Gevulde paddestoelen? Warm en knapperig uit de oven!

Gevulde paddestoelen? Warm en knapperig uit de oven!

Gevulde paddestoelen? Ondanks deze grote paddestoelen heerlijk smullen zijn past dit perfect in een verantwoorde levensstijl. Daarnaast smaakt dit gerecht heerlijk en is het ook nog eens low-carb te bereiden door gebruik van de portabello’s.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Het beste Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Gevulde paddestoelen

Dit gerecht bestaat uit een grote open paddestoelen want die zijn heerlijk een eenvoudig te vullen met lekkere recepten zoals hieronder.

Ingrediënten

8 grote paddestoelen (portabello’s)
2 el olijfolie
1 prei, gesneden
2 stengels selderij, gesneden
10 g tofu, lekker met sambal insmeren voor pit
1 courgette, gesneden
1 wortel, stukjes
100 g koolhydraatarm brood kruim
2 el verse basilicum
1 el tomaten puree
2 el pijnboompitten
75 geraspte kaas 30 + belegen
1,5 groentebouillon
Snufje zout en peper

TIP: heerlijk met pittige tofu deze is vooraf al gemarineerd met chili voor wat extra pit!

Bereidingswijze voor de gevulde paddestoelen

1. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen en snij die fijn maar bewaar de hoedjes.
2. Verhit nu de olijfolie in een grote, wok op een middelhoog vuurtje. Voeg de gehakte paddenstoelstelen, prei, selderij, pittige tofu, courgette en de wortel geraspt toe en bak het 4 min samen.
3. Roer nu de KHA broodkruimels, basilicum, tomatenpuree, pijnpitten erdoor. Voeg peper en zout toe naar believen en roer het goed door elkaar.
4. Schep het mengsel in de paddenstoelen hoedjes in een grote ovenschaal en schenk de bouillon ernaast in de ovenschotel.
5. Bak nu de paddestoelen in 15 min op 220 graden in de voorverwarmde oven gaar en lekker bruin en smeuig. Als het goed is nu de kaas lekker gesmolten en het knapperig geworden. Smullen!

Voedingswaarden

Dit recept voor paddestoelen uit de oven is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 273
Koolhydraten: 15 g
Eiwitten: 13 g
Vetten: 18 g
Suikers: 5 g

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

snelle tomatensoep

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.