Koolhydraatarm recept voor het avondeten? Boerenkoolstamppot met worst!

Koolhydraatarm recept voor het avondeten? Boerenkoolstamppot met worst!

Nét als je denkt dat gezond eten niet lekkerder kan, is hier het recept voor koolhydraatarm avondeten met boerenkoolstamppot met worst. Met dit recept voor koolhydraatarme boerenkoolstamppot verras je niet alleen jezelf, maar ook je gezin. Zo kun je genieten van de heerlijke smaak van boerenkool met worst, zonder dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Koolhydraatarm recept voor het avondeten?

Zeker in de wintermaanden als het buiten koud en guur is, heb je vaak behoefte aan een heerlijk recept voor stevig avondeten. Boerenkoolstamppot is dan een logische keuze, alleen krijg je door de aardappels wel behoorlijk wat zetmeel en koolhydraten binnen. Ben je opzoek naar een koolhydraatarm recept voor het avondeten? Ga dan aan de slag met deze boerenkoolstamppot met worst maar zonder koolhydraten.

koolhydraatarm recept avondeten boerenkool 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit koolhydraatarm boerenkoolstamppot recept?

Hoewel de naam je anders doet vermoeden, bevat dit gezonde recept voor het avondeten bijzonder weinig koolhydraten. Zo kun je genieten van de heerlijke smaak van boerenkool zonder dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt. Dit gezonde avondeten recept is voldoende voor 4 personen.

De voedingswaarden zijn berekent per portie:

Calorieën: 312
Vetten: 21,0
Eiwitten: 18,9
Koolhydraten: 9,0

Deze ingrediënten heb je nodig:

450 gram gesneden verse boerenkool
600 gram bloemkool (of roosjes uit de vriezer)
85 ml jus (instant)
1 rookworst (mager)
250 gram spekblokjes (mager)
zout en peper

Zo maak je zelf dit koolhydraatarme recept voor avondeten met boerenkoolstamppot:

1. Maak de bloemkool schoon en snij deze in kleine roosjes.
2. Zet een grote pan met water op het vuur en kook hierin de boerenkool en de bloemkool voor ongeveer 20-25 minuten.
3. Bak de magere spekblokjes lekker knapperig in een pan en laat ze hierna op een keukenpapiertje uitlekken.
4. Giet de pan af en stamp de groenten met behulp van een stamper lekker fijn. Wat grover mag ook als je dat lekkerder vindt. Roer vervolgens de spekjes door de boerenkool en laat de pan met de deksel erop even staan.
5. Verwarm de rookworst en de jus volgens de instructies.
6. Verdeel de stamppot over 4 borden en maak met een juslepel een kuiltje met jus in de boerenkoolstamppot. Verdeel vervolgens ook de rookworst over de borden. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.