Wortel gembertaart

Wortel gembertaart

Wortel gembertaart moeten natuurlijk vooral makkelijk, snel en lekker zijn. Met deze pittige taart met gember zet je in no-time een smaakvolle taart op tafel met een gezond tintje. Bereidingstijd is ca. 30 min plus het bakken. 

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Vega Chef >>

Wortel gembertaart maken

Ingrediënten:

  • 3 vellen bladerdeeg uit de diepvries
  • 700 g wortels
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • mespuntje gemalen komijn
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 2 el sesamzaad
  • 100 g crème fraîche
  • Roomboter voor het invetten
  • Bloem voor het bestuiven van de springvorm
  • Eventueel korianderblaadjes voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de wortels schil goed en snijd ze in dunne plakjes. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringen. Schil de gemberwortel en hak deze zeer fijn. Was de chilipeper en snijd hem in zeer smalle ringen.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de wortels met lente uitjes ongeveer 3 min. Voeg de gemberwortel, knoflook, chilipeper en wat zout en peper toe en bak het mengsel ongeveer 5 min. Dit op middelhoog vuur. Roer de mespunt komijn erdoor.
  3. Rol het bladerdeeg lichtjes uit op een met bloem bestoven werkbad. Vet de taartvormen in met roomboter en leg het deeg erin. Klop de eieren, slagroom en creme fraiche door elkaar en voeg zout en peper toe. Verdeel het groente mengsel over de deegbodem, schenk het ei-roommengsel erover en strooi het sesamzaad erover. Bak de taart ongeveer 35 min. In het midden van de oven. Haal hem uit de oven en bestrooi indien gewenst met wat blaadjes korianders.
  4. Of vervang de wortel voor rode bieten. Gebruik dan wel 1 tl komijn en wat geraspte citroenschil voor wat pit.

De voedingswaarde

Dit makkelijke wortel gembertaart recept is voldoende voor 12 stukken voor 4 personen. De voedingswaarde is berekend per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 160 kcal
  • Koolhydraten: 9 g
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 13 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mijn gewicht gezond en heb ik boordevol energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
Click here to subscribe

Laat je mij weten wat je van dit recept vindt? Dat waardeer ik echt enorm en heb je nog suggesties? Laat dan even een reactie achter!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.