Groene curry maken? Heerlijk pittig en vol van smaak!

Groene curry maken? Heerlijk pittig en vol van smaak!

Ben jij ook gek op groene curry? Bijzonder heerlijke combo wortels, kerrie en chilipoeder samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van quinoa.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Groene curry maken

Dit gerecht bestaat uit wortels, uien en Griekse yoghurt veel lekker en gezonder om zelf te maken dan uit de supermarkt. Scheelt ook weer in de portemonnee met chilipeper, verse koriander en ook erg lekker met een beetje citroensap erbij. Dit gerecht is lekker bij een avondrecht of als lunch.

Ingrediënten

60 g quinoa
2-3 rode uien
1 verse rode of groene chilipeper
750 g wortels bospeen
30 g roomboter
40 g sultana rozijnen
2 tl kerriepoeder
5 dl wortelsap
50 g gemengde noten
1 vers bosje bladpeterselie
1 tl citroensap
Zout en snufje peper
Olijfolie
* 1 liter emmertje Griekse yoghurt

Extra tip: voor extra smaak heerlijk om een verse koriander er door te doen en 4/5 grote lepels Griekse yoghurt voor romige smaak!

Bereidingswijze voor deze groene curry

1. Maak de uien schoon en snipper deze grof. Was de verse chilipeper en dep hem even droog. Halveer hem nu doormidden, als je extra pit wil laat je de zaadjes zitten.
2. Rasp nu de wortels schoon. Snij deze in kleine stukken zoals jij het wilt. Verhit de boter in een wok tot het een beetje bruist en bak de uien, chilipeper, wortels kort.
3. Voeg de rozijnen en het kerriepoeder toe. Schenk het wortelsap erbij en brengt nu het mengsel aan de kook. Mix de quinoa erdoor en laat geheel nog even 15 min rustig staan op een laag vuur met de deksel op de wok.
4. Bak de noten als dat nog niet gedaan is even kort in de pan en hak deze grof . Was de peterselie even onder de kraan, hak de blaadjes fijn. Breng de groen curry op smaak met citroensap en wat zout. Meng de noten en peterselie erdoor. Schep nu lepels Griekse yoghurt erdoor.
5. Strooi nog even de blaadjes koriander erover en direct smullen! Mocht je het lusten een broodje naan erbij met knoflook.

Dit recept voor koolhydraatarme groene curry is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 222
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 4 g
Vetten: 11 g

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze 100% natuurlijke dieetpillen gebruiken >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.