Zelf vegetarische mosterdsoep maken? Heerlijk recept voor pittige mosterdsoep met prei

Zelf vegetarische mosterdsoep maken? Heerlijk recept voor pittige mosterdsoep met prei

vegetarische mosterdsoep, wie is er nu niet dol op? Met dit recept voor mosterdsoep maak je vanaf nu zelf de meest lekkere soep op een makkelijke manier. Daarbij zit deze verse soep vol met gezonde ingrediënten zoals bijvoorbeeld prei.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Mosterdsoep zelf maken?

Mosterdsoep is niet alleen heel lekker als voorgerecht, maar ook als verantwoord tussendoortje. Door de pittige mosterd krijg je een lekkere opkikker terwijl je de inname van calorieën behoorlijk beperkt. Heerlijk op een luie zondagmiddag als je niet teveel tijd aan een maaltijd wilt besteden maar toch lekker wilt eten.

Recept voor gezonde mosterdsoep

Dat mosterd gezond voor je wist je misschien al. Dit pittige zaadje bevat heel veel essentiële mineralen voor ons lichaam zoals bijvoorbeeld seleen, fosfor en magnesium. Daarnaast zorgt mosterd ervoor dat je metabolisme wordt versneld, wat je natuurlijk weer helpt bij een betere voedselvertering. Nog een goede reden dus om zelf aan de slag te gaan met dit heerlijke romige mosterdsoep recept.

mosterdsoep bloem 800x350px

Vegetarische mosterdsoep met prei hier de voedingswaarden

Buiten het feit om dat zelf mosterdsoep maken vele malen gezonder is dan dat je deze kant en klaar koopt, bevat het ook nog eens veel minder vetten en calorieën. De voedingswaarden van dit mosterdsoep recept voor 4 personen is gebaseerd op één portie:

Calorieën: 225 Koolhydraten: 11 gram Vetten: 16 gram Eiwitten: 4 gram

Dit heb je nodig:

  • 1 teentje knoflook
  • Één sjalotje
  • 1 prei
  • ½ tablet groentebouillon
  • 30 gram bloem
  • 30 gram roomboter (zonder zout)
  • 1 dl witte wijn (droog)
  • Één deciliter slagroom
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 takjes peterselie (vers)
  • 700 ml water

Zo maak je zelf romige mosterdsoep met prei:

  1. Was de prei en snij deze in dunne ringen of stukjes. Snij ook de knoflook en het sjalotje in kleine stukjes en fruit ze daarna in een pan met wat roomboter. Voeg hier ook de prei aan toe en bak dit voor ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
  2. Roer de bloem door het prei mengsel en bak dit mee zonder bruin te laten worden. Schenk hierna voorzichtig 300 ml water in de pan tot er een egale saus ontstaat.
  3. Voeg hierna het tablet groentebouillon samen met het resterende water (400 ml) en de wijn toe. Kook dit ongeveer 5 minuten zachtjes door.
  4. Doe een aantal eetlepels van de soep in een kommetje en roer hier de mosterd en de slagroom doorheen. Voeg dit daarna al roerende toe aan de pan. Breng de soep op smaak met zout en peper. Let op: de soep mag niet meer koken!
  5. Was de takjes peterselie en knip deze fijn. Verdeel de mosterd soep in grote kommen en garneer met de verse peterselie. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.