Raw Superfoods: top 5 populairste raw superfoods van dit moment

Raw Superfoods? Eten wordt tegenwoordig maar al te snel superfood genoemd. Dat terwijl in de praktijk maar een klein aantal superfoods de naam verdienen. Officieel worden superfoods gezien als eten dat rijk is aan een groot aantal gezonde nutriënten. Raw superfoods zijn superfoods die rauw gegeten kunnen worden.

TIP: ” Wil jij elke dag Gezond Starten? Probeer deze 27 fruit en groentes in ÉÉN Drankje (binnen 30 sec klaar). Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Easy Greens Superfood >>

Bedrijven weten slim met deze trend om te gaan. Ze doen een klein beetje van een superfood in een product en verkopen het als ‘superfood’. Dat terwijl er meestal maar een fractie van de superfood in het eindproduct te vinden is. Wij hebben juist voor de tegenovergestelde aanpak gekozen met onze Easy Greens, om die volledige ervaring te kunnen bieden.

Daarom heb ik op deze pagina uitsluitend raw superfoods op een rij gezet. Dit zijn superfoods die op dit moment tot de populairste gerekend kunnen worden. Benieuwd welke er in de top 5 staan? Lees dan snel verder!

Indiase Kruisbes (Amla)

Indiase Kruisbes

Amla heeft naar verluidt twee keer zoveel antioxidanten dan de andere populaire (raw) superfood acai. Toch kom je Amla als raw superfood maar in weinig producten tegen. Dat komt omdat Amla en dus de Indiase Kruisbes lastig verkrijgbaar is. Gelukkig zijn er online steeds meer verkopers van deze unieke Indiase superfood te vinden!

Cacao

Cacao

Het blijft een van de lekkerste raw superfoods die je op je bord kunt krijgen: cacao. Cacao is makkelijk verkrijgbaar en verveelt nooit. Dat komt mede doordat het in tal van tussendoortjes te verwerken is!

Vergeet niet dat deze raw superfood lang niet altijd in de juiste vorm te vinden is. Zo moet de cacao een zo’n hoog mogelijke puurheid hebben. Idealiter richting de 85%. Je kunt de cacao vervolgens gebruiken voor een heerlijke smoothie bowl.

Baobab fruit

Baobab fruit

Nog zo’n lastig te vinden raw superfood met een minstens zo’n interessant verhaal. Het fruit van de Baobab, een unieke Afrikaanse boom, kan voor vrijwel ieder gerecht gebruikt worden. Baobab fruit heeft een lichte zoete smaak met een zure tint. Als je het met meer ingrediënten mengt, is de zure smaak eenvoudig te compenseren. Doordat het vol met vitamine c, calcium en fosfor zit, is het een uitstekende toevoeging aan je voorraad raw superfoods!

Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma is onder veel Nederlanders bekend. Mede doordat het in steeds meer recepten te vinden is, weten we het ook beter in de supermarkt te vinden. Onder de noemer raw superfoods is het misschien wel de makkelijkste om in een gericht te verwerken. Er is al veel onderzoek geweest naar de voordelen van kurkuma. Een korte blik op de resultaten, zegt genoeg over de noodzaak om kurkuma in je keuken te hebben.

Chia zaden

Chia zaden

Chia zaden mogen natuurlijk ontbreken uit dit lijstje met populairste raw superfoods. Chia zaden zijn gevuld met omega 3 vetzuren en maken iedere maaltijd lekkerder. Gelukkig kost het weinig tijd om een recept te vinden waar Chia in verwerkt kan worden. Een groeiend aantal recepten voor zowel ontbijt, lunch als diner hebben Chia als een van de hoofdingrediënten. Heerlijk recept voor een groene smoothie kun je hier vinden.

Meer dan raw tien superfoods in één product? Het bestaat echt!

Wat als ik je vertel dat er een product is waar meer dan tien superfoods in te vinden zijn? Een product dat binnen 30 seconden te bereiden is en met van alles te combineren is? Dan ben je vast benieuwd waar ik het over heb..

Ik heb het namelijk over Easy Greens. Een heerlijk drankje dat je op ieder moment van de dag kunt drinken. Doordat ik 27 verschillende soorten fruit & groenten (extracten) gecombineerd heb, is het eindproduct een must om in huis te halen.

Op deze pagina vertel ik je er graag meer over!

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.