Preisoep proberen? Preisoep maak je zelf met dit gezonde recept!

Preisoep proberen? Preisoep maak je zelf met dit gezonde recept!

Zelf preisoep maken? Dat doe je natuurlijk aan de hand van dit super lekkere en snelle recept. Als je zelf preisoep wilt maken dan denk je misschien dat dit behoorlijk wat van je tijd vergt.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Niets is minder waar! Met dit recept voor preisoep maak je niet alleen op een snelle manier een verse preisoep, maar geniet je ook nog eens van alle gezondheidsvoordelen van prei.

Preisoep maak je zelf met dit gezonde recept!

De zachte smaak van prei en de wijze waarop deze wordt bereid aan de hand van dit recept, zorgt er ook nog eens voor dat bijna iedereen dol is op de soep. Eet de soep als lekker voorafje, of met een belegd broodje als makkelijk lunchgerecht.

Prei is natuurlijk niet alleen een groente die zich bijzonder goed laat verwerken in allerlei gerechten. Deze ui-achtige groente is ook nog eens heel gezond voor je! Ze zitten namelijk vol met calcium, zinken en fosfor.

Daarnaast bevatten ze ook nog eens heel veel essentiële vitamines zoals vitamine A, B,C en D. Dit preisoep recept past dan ook prima in een verantwoord eetpatroon, of als je de inname van calorieën een beetje wilt beperken.

Preisoep prei 800x350px

De voedingswaarden van preisoep met spekreepjes en croutons

Als je verantwoord wilt eten, dan is het natuurlijk altijd verstandig om de voedingswaarden van een recept te bekijken. Deze romige preisoep met spekjes is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:

Calorieën: 285
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 21 gram
Eiwitten: 8 gram

Deze ingrediënten heb je nodig:

100 gram spekreepjes (mager)
300 gram gesneden prei
2 tabletten kippenbouillon
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
4 sneden brood (wit en oud)
1 liter water
zout en peper

Zo maak je zelf een heerlijke preisoep

1. Snij de korstjes van de sneden brood en snij ze vervolgens in kleine blokjes.
2. Verhit wat olijfolie in de koekenpan en bak vervolgens 1 in stukken gesneden knoflook teentje in de olie. Haal de knoflook hierna uit de pan en bak de broodblokjes op een laag vuurtje lekker krokant en bruin.
3. Verhit wat olie in een andere pan en pers hierin vervolgens de knoflook. Voeg de spekreepjes toe en bak dit voor ongeveer 2 minuten. Doe hierna de prei in de pan en voeg geleidelijk het water en de bouillon toe.
4. Breng het geheel aan de kook totdat alle bouillonblokjes zijn opgelost in het water. Kook de soep zachtjes door op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Als de prei gaar is, is de soep klaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
5. Serveer de prei soep in grote soepkommen en garneer ze met de croutons. Eet smakelijk!

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.