Afvallen met gezond en vooral lekker eten – 8 handige tips voor jou!

Afvallen met gezond en vooral lekker eten? Wanneer je een snelle eter bent en je wilt wat afvallen dan is dat zeker niet handig. Langzaam eten zorgt ervoor dat je stofwisseling sneller gaat. Klinkt raar he? Maar langzamer eten om af te vallen dat helpt echt! Natuurlijk is dat niet zo wanneer je dat maar 1 of 2 keer doet. Je zult dit ook wel echt vol moeten houden wil het een goed resultaat geven.

TIP: ”Zoek jij 35o+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen!Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Afvallen met gezond en vooral lekker eten voorbeeld

Te snel willen eten kan echt voor problemen zorgen. Het zorgt ervoor dat je niet genoeg kauwt en dat zorgt er weer voor dat je voedsel niet goed verteerd wordt. Een groot deel van het voedsel wat je eet verlaat dan dus onverteerd je lichaam.

Het is dus veel beter om wat langzamer te eten. Het snel eten kan niet alleen zorgen voor overgewicht maar het kan ook diabetes veroorzaken of een te hoge bloeddruk. Ook het cholesterolgehalte kan flink omhooggaan door snel eten. Zo weet je dus nu dat langzaam eten helemaal zo slecht nog niet is.

Hoe langzamer eten je helpt om makkelijk af te vallen

Hoe langzamer eten je helpt om makkelijk af te vallen

Ik heb je net verteld dat langzamer eten goed is voor het verteren van het voedsel wat je binnen krijgt. Tevens is het zo dat wanneer je langzamer eet je sneller een vol gevoel hebt. Er zijn een paar dingen die verbeteren door langzaam te eten. Je bent je meer bewust dat je aan het eten bent maar ook zeer zeker wát je aan het eten bent.
Je voelt je sneller vol waardoor je minder eet maar je slaapt er ook beter door. Je kunt nu namelijk op een rustig tempo je eten verteren. Iets wat eerder niet goed lukte omdat je te snel had gegeten en daardoor het verteren eigenlijk niet goed lukte. Verteerd eten is gewoon veel beter voor je. Ook is het zo dat wanneer jij je eten goed verteert dat je dan ook alle benodigde vitaminen en mineralen goed uit je voedsel kunt halen.

Wat kun je doen om langzamer te eten?

Wat kun je doen om langzamer te eten

Om langzamer te eten kun je een paar dingen doen. Snijd je eten in kleinere stukjes. Zo eet je vanzelf ook langzamer. Probeer de keren dat je je hap eten kauwt te tellen. Kauw minimaal 10 keer op een hap voordat je het door gaat slikken maar liefst nog meerdere keren.

Kleiner bestek

Gebruik om langzaam te eten kleiner bestek. Je hapjes worden dan vanzelfsprekend kleiner en dus doe je er langer over om je eten op te krijgen. Het is een psychologisch spelletje wat er met je brein gespeeld wordt maar wel eentje wat ten goede komt van je. Je zal er in het begin misschien een beetje raar van staan te kijken maar uiteindelijk zal je, net zoals ik dat heb gedaan, inzien dat het echt helpt.

Kleinere borden

Neem een kleiner bord waarop jij je eten doet. Dan lijkt het of je een vol bord hebt in je hoofd, en dat heb je in wezen ook, maar je porties zijn wel kleiner. Ook dit helpt je om langzamer te eten. Nu geldt ook weer dat jij je op deze manier bewuster bent van hetgeen wat je eet en hoe.

Minder koken/inkopen

Verminder de hoeveelheden die je aan eten inkoopt. Zo worden de porties kleiner en ga je dus ook minder eten. Als je dit in combinatie doet met kleiner bestek en kleinere borden dan gaat het langzaam eten vanzelf. Doordat je minder inkoopt om klaar te maken ga je ook minder weggooien. Als jij het type bent wat al niets weggooit omdat je dat zonde vindt dan is dat natuurlijk alleen maar goed maar de ervaring leert dat je daardoor dus wel meer eet dan dat je eigenlijk nodig hebt. Het minder eten inkopen zorgt dus voor langzamer eten en dus ook voor een eerder gevoel van vol zijn.

Eten opdelen in porties – met een voorgerecht en hoofdgerecht

Maak een soort van gangenmenu. Deel je eten op in meerdere gerechten zodat je een voorgerecht, hoofdgerecht en eventueel nog een nagerecht hebt. Tussen de gerechten door neem je lekker even de tijd. Ik snap heus dat je dit niet elke dag kunt doen maar zodra de mogelijkheid er is dan loont het zich zeker om op deze manier te eten.

Hoe langer je over je eten doet, hoe minder eten je nodig hebt

Wanneer jij langer doet over je eten heb je ook minder eten nodig omdat je porties kleiner worden. Eigenlijk is het langzaam eten ook een soort van mentale kwestie. Ze zeggen wel eens dat de liefde van de man door de maag gaat maar eigenlijk geld dat voor de vrouw net zo.

Eet aan een tafel in plaats van voor de televisie

Wanneer je rustig aan een tafel gaat zitten om langzaam te eten dan ben je je ook meer bewust van het eten wat je tot je neemt. Dat is veel beter dan eten voor de televisie of voor de computer. Wanneer je plompverloren op de bank gaat zitten ben je je veel minder bewust van het eten wat je naar binnen werkt en ben je al snel geneigd te veel te nemen.

Drink thee of water om het eten te verteren

De een zegt dat je juist niet moet drinken tijdens het eten en de ander zegt weer dat het goed is om het wel te doen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het wel fijn vind om wat te drinken bij het eten te hebben.

Nu heb ik jou denk ik al wel een heel stuk op weg geholpen wat je allemaal kunt doen om langzamer te eten. Je zult niet meteen binnen een week resultaat zien, dat heeft echt wel langer nodig maar geef het in ieder geval een kans en probeer het gewoon eens een maandje.

Leuk en relevant artikel kun je hier checken over voorkom eten uit verveling met deze 8 super simpele tips!

Bekijk hier ons gratis start weekmenu

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 3]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.