Koolhydraatarme gevulde portobello met Roquefort? Probeer het eens!

Koolhydraatarme gevulde portobello met Roquefort? Probeer het eens!

Onweerstaanbaar lekker dit recept voor Koolhydraatarme gevulde portobello met Roquefort en prei! Nu is de combinatie van kaas, prei en champignons natuurlijk altijd al verrukkelijk, maar in combinatie met de blauwaderkaas Roquefort is dit recept helemaal een verwennerij. Gevulde portobello’s zijn prima te serveren als borrelhapje, maar ook als voorgerecht zijn ze zeer smakelijk.

Handige Tip: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Mijn Koolhydraatarm 30-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!”

Koolhydraatarme gevulde portobello

Daarnaast bevatten ze weinig koolhydraten en zijn ze tevens geschikt om te serveren als vegetarische snack. Dit recept voor een gevulde portobello met Roquefort en prei is niet moeilijk om te maken en bovendien behoorlijk gezond.Wist je dat blauwaderkaas bijdraagt aan onze bloedzuivering? Reden te meer dus om aan de slag te gaan met dit heerlijke recept voor gevulde portobello champignons met Roquefort en knapperige prei.

Koolhydraatarme gevulde portobello 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit recept voor gevulde portobello met blauwaderkaas?

Dat gezonde snacks ook heel lekker en eenvoudig te bereiden zijn, bewijst dit recept voor gevulde portobello met kaas des te meer. De voedingswaarden van dit recept voor 4 personen is berekend per éénpersoonsportie van 2 portobello’s:

Calorieën: 210
Vetten: 15
Eiwitten: 13
Koolhydraten: 6

Deze ingrediënten heb je nodig:

8 grote portobello champignons
½ verse prei
12 zongedroogde tomaten
150 gram roquefort
peper
olijfolie

Zo maak je zelf gevulde portobello’s met roquefort en prei:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Borstel de portobello champignons voorzichtig schoon en ontdoe ze van het steeltje.
3. Kruimel de roquefort in kleine stukje boven een kom en doe hier ook de in stukken gesneden zongedroogde tomaten bij.
4. Snij de prei in dunne ringetjes en doe dit bij het kaasmengsel in de kom. Schep het mengsel voorzichtig door elkaar.
5. Doe een beetje olijfolie in een bakje en bestrijk de binnenzijde van de portobello’s met een klein beetje olie.
6. Vul de portobello’s met het kaasmengsel en bestrooi ze met een klein beetje peper.
7. Zet de oven op grillstand en leg de champignons op een ingevette bakplaat. Dek de portobello’s losjes af met aluminiumfolie en plaats ze in de oven.
8. Grill ze voor ongeveer 5-10 minuten. De gevulde portobello’s zijn gaar als de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Afvallen met het Koolhydraatarm Dagmenu

Klik op de afbeelding en Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.