Alles over de beste serums voor een droge huid! Bekijk hier snel de TOP 5!

Heb je te maken met een droge huid? Probeer deze dan eens te behandelen met serum. Wij helpen jou hier de beste serums voor een droge huid te vinden.


Een droge huid is een probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Helaas is een droge huid niet altijd even makkelijk te behandelen.

Mogelijk heb jij inmiddels ook al diverse middeltjes geprobeerd. Heb je nog steeds te maken met een droge huid? Dan kunnen serums voor een droge huid dit probleem mogelijk verhelpen.

De kans is groot dat je nog niet eerder serums voor een droge huid gebruikt hebt. In dat geval ben je mogelijk wat huiverig om dit middeltje te gebruiken. Je weet immers niet of het effect heeft en of zo’n bijwerkingen veroorzaakt. Daarbij komt dat een serum voor de droge huid vaak niet bepaald goedkoop is.

Omdat er serums voor een droge huid bij veel mensen nog onbekend zijn, beantwoorden wij hier volgende vragen over de serums:

– Wat zijn serums voor een droge huid?
– Waarom kies je voor een serum?
– Hoe gebruik ik de serums?
– Wat zijn de beste serums voor een droge huid?

Met de antwoorden op deze vragen wordt het voor jou een stuk makkelijker om te bepalen of serums voor een droge huid het proberen waard zijn.

Wat zijn serums voor een droge huid?

Wat zijn serums voor een droge huid

Serums voor een droge huid zijn middeltjes die je op jouw huid aan kunt brengen. Het goedje zit vaak in een klein flesje dat voorzien is van een kleine pipet. Deze zuigt een klein beetje van het middel op, waardoor jij het serum in een kleine hoeveelheid aanbrengt op jouw huid.

Het middel bevat verschillende voedingsstoffen voor de huid, zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dit zijn onmisbare bouwstenen. Indien deze bouwstoffen niet voldoende aanwezig zijn in jouw lichaam, droogt de huid makkelijk en snel uit. Met een serum voorkom je dit probleem.

Waarom kies je voor een serum?

Waarom kies je voor een serum

De meeste mensen die serums gebruiken, doen dit om een droge huid tegen te gaan. Een droge huid ziet er namelijk onverzorgd en niet mooi uit. Zo kan een uitgedroogd huidoppervlak bijvoorbeeld rimpels bevatten. Serums voor een droge huid kunnen jou verlossen van dergelijke problemen.
Wanneer je serums voor een droge huid gebruikt, zorg je dat jouw huid voldoende bouwstenen ontvangt. Het resultaat is een gezonde huid die er mooi uitziet. Bovendien draag je met dit middeltje bij aan een betere bescherming, hydratatie en verzorging van jouw huid.

Breng je een serum aan op een droge huid? Dan zorgt dit er eveneens voor dat je minder snel te maken krijgt met andere problemen. Dankzij serums voor een droge huid raakt jouw huid minder snel geïrriteerd, vallen rimpels minder snel op en ontstaat er een egale huid.

Hoe gebruik ik de serums?

Heb je een serum voor de droge huid in huis gehaald? Dan wil je deze zo snel mogelijk aanbrengen. Doe dit niet direct, maar reinig de huid altijd eerst goed. Wanneer je dit gedaan hebt, breng je een paar druppels aan op het gedeelte van de huid dat droog is. Breng niet te veel aan, want dan moet je binnen de kortste keren een nieuw potje kopen.

Wacht niet tot de druppels vanzelf in de huid getrokken zijn, maar masseer de plek waarop je het serum hebt aangebracht. Door deze massage trekt het serum goed en snel jouw huid in. En hoe sneller het middel in jouw huid trekt, des te beter het werkt.

Combineer serums met gezichtscrème

Wie denkt dat serums voor een droge huid direct werken, heeft het mis. Het is tevens een misvatting dat het middel zonder enige verdere behandeling werkt. Nadat je het serum hebt aangebracht op jouw huid, is het verstandig om er een dag- of nachtcrème op te smeren.
Het soort crème dat je gebruikt is afhankelijk van het moment waarop je serums voor een droge huid aanbrengt. Breng je vlak voor je gaat slapen druppels aan op de droge huid? Gebruik nadien dan nachtcrème. Indien je het serum in de ochtend gebruikt, breng je na het serum dagcrème aan op de droge huid.

Wat zijn de beste serums voor een droge huid?

Wil je een droge huid behandelen met serums? Dan ontdek je al snel dat er online behoorlijk wat van deze middeltjes aangeboden worden. Niet alle serums zijn echter even goed. Hieronder heb ik de populairste serums voor een droge huid nader beschreven. Heb je een ander middel gevonden? Doe dan altijd onderzoek naar de risico’s en bijwerkingen van de serums voor een droge huid voordat je tot aankoop overgaat.

Bekijk hieronder de top 5 beste serums voor een droge huid die werken op dit moment. 

1. Biodermal dagcrème P-CL-E crème – Droge huid 50ml

Wil jij graag minder last hebben van een droge huid? Voor een optimale verzorging maseer je de P-CL-E crème licht in op een goed gereinigde gezicht en hals. Vermijd de oogcontouren. De fluïde kan dagelijks worden gebruikt als dag- en nachtverzorging of als tijdelijke ondersteuning. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Het is een rijke en prettige crème die lekker ruikt en goed intrekt
 • Sinds ik dit gebruik straalt de huid
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator Gelcrème – 50 ml – Gecombineerde droge huid

Beetje extra hulp nodig bij het verminderen van een droge huid? De Clinique Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator is een rijke en vetvrije gelcrème die snel intrekt en de huid 24 uur voedt. Bij dagelijks gebruik wordt de huid versterkt en de natuurlijke vocht barriere van de huid wordt hersteld. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Fantastisch fijne crème voor de zeer droge huid
 • creme die niet plakt en een trekkend gevoel direct wegneem
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Vichy Liftactiv Supreme dagcrème droge huid- 50 ml – anti-rimpel

Graag een langdurig vermindering van een droge huid? 4u wapen tegen veroudering van de huid.  Geeft ook direct resultaat, geschikt voor een droge tot zeer droge huid en het is Dermatologisch getest.  Gaat een vermoeide uitstraling van de huid er ‘ouder’ doen uitzien tegen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • hydrateert goed en fijne geur
 • wordt goed door de huid opgenomen
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Biodermal P-CL-E Olie – 75ml – Huidverzoriging voor Striae, littekens en droge huid

Zeg maar doei tegen littekens en de droge huid! Biodermal P-CL-E olie ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De unieke combinatie van oliën is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van striae (huidstriemen) en littekens te helpen verminderen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Smeert goed en verstevigd zichtbaar
 • heeft littekens van bultjes in m’n gezicht zelfs weggehaald
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Biodermal P-CL-E serum – Extra ondersteuning voor een gevoelige en geïrriteerde huid – tube 30ml

Graag ondersteuning op voor de droge, gevoelige gebieden? Het serum heeft een lichte en fluweelzachte textuur die optimaal door de huid wordt opgenomen. P-CL-E serum is daarom ideaal als basis voor dagelijkse huidverzorging. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Prettige serum je hebt niet veel nodig makkelijk uit te smeren niet vet trekt snel in
 • Effectief product en handzaam formaat
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.