Ga terug
Chocolade brownies

Chocolade brownies

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Nagerecht
Porties 12 porties
calorieën 240 kcal

Equipment

  • Oven
  • Taartvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 150 gr pure chocolade (ongezoet), grof gehakt
  • 100 gr roomboter 
  • 3 eieren
  • 5 el zoetstof
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 gr ongezouten pecannoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (= vierkante taartvorm) met bakpapier. 
  • Smelt de chocolade met de boter in de magnetron. Roer tot er een glad mengsel ontstaat en laat het iets afkoelen.
  • Klop de eieren met de zoetstof  in een grote kom door elkaar. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot glad geheel.
  • Voeg de amandelmeel, de bakpoeder en het zoet toe aan het mengsel en roer goed daar.
  • Voeg de noten toe en meng alles door elkaar.
  • Doe het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de brownie in 30-40 minuten. 
  • Laat de brownie goed afkoelen en snijd deze in 12 repen.

Notities

Voedingswaarden per portie

  • Koolhydraten: 7 g
  • Calorieën: 240
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vetten: 23 gram