Koolhydraatbeperkt dieet recept met bloemkool risotto en mascarpone?

Koolhydraatbeperkt dieet recept met bloemkool risotto en mascarpone?

Volg je een koolhydraat beperkt dieet en ben je op zoek naar een lekker recept? Probeer dan eens deze eenvoudige risotto van bloemkool en romige mascarpone. Dit geweldig lekkere recept kun je zowel als lunch of hoofdgerecht bereiden en is verrassend snel klaar.

Waar je met de traditionele risotto minstens een uur in de keuken staat, zet je met dit recept in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Het mooie is, dit recept past perfect in een koolhydraatbeperkt dieet en is daarnaast ook nog eens heel lekker. Reden te meer dus om aan de slag te gaan met deze romige risotto van bloemkool met mascarpone en Parmezaanse kaas.

Is dit recept met risotto voor een koolhydraatbeperkt dieet gezond?

Absoluut. Omdat de traditionele risotto in dit recept is vervangen door bloemkool, kun je rekenen op behoorlijk wat gezondheidsvoordelen. Natuurlijk is bloemkool lekker laag in koolhydraten, maar bevat het ook essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam.

Bloemkool is dé leverancier van vitamine K en B. Ook zit deze superfood vol met vezels en antioxidanten. Dat maakt dit recept voor een koolhydraatbeperkt dieet ook geschikt als je lekker natuurlijk wil detoxen.

Wat is de voedingswaarde recept met risotto?

Deze bloemkool risotto met mascarpone en Parmezaanse kaas is niet alleen laag in koolhydraten, maar bevat daarnaast ook weinig calorieën. Goed passend dus in een koolhydraatbeperkt dieet. Dit recept is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 228
Vetten: 18,9
Koolhydraten: 10,0
Eiwitten: 6,8

Deze ingrediënten heb je nodig:

33 gram mascarpone
25 gram groene pesto
400 gram bloemkool rijst (vers)
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Snufje zout en peper
¼ knoflookpoeder
2 eetlepels roomboter (ongezouten)

Zo maak je zelf dit koolhydraatbeperkt dieet recept:

1. Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de bloemkool rijst in ongeveer 5 minuten gaar. Blijven roeren!
2. Voeg hierna de rest van de roomboter, zout en peper, knoflookpoeder en de mascarpone toe. Bak dit al roerend voor ongeveer 3 minuten. Voeg hierna de Parmezaanse kaas toe.
3. Laat de risotto even afkoelen en roer hierna ook de groene pesto erdoor.
4. Pak twee borden en verdeel de risotto evenredig over de borden. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.