Vegetarische Marokkaanse salade uit Noord-Afrika? Je moet het proberen!

Vegetarische Marokkaanse salade uit Noord-Afrika? Je moet het proberen!

Heerlijke Marokkaanse salade? Met dit zomerse eenvoudige recept zet je binnen de kortste keren een Afrikaanse salade op tafel. Deze salade helemaal uit het mooie en mysterieuze Noord-Afrika en is niet alleen rijk aan calorieën en eiwitten, maar heeft ook verse munt, kikkererwten en sinaasappels voor een hele eigen smaak. Dit gerecht is ook helemaal vegetarisch.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm Weekmenu

Marokkaanse salade

Moeilijkheidsgraad: beginner

Couscous is een soort griesmeel van harde tarwe en is heel lekker in salades, omdat de korreltjes de smaak van de dressing goed opnemen.  Het is 100% vegetarische en vol gezonde eiwitten, het is een gerecht als lunch of als bijgerecht. Met dit recept heb je die kans om snel een bijzondere salade te creëren. Uiteraard zijn ook de extra koolhydraten weggelaten. laten we snel aan de slag gaan!.

Hoe gezond is een Marokkaanse salade?

Er is een duidelijk verschil tussen normale witte couscous en volkoren couscous. Vooral als je kijkt naar de vitamines en mineralen kun je beter voor volkoren couscous kiezen. Zo bevat tarwe al aardig wat micronutriënten, maar veel daarvan zitten juist in de vliesjes zoals bij zilvervlies rijst. Die krijg je dus niet binnen als je voor de normale, ‘witte’ couscous kiest.

Als we praten over vitamines en mineralen waar hebben wij het dan over? Binnen het granen rijk  zit tarwe vol met B-vitamines, deze zijn belangrijk voor je energie(voorziening). Daarbij levert couscous verschillende belangrijke mineralen, dit is onder andere ijzer, magnesium, zink en fosfor.

Wil je zelf een Marokkaanse salade maken? Met dit recept voor couscous zet je in een handomdraai een lekker en vullend bijgerecht op tafel voor jou of het gezin.

Wat zijn de goede eigenschappen van deze Marokkaanse salade?

couscous 800x350px

Zelf vind ik het heerlijk om tijdens warme dagen koud te eten en dan is de Marokkaanse couscous salade de uitkomst.  Maar eet jij al te veel koolhydraten, dan is couscous nu even geen goede aanvulling. En eet je er te weining groente bij, dan wordt het geen juiste volwaardige maaltijd.  Maar heb jij jouw wekelijkse voedingsschema op orde, dan is er geen reden om niet voor deze salade met (volkoren) couscous te kiezen!

Bereidingstijd: 0 minuten
Voorbereiding: 20 minuten
Aantal personen: 6

De voedingswaarden

Door het weglaten van vaste vetten zoals geitenkaas en extra zuivelproducten, kan dit recept ook als koolhydraatarme met perfecte voedingswaarde.

Calorieën: 195
Eiwitten: 8 gram
Koolhydraten: 40 gram
Suikers: 15 gram
Vetten: 2 gram
Verzadigd vet: 0,3 gram

Ingrediënten:

175 g volkoren couscous
1 bosje lente-uien, gesnipperd
1 kleine groene paprika, zaadjes verwijderd en in stukjes
10 cm komkommer, in stukjes
175 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
60 g rozijnen of sultana’s
2 sinaasappels
zout en peper
takjes munt ter garnering
blaadjes sla, om erbij te serveren
*Schepje Griekse yoghurt ter garnering
Dressing
Geraspte schil van 1 sinaasappel
1 el fijngehakte verse munt
1,5 dl yoghurt

Hoe maak je een (volkoren) Marokkaanse salade

1. Doe de couscous in een kom en giet er kokend water bij. Laat de coucous 15 minuten weken en roer de korrels los met een vork
2. Voeg de lente-uien, de paprika, de komkommer, de kikkererwten en de rozijnen toe. Schep de geheel goed om en breng het vervolgens op smaak met zout en peper en een snufje chilipeper.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en giet hem over de couscous salade. Schep alles nog eens even lekker door.
4. Schil de sinaasappel met een scherp ekartled mes en verwijderde pitjes. Verdeel de couscous salade over zes broden en le de partjes sinaasappel erbovenop. Garneer de salade met de takjes verse munt!
5. Smullen maar en ervaar de Noord-Afrikaanse smaak voor jezelf!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.  Open hier het Koolhydraatarm Weekmenu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

Koolhydraatarm tomatensoep

Laat even bericht achter wat jij van dit Koolhydraatarme gerecht vindt?

Ik vond het tof om deze heerlijke Koolhydraatarme recept met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over voedingswaardes en de krachten van groenten en fruit en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.