Frittata maken met chorizo (2)

Frit­ta­ta maken met chorizo? Gezond, heerlijk en super makkelijk!

Even wat anders dan je standaard omelet? Frittata? Heerlijk Italiaanse pizza van eieren en andere lekkere ingrediënten die jezelf helemaal kunt bepalen.

Ik heb een lekker frittata gemaakt uit oven met een mediterraanse smaken en dit is een eenvoudig recept. Daarnaast ook nog eens verantwoord en koolhydraatarm te maken. Lees snel verder!

Frit­ta­ta maken met chorizo

Ik hou ervan als mijn eten wat pit heeft! Zo ook deze Frittata met chorizo, gewoon heerlijk en gezond met vele soorten groenten en kruiden erin. Het liefste alles vers maar als je diepvries groente gebruikt kan het ook prima, let wel op dat dit wat meer vocht met zich meebrengt. Vooral tijdens het bakken in de oven. Ik vind dat je dan altijd iets meer kruiden nodig hebt om dezelfde smaak te krijgen.

Naast dat het lekker is krijg je ook veel eiwitten binnen en bevat het gezonde vezels. Dit betekend dat jij ervan kan blijven smullen, terwijl je tegelijkertijd goed op je gewicht let! Ik vind het vooral een handige snack om mee te nemen naar werk of sport. Of als je kids hebt net zoals een pizza gewoon in stukken snijden en samen genieten.

Wat is de voedingswaarde van dit recept met Frit­ta­ta maken met broccoli?

Naast dat deze frittata hoog in de eiwitten zit krijg je bij broccoli ook enkele noodzakelijke vitaminen en mineralen. In de broccoli zit vitamine A, B, C, E en K. Vele mineralen: calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper. Wist je dat vooral de vitamines A, C en E belangrijk zijn? Want dit zijn de sterkste antioxidanten onder de vitaminen.

  • Calorieën: 710
  • Eiwit: 36 g
  • Koolhydraten: 48 g
  • Vet: 38 g

Ingrediënten:

Al enthousiast geworden voor deze pasta? Hier een vernieuwend en heerlijk gezond en snel recept voor je. Deze pasta is echt snel klaar. Dit heb je nodig:

4 grote eieren,
400 g broccoli, in roosjes gekookt,
2 el Griekse yoghurt,
180 gram 35+ kaas geraspt,
3 trostomaten,
2 teentjes knoflook fijngehakt,
2 el Italiaanse kruiden,
1 el sambal,
2 el oregano gedroogd,
1 mozzarella,
40 gram chorizoworst,
30 gram olijven pitloos,
40 gram kastanjechampignons,
2 el kokosolie
Extra: strooier chili vlokken

Bereidingswijze:

  1. Zet alvast de oven aan op 185 graden. Klop de eieren los in een kom. Mix de eieren met de gedroogde kruiden, fijn gehakte knoflook, sambal, Griekse yoghurt en kaas. Kook de broccoli roosjes even 5 a 7 minuten gaar. Giet het eiermengsel in een bakblik met bakpapier.
  2. Leg je gekookte broccoli roosjes in het eimengsel samen met de olijven, tomaten, mozzarella stukjes, chorizoworst in plakjes en de champignons, verdeel dit netjes over het hele bakblik.
  3. Bak het vervolgens 15 / 20 min in voorverwarmde oven op 185 graden. Daarna met een pizza snijder er even stukjes van maken voor iedereen en op groot bord serveren. Je kunt er nog wat chili vlokken overheen strooien voor extra pit. Smullen!
  4. KHA TIP: Ook erg lekker mee naar werk of als tussendoortje. 

Maak vooral een voorraadje pasta pesto met kip en paprika aan, want je kunt deze pasta prima invriezen. Ga je een keertje sporten en wil je een gezond tussendoortje meenemen? Stop dan een portie in een bakje en geniet na je training van deze verfrissende salade!

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

Click here to subscribe

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.