Groene curry pasta

Groene curry pasta

Deze heerlijke groen curry pasta bereid je op een eenvoudige manier in de wokpan. Zo zet je in een handomdraai een gezond én koolhydraatarme schotel op tafel. Bereidingstijd ongeveer 20 minuten.

TIP: ”Wil je een koolhydraatarm dieet volgen? Het beste Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en je valt gemiddeld 2 kg per week af!”.  Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>

Groene curry pasta

Ben je dagelijks druk? Dan is dit recept is voor jou geschikt. Groene curry pasta blijft in de koelkast zelfs drie weken goed. Serveer de curry met zilvervlies rijst of low carb noedels.

Ingrediënten

1 el olijfolie
175 g Bi­o­lo­gisch Tofu na­tu­rel of gemarineerde
6 lente-uitjes, stukjes van 2 cm
1,5 dl kokosmelk
geraspte schil van 1 limoen
15 g blaadjes vers basilicum
1/4 tl maggi voor extra pit

Groene curry pasta

2 el olijfolie
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 zwarte peper gemalen
4 grote Spaanse pepers voor minder pit zaadjes verwijderen
2 sjalotten, gesnipperd
twee teentjes knoflook, geperst
2 el gehakte koriander
Geraspte schil van 1 limoen
1 el krui­den la­os
1 tl gemalen kurkuma poeder
Snufje zout
Verse koriander

Bereidingswijze

1. Maal voor de currypasta de komijn- en de korianderpoeder samen met de zwarte peper fijn met een vijzel of mortel
2. Meng de rest van de ingrediënten en schep dit mengsel bij het kruidenmengsel. Schep de pasta in een potje met deksel (oude jam potje). De pasta is 3 weken houdbaar in de koelkast en je kunt het zelfs invriezen.
3.  Verhit de olijfolie in een wokpan of koekenpan. Zoeg de stukjes tofu toe en roerbak deze 2 min op een hoog vuur. Voeg nu de lente-uitjes toe en roerbak het geheel nog 1 min. Haal de tofu en uitjes uit de wokpan en zet ze even weg.
4. Schenk de helft van de kokosmelk in de wokpan of koekenpan en breng die aan de kook. Voeg nu de 6 eetlepels van de currypasta en de limoenschil toe en laat het 1 min doorkoken. Voeg de bewaarde stukjes tofu en uitjes toe.
5. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat het geheel 8 min zachtjes koken. Roer de blaadjes basilicum en de maggi erdoor en laat het geheel nog 1 min pruttelen. Garneer de schotel met de blaadjes koriander en direct smullen!

De voedingswaarde

Deze groene curry met pittige tofu recept is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarden zijn berekent per portie:

  • Calorieën: 237
  • Koolhydraten: 5 g
  • Eiwitten: 16 g
  • Vetten: 17 g

Koolhydraatarme Tip: als je het systeem volgt ga je daadwerkelijk vet verbranden in 14 dagen probeer het 30 dagen menu >>

BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben dol op weekmenu’s! Het bespaart mij een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik dagelijks voldoende energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

koolhydraatarme pudding

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.