.

Het product Flapoorstickers bevat een eenvoudige en waardevolle oplossing. Als het niet gedekt is door de verzekering of je graag toch direct je flaporen wilt aanpakken dan is nu de mogelijkheid hiervoor. Je zult zien dat de resultaten niet uit zullen blijven.

Wil je graag op een simpele manier aan je oren corrigeren? Dan is dit product wellicht ook iets voor jou!

Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan onderaan in dit artikel. Ook lees je hier vragen en ervaringen van andere gebruikers.