Omelet recept maken? Eenvoudig met zachte bladspinazie en Parmezaanse kaas!

Omelet recept maken? Eenvoudig met zachte bladspinazie en Parmezaanse kaas!

Met dit heerlijke en gezonde omelet recept met babyspinazie maak je eenvoudig en snel een heerlijk gezond ontbijt, lunch of tussendoortje. De jonge babyspinazie zorgt voor een heerlijke zachte smaak, terwijl de Parmezaanse kaas nét dat beetje pit geeft aan dit omelet recept.

Handige Tip: ”Inspiratie nodig voor koolhydraatarm eten? Mijn Koolhydraatarm 30-dagen programma staat boordevol lekkere recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor!”

Omelet recept met zachte bladspinazie en Parmezaanse kaas

Zelf dit omelet recept maken met spinazie en pittige kaas is niet moeilijk. Je kunt zelfs de avond van tevoren al de ingrediënten klaarmaken als je de volgende dag niet zoveel tijd hebt voor een gezond ontbijt. Daarnaast past dit recept met omelet perfect in een bewust eetpatroon en mag je hem zelfs zonder schuldgevoel eten als je aan het afvallen bent.

Is dit omelet recept met spinazie, kaas en nootmuskaat gezond?

We weten natuurlijk allemaal dat ei een goede bron van eiwitten is voor ons lichaam. Maar hoe zit dat eigenlijk met spinazie? Spinazie is behoorlijk gezond voor ons. Het zit vol met vitamine B en E, en is behoorlijk rijk aan mangaan, magnesium en ijzer.

Dit is maar liefst 36% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid! Natuurlijk moet je er daarbij wel vanuit gaan dat je verse spinazie gebruikt voor dit recept. Gebruik je diepvries spinazie of spinazie uit blik, dan lever je behoorlijk in op de voedingsstoffen.

Omelet recept maken spinach 800x350px

Wat is de voedingswaarde van dit omelet recept met Parmezaanse kaas?

Een omelet met spinazie bevat weinig calorieën en is daarnaast wel lekker rijk aan eiwitten.Ook is een omelet arm aan koolhydraten. De voedingswaarden voor dit eenpersoons omelet recept is berekend per omelet:

Calorieën: 186
Vetten: 12,7
Eiwitten: 17,0
Koolhydraten: 2,9

Deze ingrediënten heb je nodig:

2-3 eieren
10 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
¼ theelepel uienpoeder
⅛ theelepel nootmuskaat
30 gram gesneden verse spinazie

Zo maak je zelf dit omelet recept met spinazie en kaas:

Kluts de eieren in een grote kom en voeg hier de in stukken gesneden spinazie aan toe. Ook de geraspte Parmezaanse kaas, uienpoeder, zout, peper en nootmuskaat kun je door het eimengsel heen roeren.
Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak deze op middelmatig vuur in ongeveer 4 minuten lekker gaar en goudbruin aan beide kanten.
Serveer de omelet op een bord met de eventueel overgebleven verse spinazie. Eet smakelijk!

Afvallen met het Koolhydraatarm Dagmenu

Klik op de afbeelding en Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.