Recept kip champignons paprika? Smakelijk en heerlijk voor jou!

Recept kip champignons paprika? Smakelijk en heerlijk voor jou!

Recept kip champignons paprika? Je wilt graag een eiwitrijk recept maken wat ook nog een gezond is maar wel snel klaar? dan zit je helemaal aan het juiste adres met dit roerbakmaaltijd recept.

De kip gaan wij lekker pittig kruiden en voegen er verschillende extra gezonde groentes aan toen! Als je wil smullen lees dan snel verder.

Recept kip champignons paprika

Deze roerbakmaaltijd met kip champignons, en paprika is voor iedereen makkelijk om te maken! Je maakt echt binnen een handomdraai en snel en eiwitrijk recept klaar. Het gerecht bestaat uit niet meer dan kipfilet, kastanjechampignons, bosuitjes en rode puntpaprika olijfolie, boter en samen met heerlijke kruiden.

Wil je mij verder helpen? Plaats dan onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of de ingrediënten, bedankt.

Ingrediënten voor het recept kip

2 kipfilets, in stukjes gesneden
3 grote rode puntpaprika’s, in stukjes, schoon gemaakt
125 gr kastanjechampignons, in stukjes gesneden
45 gr grasboter
1 bosje bosui, gesneden fijn
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 tl mild paprikapoeder
3 el olijfolie
2 teentje knoflook, geperst
zout en peper naar smaak
1 el sambal manis
Optioneel: als je minder fan bent van milde paprikapoeder kun je ook kerriepoeder gebruiken

Bereidingswijze voor kip champignons paprika

  1. Pak eerste een mooie grote wok uit je kast en zet deze op het vuur. Doe eerste olijfolie erin en als vuur erop staat smelt je ook de boter op een middelhoog vuur. Ga nu het op smaak brengen met alle kruiden dus de knoflook, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, bosui,  zout en peper en als laatste grote schep sambal toe aan de wok.
  2. Voeg als dit lekker samen gevoegd de kipfilet toe en bak dit ongeveer 3 minuten (zelf gooi ik er nog schep sambal bij!). Zorg dat je op hoogvuur lekker de kip krokant bakt, doe daarna het vuur lager zodat je ook de binnenkant goed gaar maakt. Ik verwacht ongeveer 15 – 20 min. Hangt ook vanaf of je wokbrander hebt dan gaat allemaal een stuk sneller.
  3. Voeg nu de kip lekker gaar is de puntparika toe samen met de kastanjechampignons zodat het de smaak maximaal kan intrekken.
  4. Verdeel het over de warme borden of kamertemperatuur en strooi er nog beetje bosuitjes over ter garnering. Smakelijk!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Ook lekker om met rundergehakt burgertjes te werken inplaats van kip! Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe voor wat extra pit of noten smaak.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor een kip champignons paprika te maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 486
Koolhydraten: 9 g
Eiwitten: 29 g
Vetten: 32 g

Wil je graag meer koolhydraatarme avondeten recepten van ons proberen? Klik hier!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.