Hartige pompoentaart met spekjes? Ook met geitenkaas echt smullen!

Hartige pompoentaart met spekjes? Ook met geitenkaas echt smullen!

Hartige pompoentaart met spekjes? Krijg jij ook al een herfstgevoel als het een beetje koud begint te worden? De dagen worden weer steeds sneller donkerder en ik krijg steeds meer zin in hutspot! Maar ook in deze heerlijke hartige pompoentaart.

Vandaag gaan we aan de slag met de quiche variant. Pompoen heeft niet een uitgesproken smaak, daarom geef ik het pit met sambal en extra zoetige wortel. Echt warm en smaakvol met een herfst tint. Het is ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.

Lees hieronder het volledige recept, je kunt het natuurlijk volledig naar eigen smaak maken om eigen ingrediënten toe te voegen. Mijn vriendin maakt altijd zoete pompoentaart, haar recept zal ik ook binnenkort delen. Wees lekker creatief! Of volg gewoon het recept hieronder.

Hartige pompoentaart met spekjes

Eigenlijk kan een quiche of hartige taart altijd wel maar ik vind het heerlijk om er eerder voor op te staan. Alles klaar te zetten op een zaterdagochtend. Vervolgens lekker in de keuken als de zon langzaam begint wakker te worden aan de slag te gaan, oven opwarmen en dan de hele dag die zoete maar herkenbare geur van pompoen door het huis. S’middag lekker bunkeren met een geweldige hartige taart! Wie wil zo’n weekend nou niet? Lees snel verder.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor de hartige pompoentaart

500 gr pompoen, 1 grote pompoen (je kunt ook bij de supermarkt het in stukjes kopen, maar ik vind de smaak minder)
3 grote eieren
250 g magere spekreepjes
125 gr roomkaas
60 ml verse slagroom
100 gr verse spinazie, koud gewassen
1 bosje bosui , gesnipperd
300 g geschrapte wortelen, in kleine stukjes
1 el grasboter
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl mild paprikapoeder
2 el olijfolie
2 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
1 el sambal manis
Optioneel: romige geitenkaas toevoegen in plaats van roomkaas

Bereidingswijze voor hartige pompoentaart met spekjes

  1. Zorg altijd eerst dat je jouw keukenblad schoon hebt gemaakt en opgeruimd. Vervolgens hoef je de pompoen alleen te snijden in stukken en de pitten eruit te schrapen. Als je een stoompan of gewoon kookpan hebt doe je daar de pompoenblokjes in met schil en al beetje olijfolie in het water en snufje zout. Kook dat het zacht en gaar is geworden 15 t0t 25 minuten.
  2. Pak een wok warm deze op met olijfolie, als warm is doe je knoflook geperst erin en bak hierin de spinazie samen met de spekjes 2 a 3 min (let op: met nat blad en olijfolie kan, goed uit laten lekken). Doe de spinazie na het bakken even op een bord.
  3. Doe nu de boter in de wok en als het weer op temperatuur is voeg je de bosui, wortelen, spinazie, pompoen en spekjes samen. Doe de kruiden erin en zet het vuur even laag. Pak een hoge beslagkom en doe hierin de eieren, slagroom, sambal, olijfolie, knoflookpoeder en snufje peper en zout samen klutsen.
  4. Vet de ovenschaal of quicheschaal 24 cm in met olijfolie doe hier de pompoen en groente in en giet als laatste het eiermengsel eroverheen. Smeer de roomkaas er nog overheen en nog snufje peper erop en hij kan de oven in voor 30 – 40 min! Af en toe kijken en genieten van de geur!
  5. Snijd de pompoentaart warm na het afbakken in stukjes en garneer eventueel met sesamzaad of pijnboompitjes. Samen smullen!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook heerlijk met rundergehakt inplaats van spekjes! Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe aan de quiche of een lepel gebakken sambal voor wat extra pit of noten smaak.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een hartige pompoentaart te maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 482
Koolhydraten: 8 g
Eiwitten: 24 g
Vetten: 39 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.