Afslank Receptenbijbel review: Conclusie: kopen of niet?

Afslanken is een uitdaging. We hebben allemaal cravings en koken kost nu eenmaal tijd. Ook ontbreekt het vaak aan inspiratie. En wat mag je nu eigenlijk wel eten en wat niet? De Afslank Receptenbijbel beweert, met z’n ambitieuze naam, de oplossing voor al deze issues te bieden. Ik bestelde hem en dit is mijn beoordeling van dit boek.

Wat is de Afslank Receptenbijbel?

Wat is de Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel is in feite een praktisch kookboek. Maar dit is niet zomaar een verzameling van lekkere recepten – er zit een gedachte achter. Een wetenschappelijke gedachte. Want alle voorgerechten, hoofdgerechten en bijgerechten in dit receptenboek zijn opgebouwd met de bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft: eiwitten, mineralen, vezels en vitaminen. Vetten en koolhydraten zijn niet strikt verboden, maar dan willen we wel de ‘gezonde’ varianten ervan nuttigen. En daar helpen deze recepten mee, bijna zonder dat je het doorhebt.

De Afslank Receptenbijbel bevat recepten waarmee je jouw lichaam een ‘reset’ geeft. Je gaat voedingsstoffen eten die je langer een vol gevoel geven. Dankzij de variëteit aan recepten, die allemaal best makkelijk zijn, hou je dit langer vol dan een gemiddeld dieet. Dus niet langer jojoën, maar blijvend resultaat zien.

Oscar Helm de auteur

oscar-helm de auteur

Dit receptenboek is samengesteld door Oscar Helmstäter. Die achternaam is best moeilijk te onthouden, moet Oscar hebben gedacht. Daarom kortte hij deze voor online gebruik af naar Helm. Oscar is een heuse expert in gezond eten (zie hier zijn website). Hij heeft een psychologie-master aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en heeft allerlei extra certificaten gehaald. Zo mag hij nu ook leefstijltherapie geven en is hij orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur.

Kortom: Oscar Helm weet waar hij over praat. Het prettige is, dat hij dat doet in een eenvoudige, toegankelijke taal. Hij legt duidelijk uit waarom het lichaam op een bepaalde manier reageert wanneer je er teveel suiker, vet of zout in stopt. En omgekeerd doet hij je inzien dat ons lichaam vooral snakt naar groenten en eiwitten.

Voordelen van dit boek: Afslank Receptenbijbel

Helder geschreven

Geen ellenlange verhalen, maar direct to-the-point: zo zijn de recepten in dit boek. Bladzijde na bladzijde lekkere recepten voorgeschoteld. Er staat een boodschappenlijstje naast, je ziet hoelang je over iedere bereiding doet en Oscar schrijft in klare taal.

Mooie plaatjes

Het oog wil ook wat, en reken maar dat het oog wat krijgt! De afbeeldingen van de recepten zijn om de pagina’s bij af te likken. Niet doen, natuurlijk, want je wilt deze recepten nog vaker gaan raadplegen.

Duidelijke instructies

Je komt weleens recepten tegen waarbij niet duidelijk is hoeveel je van een bepaald ingrediënt moet gebruiken. Of waarbij je ingrediënten tegenkomt die je überhaupt niet kent of kunt krijgen in Nederland. In dit boek niet: het gaat om reguliere ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. En het is altijd duidelijk of je ergens een theelepeltje, een eetlepel, een aantal gram of mililiter van moet gebruiken.

Inclusief 5 digitale bonussen

De auteur trekt twijfelaars over de streep door vijf bonussen te bieden. Dit gaat om e-books met o.a. gezonde tussendoortjes, gezonde toetjes en kant-en-klare weekmenu’s. Ook zit er een videocursus met afslanktips bij.
Nadelen van dit boek

Digitaal boek in de keuken

Als je aan het koken bent, is de kans groot dat je vette, natte of vieze vingers hebt. Natuurlijk hangt een beetje amateurkok een handdoek aan zijn of haar broek, maar dan nog: het is een gepriegel en gesmeer met je mobieltje of tablet in de keuken. Denk dus goed na of je daadwerkelijk alleen de digitale versie wilt (er bestaat ook een papieren versie van dit boek).

Kleine foutjes leiden af

Je zou denken dat een universitair opgeleide psycholoog toch wel vlekkeloos Nederlands kon schrijven. In grote lijnen lukt dat hem, maar ik heb toch wat onjuist spatiegebruik en spelfouten gesignaleerd. Nu ben ik zelf ook lang niet perfect, maar ik werd af en toe toch even afgeleid. Volgende keer een proeflezer of redacteur inhuren!

Wat anderen van dit boek vinden

reacties Afslank Receptenbijbel

Nicolette van Dam deelde een trotse tweet met een foto van dit boek. Dan vraag ik mij af: had zij ooit last van overgewicht? Hoe dan ook, gezond eten is altijd een goed idee. En dat vonden de lezers blijkbaar ook. In de beoordelingen en recensies komen de volgende complimentjes vaak terug:

“Ik ben X kilo in X weken afgevallen.”
“Ik krijg constant complimentjes.”
“Lekkere recepten.”
“Het hele gezin geniet ervan.”

Conclusie: kopen of niet?

Afslank Receptenbijbel review voorbeeld

Hoe echt die beoordelingen nou zijn of niet, je kunt pas echt zelf over zo’n kookboek oordelen als je hem in huis haalt. En zoals je ongetwijfeld hebt gezien, ben ik zelf ook een behoorlijke kook-freak. Maar ik moet je zeggen: deze jongen weet waarover hij praat.

Daarnaast kwam ik wat originele maar toch makkelijke recepten tegen die ik nog nooit gezien had. Ook leuk dat hij varianten op de recepten biedt. Wat mij betreft een dikke thumbs up voor dit receptenboek. Kopen, dus! Klik hier voor de link met extra korting!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.