Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade brownies
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Nagerecht
Porties
12
porties
calorieën
240
kcal
Equipment
Oven
Taartvorm
Bakpapier
Ingrediënten
150
gr
pure chocolade (ongezoet), grof gehakt
100
gr
roomboter
3
eieren
5
el
zoetstof
50
gr
amandelmeel
1
tl
bakpoeder
Snufje zout
100
gr
ongezouten pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een brownievorm (= vierkante taartvorm) met bakpapier.
Smelt de chocolade met de boter in de magnetron. Roer tot er een glad mengsel ontstaat en laat het iets afkoelen.
Klop de eieren met de zoetstof in een grote kom door elkaar. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot glad geheel.
Voeg de amandelmeel, de bakpoeder en het zoet toe aan het mengsel en roer goed daar.
Voeg de noten toe en meng alles door elkaar.
Doe het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Bak de brownie in 30-40 minuten.
Laat de brownie goed afkoelen en snijd deze in 12 repen.
Notities
Voedingswaarden per portie
Koolhydraten: 7 g
Calorieën: 240
Eiwitten: 4 gram
Vetten: 23 gram