Frittata met kip: Krokante kiptaart vol met vitamines en extra groenten!

Frittata met kip? Bij taart denk je niet gelijk aan een gezond kipgerecht. Bij deze hartige taart is dat echter wél het geval. Deze heerlijke krokante kip frittata is vol van smaak, ontzettend vullend én ook nog eens een creatieve oplossing voor een diner, tussendoortje of lunch. Je kunt zelfs een deel invriezen of bewaren in de koelkast voor de volgende dag. Bekijk het recept!

TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarme kookboek voor het creëren van een slank en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>

Frittata met kip maken?

Frittata met kip maken

Ingrediënten, voor ongeveer 6 porties:

Ingrediënten:

Deeg:

  • 150 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 gr kokosmeel
  • 2 geklopte eieren
  • 50 gr gesmolten kokosolie
  • 80 gr geraspte mozarella, ook erg lekker met geraspte 30+ kaas
  • 1 el gedroogde oregano

Vulling

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 300 gr kipfilet, gesneden in blokjes
  • 150 gr spinazie, fijngehakt
  • 60 gr broccoli, de roosjes
  • 120 ml slagroom
  • 250 ml bouillon
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • ½ tl maizena
  • 1 EL oregano gedroogd
  • 1 EL tijm, gedroogd
  • zwarte peper en zout naar smaak
  • 1 lente-ui, de ringetjes

Zo maak je een recept: frittata met kip

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Bekleed een ovenschaal met een vel bakpapier.

  3. Voor het deeg voeg je eerst alle droge ingrediënten in een grote kom. Roer deze goed door en meng vervolgens de eieren, gesmolten kokosolie en kaas erdoorheen.

  4. Voor de vulling doe je wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui hierin tot deze bruin is. Voeg dan de kip toe en meng de spinazie, knoflook en broccoli erdoorheen tot het beetgaar is.

  5. Voeg dan de bouillon, slagroom en kruiden toe en laat nog even pruttelen.

  6. Pak 2 EL kookvocht en meng met de maizena in een apart kommetje tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan het kipmengsel en laat de saus indikken.

  7. Schep het kip-mengsel in de ovenschaal en verdeel het deeg daar overheen.

  8. Laat ongeveer 20 minuten bakken in de oven. Afkoelen en heerlijk smullen! Ideaal voor de volgende dag als snack of lunch. 🙂

Voedingswaarden per portie:

Calorieën: 380 gram
Koolhydraten: 8 gram
Eiwit: 21 gram
Vet: 28 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.