Zelf vegetarische tomatensoep maken? Snel, makkelijk én gezond met dit recept!

Zelf vegetarische tomatensoep maken? Snel, makkelijk én gezond met dit recept!

Ook zo’n trek in een lekker pittig soepje? Met dit recept kun je zelf vegetarische tomatensoep maken op een snelle en makkelijke manier. Nee, niet uit een blik natuurlijk maar gewoon lekker gezond en vers.

TIP: ”Wil je graag een koolhydraatarm dieet volgen? Maak dan gebruik van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu! De recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden! Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af!”.  >>Bekijk hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Zelf vegetarische tomatensoep maken maken?

Tomatensoep maken is, zoals veel mensen wel denken, juist helemaal niet moeilijk. Op basis van dit recept en de lekkerste verse ingrediënten maak je in no-time een tomatensoep waar iedereen zijn vingers bij aflikt!

Simpel recept om zelf vegetarische tomatensoep te maken met basilicum

Verse tomatensoep blijft één van de meest geliefde soepjes aller tijden. Niet zo raar, want de smaak is heerlijk en het zit nog eens bomvol met gezonde ingrediënten ook. Dit recept om zelf tomatensoep mee te kunnen maken kun je natuurlijk klaarmaken als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met een gezonde groene salade is het een echte klassieker.

Lekker makkelijk op de zondagmiddag of tijdens een snelle lunch. Dit recept voor verse tomatensoep met basilicum is daarbij laag in calorieën en past daardoor ook perfect in een verantwoorde levensstijl.

tomatensoep maken 800x350px

De voedingswaarden van verse vegetarische tomatensoep

We weten natuurlijk al dat tomaten behoorlijk gezond voor ons zijn, maar daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vezels en weinig calorieën. Een lekker verantwoorde soep dus! De voedingswaarden van dit 4-persoons recept om zelf tomatensoep mee te maken, zijn gebaseerd op 1 portie:

Calorieën: 125
Koolhydraten: 8 gram
Eiwitten: 2 gram
Vetten: 9 gram

Welke ingrediënten heb je nodig:

750 gram tomaten (rijp)
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
750 ml groentebouillon (tablet)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
15 gram basilicum (vers)

Zo kun je zelf deze tomatensoep maken;

1. Snij de sjalotjes in hele kleine stukjes en fruit deze even aan in een verhitte soeppan met wat olijfolie. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de pan en bak dit even mee. Een laag vuurtje is voldoende!
2. Was de tomaten en snij ze in stukjes van 4. Voeg ze vervolgens bij de ui en de knoflook in de pan en bak ze voor ongeveer 5 minuten mee.
3. Doe de paprikapoeder bij in de pan samen met de steeltjes van de verse basilicum. De blaadjes hou je even apart voor de garnering.
4. Giet de groentebouillon bij in de soeppan en kook het vervolgens voor 9 minuten zachtjes door.
5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer lekker glad. Je mag dit ook in een keukenmachine doen natuurlijk.
6. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer de tomatensoep met een paar blaadjes verse basilicum. Klaar is je verse tomatensoep!

Afvallen dankzij het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu

Wil je graag meer gezonde koolhydraatarme recepten, dan raad ik je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu aan. Dit programma bevat 30 complete dagmenu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. De Recepten zijn eenvoudig en snel te bereiden.

Het voordeel van het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu is dat je anders gaat eten en niet minder! Geen honger lijden dus!!

Daarnaast kun je het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu met 100% afslank garantie gebruiken. Val je namelijk niet af, krijg je gewoon je geld terug.  >> Open hier het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>>

Heb je nog vragen over het recept of het dieet programma dat ik met je deel, laat dan onderaan in dit artikel een reactie achter. Ook lees je hier vragen en ervaringen van anderen.

gezonde ovenschotel

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.