Aubergines met knoflook uit de oven? Heerlijk en koolhydraatarm!

Aubergines met knoflook uit de oven? Heerlijk en koolhydraatarm!

Ook gek op Aubergines? Bijzonder heerlijke combo knoflook en aubergines samen is altijd smullen geblazen maar deze groente is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van olijfolie en verse peterselie kruiden.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Het beste Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Aubergines met knoflook uit de oven

Dit gerecht bestaat uit eigen gemaakte knoflookdressing, veel lekker en gezonder om zelf te maken. Scheelt ook weer in de portemonnee met aubergines, verse peterselie en ook erg lekker met een beetje honing erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als lunch.

Ingrediënten

900 aubergines
2 teentjes knoflook, geperst
1 el olijfolie
één dl extra vergine olijfolie
1 a 2 vers peterselie bosje
1 el witte wijn azijn
Zout en peper
Chilipoeder

Extra tip: 2 el honing voor er overheen

Bereidingswijze voor deze gezonde aubergines

1. Was de aubergines en snijd de kontjes eraf. Snijd ze in de lengte door en het liefste in vieren. Bestrooi nu de aubergines met beetje chilipoeder, zout en peper.
2. Maak de teentjes knoflook schoon en doe deze in een knoflookpers. Smeer vervolgens de geperste knoflook goed over de aubergines heen. Bak nu de aubergines in een hoge koekenpan ongeveer 15 min gaar.
3. Pak het bosje peterselie, als het goed schoon is hak het vervolgens lekker fijn en meng het met de witte wijn azijn en giet dit over de aubergines in de koekenpan. Als dit goed gemengd is even gesmoord heeft direct serveren. Smullen!

Tip: voordat je het gaat serveren doe er nog even twee lepels honing overheen! Combineert geweldig met de smaak en de pit van de chilipoeder. Of tijdens het smoren paar plakjes belegen 30 + kaas erop laten smelten. 

Voedingswaarden

Dit recept voor koolhydraatarme salade van spinazie met kaas en bieten is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 215
Koolhydraten: 6 g
Eiwitten: 3 g
Vetten: 20 g

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

snelle tomatensoep

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.