Avocado-muntsoep? Een rijke en romige soep van avocado!

Avocado-muntsoep? Een rijke en romige soep van avocado!

Avocado-muntsoep? Een rijke en romige soep van avocado en afgemaakt met fijngehakte munt. Serveer deze soep het liefste koud maar je kunt hem ook snel warm maken in de wintermaanden.

Avocado soep met munt

Zin in een gezonde en warme maaltijd? Dan is deze soep van mooie groene Avocado soep en citroen met snufje munt is de uitkomst!

Wat heb je nodig?

40 g boter
6 lentje-uitjes in ringen
1 teentje knoflook, geperst
25 g bloem
6 dl groentebouillon
2 volle rijpe avocado’s
2-3 tl citroensap
mespunt geraspte citroenschil
1,5 dl melk
1,5 dl verse room (voorkeur slankroom)
1 fijn gehakte munt
zout en snufje peper
takjes munt, ter garnering

Munt-knoflook speltbrood 

125 g boter
1-2 el fijn gehakte munt
1-2 teentjes knoflook, goed geperst
1 spelbrood baguette

Hoe maak je avocado soep met munt

  • Smelt de boter in een zware pan. Voeg de lente-uitjes en het noflook toe en bak die op een laag vuur al roerend in 3 minuten glazig.
  • Roer de bloem erdoor en bak het mengels al roerend nog 1 a 2 minuten. Schenk er heel geleidelijk al roerend de bouillon bij het geheel aan zachtjes aan de kook. Laat het geheel pruttelen op het vuur terwijl je de avocado’s klaarmaakt.
  • Schil de avocado’s, verwijder de pitten en hak het vruchtvlees grof. Voeg het vruchtvlees samen met het citroensap, de citroenschil en wat peper en snufje zout toe aan de soep. laat het lekker door pruttelen voor 10 minuten.
  • Laat de soep afkoelen, druk hem met de bolle kant van een soeplepel door een zeef tot puree. Schen de soep in een grote kom.
  • Roer de melk en de room erdoor. Breng de soep op smaak met peper en snufje zout en roer de verse munt erdoor. Laat de soep afgedekt goed afkoelen (of serveer het warm).
  • Roer voor het munt-knoflook speltbrood de boter zacht en klop de verse munt en het knoflook erdoor. Maak sneetjes in de baguette speltbrood en smeer daarin de mengsel van knoflook en munt goed erin. Wikkel de baguette in aluminiumfolie en bak het brood 15 min in 180 graden voor verwarmde oven.
  • serveer extra munt takje bij de soep samen met speltbrood en smullen maar!

De voedingswaarden

Het recept is voor 6 porties en bevat de juiste voedingsstoffen zoals vitamine C, foliumzuur, vitamine B11, vitamine B6, magnesium en kalium.

De voedingswaarden zijn per portie en zien er als volgt uit:

calorieën: 199
koolhydraten: 7 gram
eiwitten: 3 gram
vetten: 18 gram
suikers 3 gram

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!

sla wrap

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.