Makkelijke vegetarische maaltijd? Recept voor gevulde puntpaprika’s

Makkelijke vegetarische maaltijd? Recept voor gevulde puntpaprika’s

Een makkelijke vegetarische maaltijd maak je met dit recept voor gevulde puntpaprika’s. Dit vega-recept is super snel klaar en ook nog eens erg lekker. Met een vulling van olijven, kappertjes en bosuien niet alleen heel erg smakelijk, maar ook nog eens behoorlijk gezond.

Vegetarische maaltijd

Een makkelijke vegetarische maaltijd is natuurlijk super geschikt als je niet te lang in de keuken wilt staan. Deze gevulde puntpaprika’s vullen goed en zitten bomvol vitaminen en mineralen. Dit vegetarische recept past dus ook prima in een verantwoord eetpatroon.

Een gezonde maar makkelijke vegetarische maaltijd met paprika en olijven tapenade

De combinatie van paprika en olijven is verrassend lekker. Daarnaast is de vulling ook nog eens behoorlijk gezond. Zo zorgen kappertjes voor een flinke dosis vitamine K wat geneeskrachtig werkt tegen reuma en andere spieraandoeningen.

Olijven daarentegen bevatten veel enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Ze houden je cholesterol laag en zorgen daarmee voor een prima conditie van je hart en bloedvaten. Ook puntpaprika is een gezonde groente. Ze zitten vol met vitamine B6 en zijn een bron van plantaardig eiwit. Zeker als je vegetariër bent dus een prima aanvulling!

De voedingswaarde van een makkelijke vegetarische maaltijd met paprika

Dit recept voor een makkelijke vegetarische maaltijd bevat weinig calorieën maar wel lekker veel vezels. Daardoor zorgen ze voor een gevuld gevoel waardoor je niet snel weer trek krijgt. Deze makkelijke vegetarische maaltijd voor 4 personen heeft dus een goede voedingswaarde. Deze is berekend per gevulde paprika:

Calorieën: 245
Vetten: 21
Koolhydraten: 9
Eiwitten: 2

Deze ingrediënten heb je nodig:

4 puntpaprika’s
4 theelepels kappertjes
3 bosuien
4 eetlepels olijfolie
140 gram olijven tapenade (groen)

Zo maak je zelf dit recept voor een makkelijke vegetarische maaltijd:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de paprika’s in de lengte aan de bovenzijde open en verwijder de zaadlijsten.
3. Was de bosui en snij deze in ringen. Meng de ui daarna in een kom met de olijven tapenade en de kappertjes.
4. Vul de paprika’s met het mengsel en giet er daarna een klein beetje olijfolie overheen.
5. Strooi wat peper over de paprika’s en bak ze in ongeveer 20 minuten lekker gaar. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten! sla wrap

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.