Recept voor koolhydraatarm avondeten? Spruitjes salade met pijnboompitten!

Recept voor koolhydraatarm avondeten? Spruitjes salade met pijnboompitten!

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm avondeten? Dan zit je met deze spruitjessalade met spekjes en pijnboompitten helemaal goed. Een lekker makkelijk avondeten recept wat de hele familie lekker vindt.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Recept voor koolhydraatarm avondeten?

Daarbij is het ook nog eens arm aan koolhydraten en heel erg gezond! Ook wie niet zo’n liefhebber van spruiten is kan met deze salade uit de voeten. In dit recept voor koolhydraatarm avondeten gaan de spruitjes namelijk roerbakken. Zo worden ze lekker zoet en overheerlijk!

Koolhydraatarm avondeten maken met spruitjes en bacon

Dit lekkere avondeten is natuurlijk alleen al een feestje om te zien op je bord. De prachtige kleuren doen je het water in de mond lopen. Daarnaast ook nog eens heel gezond want dit koolhydraatarme recept voor avondeten zit mede dankzij de spruitjes vol met vezels en vitaminen. Ik zeg, zelf lekker aan de slag gaan met dit recept voor koolhydraatarm avondeten.

De voedingswaarden van dit recept met roerbak spruitjes

Een lekker koolhydraatarm avondeten recept bevat natuurlijk zo min mogelijk koolhydraten, maar ook voor de calorieën hoef je het niet te laten. Daarnaast geeft dit avondeten wel lekker en voedzaam. De voedingswaarden van dit avondeten recept voor 4 personen is gebaseerd op 1 portie:

Calorieën: 217
Koolhydraten: 12,4
Eiwitten: 10,2
Vetten: 15,8

Deze ingrediënten heb je nodig:

450 gram fijngesneden spruitjes (liefst biologisch)
45 gram pijnboompitten
115 gram bacon (plakken)
30 gram roomboter (ongezouten)
2 lente uien

Zo maak je zelf dit koolhydraatarm avondeten recept met spruitjes:

1. Snij de bacon in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan of wok. Als het spek lekker knapperig is haal je de bacon uit de pan. Bewaar ongeveer 2 lepels bakvet.
2. Smelt de roomboter in de pan en doe hier het bakvet van de bacon bij. Doe de pijnboompitten in de pan en bak ze kort tot ze lekker bruin zijn.
3. Snij de lente ui in kleine ringen en voeg deze samen met de fijngesneden spruitjes toe aan de pan. Bak dit voor ongeveer 10 minuten.
4. Serveer de spruitjes in een diep bord en garneer ze met de bacon-reepjes. Bon appetit!

Ik heb een heerlijk dagmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op dagmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een dagmenu mijn gewicht gezond en heb ik de hele dag door energie. Download hieronder mijn laatst geschreven dagmenu en geniet van de recepten!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.