De lekkerste vegetarische pasta recepten

De lekkerste vegetarische pasta recepten

Als je op zoek bent naar de lekkerste vegetarische pasta recepten, dan moet je echt deze Napolitaanse pasta met rozijnen en olijven eens moeten proberen. Door de volle en authentieke smaak van deze pasta waan jij je direct in Bella Italia. Natuurlijk bevat dit pasta recept geen vlees maar zit het wel bomvol heerlijke ingrediënten die ook nog eens heel gezond voor je zijn.

Vegetarische pasta recepten zijn niet moeilijk om te maken. Sterker nog, met pasta tover je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel die bijna iedereen lust. Dit recept voor vegetarische Napolitaanse pasta is dan ook echt een allemansvriend. Deze maaltijd is niet alleen bijzonder smaakvol, maar vult ook nog eens lekker. Als je zelf vegetarische pasta recepten wilt maken is deze Napolitaan met tomaat en fusilli écht een aanrader.

Zijn vegetarische pasta recepten gezond?

Pasta kun je combineren met tal van groenten, noten of andere ingrediënten. Daardoor heb je al snel een lekker maar super gezond recept. Deze vegetarische Napolitaanse pasta bevat onder andere olijven en rozijnen. Een rozijn bevat veel polyfenolen. Deze ondersteunen de gezondheid van ons hart en bloedvaten.

Olijven daarentegen bevatten weer veel vetzuren die een prima antioxidant zijn voor ons lichaam. Daarnaast bevatten ze geen calorieën of cholesterol. In combinatie met de kappertjes en de uien in dit gerecht kunnen we dus stellen dat vegetarische pasta recepten zoals deze super gezond zijn!

Wat is de voedingswaarden van deze vegetarische Napolitaanse pasta?

De voedingswaarde van vegetarische pasta recepten ligt iets hoger dan een normale vega-maaltijd. Dit heeft mede te maken met de pasta. Maar, in combinatie met de gezonde ingrediënten hoeft dat niet voor een probleem te zorgen. Daarbij vult de pasta goed en heb je dus niet snel trek in een tussendoortje. De voedingswaarde van deze vegetarische pasta voor 4 personen is berekend per portie:

Calorieën: 555
Vetten: 16
Koolhydraten: 8
Eiwitten: 14

Deze ingrediënten heb je nodig:

150 gram gesneden ui
100 gram rozijnen (blank)
50 gram kappertjes
400 gram cherry tomaten
60 gram verse olijven
55 gram amandelschaafsel
300 gram pasta (fusilli)
20 gram peterselie (vers)
Olijfolie

Zo maak je zelf vegetarische pasta recepten op Napolitaanse wijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Doe wat olijfolie in een pan en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Leg ze hierna even apart.
3. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de uien, rozijnen en kappertjes op een middelmatig vuur. Doe vervolgens de tomaten bij in de pan. Na een paar minuten kun je ze met de achterkant van een lepel een klein beetje pletten. Laat de saus ongeveer 10 minuten doorkoken op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Voeg na 8 minuten de olijven toe.
4. Hak de peterselie fijn. Meng de helft met de pastasaus en roer dit even goed door.
5. Pak de borden en schep hierop de pasta en vervolgens de saus. Garneer dit vegetarische pasta recept met de rest van de peterselie en het amandelschaafsel. Eet smakelijk!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten! sla wrap

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.