Koolhydraatarm recept voor het avondeten? Boerenkoolstamppot met worst!

Koolhydraatarm recept voor het avondeten? Boerenkoolstamppot met worst!

Nét als je denkt dat gezond eten niet lekkerder kan, is hier het recept voor koolhydraatarm avondeten met boerenkoolstamppot met worst. Met dit recept voor koolhydraatarme boerenkoolstamppot verras je niet alleen jezelf, maar ook je gezin. Zo kun je genieten van de heerlijke smaak van boerenkool met worst, zonder dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt.

TIP: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Mijn Koolhydraatarm 30-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!” 

Koolhydraatarm recept voor het avondeten?

Zeker in de wintermaanden als het buiten koud en guur is, heb je vaak behoefte aan een heerlijk recept voor stevig avondeten. Boerenkoolstamppot is dan een logische keuze, alleen krijg je door de aardappels wel behoorlijk wat zetmeel en koolhydraten binnen. Ben je opzoek naar een koolhydraatarm recept voor het avondeten? Ga dan aan de slag met deze boerenkoolstamppot met worst maar zonder koolhydraten.

koolhydraatarm recept avondeten boerenkool 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit koolhydraatarm boerenkoolstamppot recept?

Hoewel de naam je anders doet vermoeden, bevat dit gezonde recept voor het avondeten bijzonder weinig koolhydraten. Zo kun je genieten van de heerlijke smaak van boerenkool zonder dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt. Dit gezonde avondeten recept is voldoende voor 4 personen.

De voedingswaarden zijn berekent per portie:

Calorieën: 312
Vetten: 21,0
Eiwitten: 18,9
Koolhydraten: 9,0

Deze ingrediënten heb je nodig:

450 gram gesneden verse boerenkool
600 gram bloemkool (of roosjes uit de vriezer)
85 ml jus (instant)
1 rookworst (mager)
250 gram spekblokjes (mager)
zout en peper

Zo maak je zelf dit koolhydraatarme recept voor avondeten met boerenkoolstamppot:

1. Maak de bloemkool schoon en snij deze in kleine roosjes.
2. Zet een grote pan met water op het vuur en kook hierin de boerenkool en de bloemkool voor ongeveer 20-25 minuten.
3. Bak de magere spekblokjes lekker knapperig in een pan en laat ze hierna op een keukenpapiertje uitlekken.
4. Giet de pan af en stamp de groenten met behulp van een stamper lekker fijn. Wat grover mag ook als je dat lekkerder vindt. Roer vervolgens de spekjes door de boerenkool en laat de pan met de deksel erop even staan.
5. Verwarm de rookworst en de jus volgens de instructies.
6. Verdeel de stamppot over 4 borden en maak met een juslepel een kuiltje met jus in de boerenkoolstamppot. Verdeel vervolgens ook de rookworst over de borden. Eet smakelijk!

Afvallen met het Koolhydraatarm Dagmenu

Klik op de afbeelding en Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.