Als je op zoek bent naar een recept voor gevulde paprika welke geschikt is als een echt vegetarisch gerecht, dan hoef je met dit heerlijke recept niet meer verder te zoeken.
Hoewel de combinatie van feta en paprika al heel lekker is, zorgt de sinaasappelschil voor een heerlijk frisse en verrassende smaak. Een gevulde paprika kun je als je vegetarisch bent op veel manieren vullen.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Recept voor gevulde paprika met vegetarische vulling
Met dit vegetarische recept voor gevulde paprika’s met feta heb je er zeker weer een nieuwe liefde bij. Daarnaast bevat dit recept weinig calorieën en past dit heerlijke gerechtje dus prima in een verantwoord én vegetarisch eetpatroon.
Zelf gevulde paprika’s maken als vegetarische borrelhapje of voorgerecht is niet moeilijk en binnen een handomdraai gemaakt. Ook mensen die niet vegetarisch zijn zullen dit recept voor gevulde paprika met witte kaas en koriander super lekker vinden.
Wat is de voedingswaarde voor dit vegetarische recept voor gevulde paprika?
Dit heerlijke tussendoortje, voorgerecht of borrelhapje past in een verantwoord eetpatroon omdat het weinig calorieën bevat.
Daarnaast zitten paprika’s vol met essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam en zijn ze bovendien ook nog eens heel lekker.
Dit recept voor gevulde paprika vegetarisch is voldoende voor 6 personen. De voedingswaarden zijn berekend per portie:
Calorieën: 65
Vetten: 5
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 1
Deze ingrediënten heb je nodig:
6 kleine paprika’s
100 gram feta
1 sinaasappel
15 gram koriander (vers)
1 eetlepel pijnboompitten
½ theelepel korianderpoeder
Zo maak je zelf dit vegetarisch gevulde paprika recept met feta en koriander:
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten en de steel.
3. Was de sinaasappel en rasp de schil boven een kom. De helft van de sinaasappel is voldoende.
4. Snij de koriander fijn maar hou ongeveer 6 blaadjes over voor de garnering.
5. Breek de feta in kleine stukjes in de kom met sinaasappelschil en voeg daar ook de fijngesneden koriander, pijnboompitten, peper en het korianderpoeder aan toe.
6. Schep het mengsel goed door elkaar en vul de halve paprika’s hiermee. Leg ze hierna op een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 10 minuten lekker gaar.
7. Serveer de gevulde paprika’s met een blaadje koriander. Eet smakelijk!