Gevulde aubergines met quinoa? Heerlijk fris en verassend!

Gevulde aubergines met quinoa? Heerlijk fris en verassend!

Gevulde aubergines met quinoa? Bijzonder heerlijke combo aubergines, verse koriander en komijn samen is altijd smullen geblazen maar dit gerecht is ook verantwoord voor jou. Daarnaast smaakt dit recept echt lekker en is het ook nog eens koolhydraatarm te bereiden door gebruik van quinoa.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden!” Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Gevulde aubergines maken

Dit gerecht bestaat uit aubergines, quinoa en koriander veel lekker en gezonder om zelf te maken dan een kant en klare hap of bakjes uit de supermarkt. Scheelt vooral ook weer in de portemonnee met kleine aubergines, verse koriander maakt het gewoon helemaal af. Dit gerecht is lekker als avondeten.

Ingrediënten

125 g quinoa
4 aubergines
1 grote ui
gemalen kardemom
1 l groentebouillon
1 tl chilipoeder
50 g ongebrande cashewnoten
2 el olijfolie
Zout en snufje peper

Extra tip: voor extra smaak heerlijk om een beetje 30+ geraspte kaas eroverheen te strooien en lekker krokant te laten worden in de oven.

Bereidingswijze voor deze gevulde aubergines

1. Breng de quinoa volgens de verpakking, specerijen en groentebouillon aan de kook en kook de quinoa ongeveer 10 a 15 min op een normaal vuur.Giet het voorzichtig af. Rooster kort de cashewnoten in een koekenpan, zonder olie! Was de aubergines goed onder de kraan, halveer ze en bestrooi het snijvlak met druppels olijfolie en zout en peper. Laat het even 5 min intrekken.
2. Veeg nu weer het zout eraf en knijp de halve aubergines voorzicht uit met een schone theedoek. Hol helften voorzichtig uit, maar laat de scheel heel en stuk vruchtvlees.
3. Verwarm even de oven voor op 180 graden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng het door de quinoa, voeg zout, peper en chilipoeder toe. Vul de aubergine verder met het mengsel en strooi de cashewnoten en eventueel de 30+ kaas eroverheen.
4. Stop de aubergines met vulling nu in oven, gebruik een ovenschaal of een ingevette plaat. Zelf gebruik ik altijd een ovenschaal. Ongeveer 10-15 min in de oven. Haal het eruit en direct smullen! Smakelijk.

Dit recept voor koolhydraatarme gevulde aubergines is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 342
Koolhydraten: 16 g
Eiwitten: 11 g
Vetten: 12 g

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze 100% natuurlijke dieetpillen gebruiken >>

Ik heb een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.