Deze vegetarische lasagne met verrukkelijke kaassaus moet je proberen!

Deze vegetarische lasagne met verrukkelijke kaassaus moet je proberen!

Deze vegetarische lasagne is een kleurrijke lasagne en bestaat uit lagen groenten in tomatensaus en lagen aubergines. De heerlijke kaassaus maakt deze unieke ovenschotel compleet.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm Weekmenu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm Weekmenu

Extra pit wordt gegeven door de chilipoeder, het fijn gehakte basilicum en met een paar teentjes knoflook. Ik vind deze vegetarische lasagne zowel in de warme zomer als in de hartje winter een geschikt recept om op tafel te zetten. Het is een eenvoudige lasagne voor jezelf en het hele gezin en om eens kennis te maken met vegetarische eten. Lees verder en ontdek hoe jij deze lasagne klassieker zelf vandaag in alle geuren en kleuren op tafel kunt zetten!

Vegetarische lasagne

Ook een lasagne kan eenvoudig zijn om te maken! Voordat je begint met dit recept het is weer 100% vegetarisch. Deze keer alleen niet koolhydraatarm maar dat is wel te maken met een lasagne. Vandaag zullen wij totaal 9 ingrediënten  gebruiken voor deze heerlijke groentelasagne te bereiden in onze keuken.

Ik hou altijd over en je kunt het gerust bewaren voor meerdere dagen of op werk andere ervan te laten smullen. Deze vegetarische lasagne geeft een heerlijke vitamine boost omdat er zo veel groente inzit zoals rode paprika, paddestoelen, selderij en een grote courgette.  Dit geeft de lasagne ook weer een unieke smaak en stilt de honger door het gebruik van de kaassaus.

Is deze lasagne wel gezond? Sommige mensen eten alleen lasagne in de zomer waneer er overvloed is van groente in de supermarkt maar je kunt de lasagne het hele jaar wel eten. Er zijn genoeg reden om vaker steeds vaker vegetarisch te eten en waarom dan niet je favoriete kost eens vegetarisch proberen. Lees verder welke groente deze ovenschotel zo gezond maken.

Waarom is vegetarische lasagne zo gezond?

Ik hoor je al denken altijd als ik lasagne ga maken kan ik er een avond voor uittrekken. Veel gedoe in keuken! Dat is spijtig want als je het recept doorloopt kun je deze ovenschotel snel en eenvoudig maken met allerlei verschillende groentes, gaat er een wereld van nieuwe smaken voor je open. Zo is paprika familie van de peper ook bevordelijk voor een afslankdieet door de vele vitamine C. Wist je dat je de sinaasappel beter kan laten en een rode paprika kunt pakken?

Al zijn alle paprika’s gezond die je kunt vinden supermarkt, is er dus wel degelijk een verschil in voedingswaarde. Wat je misschien nog niet wist is dat de groene paprika als eerste geoogst en bevat hierom de eenvoudig de minste voedingstoffen.

En wist je dat…

De bekende rode paprika, die als laatste aan de beurt is in het oogsten proces, bevat hierdoor meer vitamines en mineralen dan zijn groene, gele en oranje soortgenoten aangezien deze langer heeft kunnen genieten van de zon. Als tijdelijk even een dip hebt in je immuunsysteem, kun je zelfs beter een rode paprika pakken dan een sinaasappel. Zo bevat naast rauwe spruiten de rode paprika de meeste vitamine C in de wereld van de groente, drie keer meer dan die sinaasappel. Lees verder.

Nu zal je denken ik ga alleen maar rode paprika’s eten? De groene paprika scoort dan misschien wat betreft gezonde voedingsstoffen een stuk minder, maar daartegenover staat wel weer meer vitamine K en vezels. Je kunt prima de gele en oranje paprika’s kiezen.

Feit, in 100 gram paprika´s zit 213% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine C en 101% van de ADH voor vitamine A. Er zitten wel 30 verschillende carotenoïden in de paprika.

Zo heeft groente veel vezels die jouw het verzadigde gevoel geven, waardoor je minder zult gaan eten met kleinere porties en ongezonde snacks en tussendoortjes makkelijker over slaat. Daardoor daalt je dagelijkse calorie inname en kun je sneller afvallen.

vegetarische lasagne rode paprika 800x350px

De voedingswaarden van vegetarische lasagne

Kok niveau: beginner
Bereidingstijd: 55 min

De voedingswaarden van dit recept is gebaseerd op 4 personen. Je kunt altijd meer ingrediënten gebruiken mocht je met meerdere personen zijn.

Aantal calorieën: 544 g
Eiwitten: 20 g
Koolhydraten: 61 g
Suikers: 18 g
Vet: 26 g
Verzadigd vet: 12 g

Wat heb je nodig?

1 aubergine, in plakken
3 el olijfolie
1 rode ui, gehalveerd en in plakken
3 paprika’s (rood, groen, geel), zaadjes verwijderen en in blokjes
225 gemengde paddestoelen, in plakjes
2 stengels selderij, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl komijn
2 tomaten, gehakt
3 dl passata (tomatenpuree)
2 el fijngehakt basilicum
8 niet-voorgekookte vellen lasagne verdi (groene plakken)
Zout en peper
KAASSAUS:
2 el boter of margarine
1 el bloem
1,5 dl groentebouillon
3 dl melk
75 g gerapste cheddar (alternatief probeer eens edelgistvlokken)
1 tl djonmosterd
Één eetlepel fijngehakte basilicum
1 ei, geklopt

Hoe maak je vegetarische lasagne?

1. Leg de aubergine plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten staan. Spoel ze onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken.

2. Verhit de olie in een plan en bak de ui en het knoflook 1-2 minuten. Voeg de paprika’s, de paddestoelen, de selderij en de courgette toe en bak het geheel al roerend 3-4 minuten.

3. Roer de kruiden erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Roer de tomaten, de tomatenpuree, het basilicum erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

4. Smelt de boter in een pan. Roer de bloem erdoor en bak het 1 minuut. Haal de pan van het vuur, roer de bouillon en de melk erdoor, zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe. Laat het al roerend indikken. Roer het basilicum erdoor. Haal de saus van het vuur en roer het ei erdoor.

5. Leg de helft van de lasagne in een ovenschaal. Schep de helft van de groentevulling erop en de helft van de aubergine. Herhaal dit en eindig met de kaassaus. Bestrooi het met kaas en bak hem 40 minuten in de oven (180 graden)

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm Weekmenu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm Weekmenu aan. Dit programma bevat complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm Weekmenu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm Weekmenu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug. >> Open hier het Koolhydraatarm Weekmenu Koolhydraatarm tomatensoep

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

Laat even bericht achter wat jij van deze vegetarische lasagne recept vindt?

Ik vond het tof om dit heerlijke recept met je te delen. Ook ben je veel meer te weten gekomen over eieren en eiwitten en andere tips!

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

* Let op: jouw email wordt niet getoond bij het achterlaten van een comment of suggestie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.