Gebakken zoete aardappelen maken? Bijzonder smaakvol met Pesto!

Gebakken zoete aardappelen maken? Bijzonder smaakvol met Pesto!

Gebakken zoete aardappelen maken? Bijzonder smakelijke gerecht met zoete aardappels, verse pesto en knoflook samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Koolhydraatarm te bereiden zonder gebruik van extra carbs met behulp van de zoete aardappels.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De club weekmenu’s zijn makkelijk en snel te bereiden!” Probeer hem nu de eerste maand voor maar 1 euro! >>

Gebakken zoete aardappelen

Dit gerecht bestaat uit zoete aardappelen, knoflook en verse pesto veel lekker en gezonder om zelf te maken dan een kant en klare maaltijden uit de supermarkt. Scheelt vooral ook weer in de portemonnee met 700g zoete aardappels kun je per kilo halen bij de Aldi en Lidel. Dit gerecht is het lekkerste als avondeten.

Ingrediënten

800 g zoete aardappels
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
1 tl zout
1 tl kaneelpoeder
citroenpeper
paar takjes rozemarijn, geschraapt

De Pestosaus 

80 g rucola
1 bosje peterselie, vers
3 teentjes knoflook,
50 g blanke amandelen
1 dl olijfolie
80 g fijn geraspte kaas (liefste parmezaanse kaas)
zout en snufje peper

KHA Tip: Heerlijk om de zoete aardappels te bestrooien met wat kaneel voordat je de schaal in de warme oven zet, of afbakken in de pan en dan een beetje kaneelpoeder er overheen strooien.

Bereidingswijze voor deze gebakken zoete aardappelen

1.Verwarm de oven eerst goed voor op 250 graden. Was de zoete aardappelen even onder de kraan. Snij grove plakjes van de zoete aardappels. Leg de zoete aardappels stukken met snijvlak naar beneden op ovenschaal.  Vet deze ovenschaal even goed in met olijfolie.
2. Pelt nu het teentje knoflook en pers deze uit. Meng het met de olijfolie en zout. Bestrijk de zoete aardappelen met het mengsel en bestrooi de halve plakken met citroenpeper, rozemarijn. Bak het ongeveer 25/30 min tot de zoete aardappel echt gaar is geworden.
3. Maak de pestosaus: was de rucola en peterselie, verwijder de grote stellen even en dep de rest goed droog.. Pel nu weer de teentjes knoflook voor de pers. Pureer de rucola, peterselie, knoflook, blanke amandelen in een vijzel en voeg de olijfolie toe. Roer de kaas erdoor en voeg zout en eventueel nog wat peper toe.
4. Als je zoete aardappels hoort zoemen en sudderen in de warme oven is deze klaar om te eten! Dit samen met de pestosaus, gewoon smullen!

Dit recept voor koolhydraatarme ovenschotel is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

  • Calorieën: 633
  • Koolhydraten: 15 g
  • Eiwitten: 14 g
  • Vetten: 50 g

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze 100% natuurlijke dieetpillen gebruiken >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

[enormail_form form_id=1]

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.