Aroma diffusers: wat zijn de beste aroma’s, app en hoe werkt het?

Een geurverstuiver is in staat uren achterheen een heerlijke aroma te verspreiden. Welke aroma dit is, bepaal jij. Tenminste als je in bezit bent van de populaire aroma diffusers. Lees snel verder! 

De aroma is de eerste stap van Rituals in de wereld van diffusers. Voor veel mensen is een diffuser een, op lange termijn, betaalbaarder alternatief dan de prijzige Rituals geurstokjes. Doordat daarnaast de aroma diffusers er ook nog eens mooi uitziet is het een leuke toevoeging voor het interieur.

Velen besluiten dan ook een  geur diffuser als cadeau te geven. Met de nieuwe aroma diffusers alweer in de tweede uitgave is het een product dat nog jaren op ondersteuning gaat rekenen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je over enkele jaren geen aroma’s meer voor de aroma diffuser van kunt kopen.

Op deze pagina leg ik je uit;

 • Hoe de aroma diffusers werkt
 • Welke aroma’s je kunt gebruiken
 • Of je een batterij of kabel voor de verschillende diffuser nodig hebt
 • Ervaringen met de diverse aroma diffusers

Benieuwd of de aroma diffusers iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Hoe werkt de aroma diffusers?

Hoe werkt de aroma diffusers

Een van de manieren waarop de aroma diffusers zichzelf weet te onderscheiden, is door het gebruik van een accu. Je kunt de aroma diffusers namelijk draadloos gebruiken op basis van de batterij die maar liefst 21 uur meegaat. Je kunt daarnaast de diffusers ook gewoon op het stroom aansluiten.

Bij het aanzetten van de diffuser, krijg je meteen de optie de diffuser met de app te verbinden. Je hoeft van de app geen wonderen te verwachten. De app is simpel en doet wat je ervan verwacht.

Je kunt via de app instellen of de aroma diffusers aan moet staan, op welk schema en hoe sterk de geur verspreid moet worden. Ideaal als je onderweg bent vanuit je werk naar huis en je wilt alvast een heerlijke geur verspreiden.

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat er al een geurcapsule in de diffuser zit. De aroma diffusers werkt namelijk op Rituals aroma waardoor je net als de geurstokjes aan het merk Rituals vastzit.

Op basis van hoe jij de aroma diffusers instelt, wordt er over een bepaalde periode een bepaalde hoeveelheid parfum geproduceerd. Doordat je daarnaast kunt aangeven hoe groot de ruimte waar de diffuser staat is, weet de diffuser precies hoeveel parfum hiervoor gebruikt moet worden.

Met welke aroma’s werkt de aroma diffusers?

Met welke aroma’s werkt de aroma diffusers

Geurcapsules, cartridges, aroma’s: hoe je het ook wilt noemen, je kunt de Rituals geuren gebruik maken als jij de Rituals cartridges aanschaft. Deze cartridges hebben ieder een eigen aroma en worden in een cartridge van 30 ml geleverd. Je kunt onder andere genieten van bekende aroma’s als:

 • Oriental Vetiver
 • Happy Buddha
 • Karma
 • Ritual of Jing
 • Imperial Rose
 • Sakura
 • Ayurveda
 • Hamman
 • Black Oudh
 • Precious Amber
 • Sweet Jasmine

Een behoorlijk aanbod Rituals Diffuser aroma’s waardoor je vrijwel iedere Rituals geur in huis kunt halen. Aroma’s van Rituals kosten gemiddeld € 39,95. Gezien de prijs van de aroma diffusers en de rituals dissuer is (€ 99,-) kunnen de kosten in dat geval snel oplopen.

Tip, vergeet daarom vooral niet de diffuser uit te zetten als je weggaat ?

Wireless diffuser met WiFi-functie

Zoals je ondertussen weet hebben de meeste aroma diffusers een ingebouwde WiFi-chip waarmee de diffuser te besturen is. Vanaf je vakantieadres of slaapkamer zet je de diffuser moeiteloos aan. Jij bepaalt hoe en wanneer de geur zich laat verspreiden.

Daarnaast is de diffuser naar iedere kamer mee te nemen. De diffuser is namelijk voorzien van een accu die tot wel 21 uur meegaat. Accu leeg? Dan sluit je sommige modellen diffuser gewoon aan op het stroomnet.

Ervaringen met de aroma diffusers 

Je kunt online verschillende ervaringen van gebruikers met de aroma diffusers lezen. De meeste ervaringen laten een wisselend beeld zien.

Alle gebruikers zijn te spreken over het stijlvolle ontwerp van de diffuser. Het daadwerkelijke gebruik rekent op wisselende ervaringen, dat mede het gevolg is van de app.

Veel gebruikers zijn van mening dat de app niet altijd presteert waar dat nodig is. Zo zijn er voorbeelden waar de diffuser niet op afstand geregeld kon worden. Daarnaast laten langverwachte updates nog altijd op zich wachten.

Toch staat een grote groep gebruikers ook positief in de ontwikkeling van de verschillende aroma diffusers, en dan vooral de aankomende eigen Rituals Perfume Genie series (vanaf 2020). Met nieuwe ontwikkelingen op komst kan het niet anders dat de diverse aroma diffusers beter inspeelt op de wensen van de gebruikers.

Bekijk hieronder de top 5 aroma diffusers op dit moment. 

1. Seidon™ Aroma Diffuser – Lichtbruin Hoekig – Gratis Ebook – Luchtbevochtiger – Geur Verspreider

Super voordelig en heerlijke geurbeleving voor in je huis? Creëer de balans en rust die u verdient met de pure biologische etherische oliën van Seidon. Met deze diffuser kunt u dus de hele dag door een heerlijk geur verspreiden en zo een gezonde leefomgeving creëren.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • 4 in 1: Luchtbevochtiger + Olie Diffuser + Nachtlamp en Timer
 • Heel handig in gebruikt en geeft super mooie kleuren
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Seidon™ Aroma Diffuser – Wit Marmer – Inclusief Ebook – Luchtbevochtiger – Geur Verspreider

Wil jij graag kwaliteit binnenhalen in je huis en een mooi afwerking? De kwaliteit van een diffuser wordt bepaald door de kwaliteit van de atomizer. De atomizer is het hart van de diffuser die de etherische oliën afbreekt in microdeeltjes, waardoor de olie als een zeer fijne nevel, gemengd met stoom, in de lucht kan worden verspreid.. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Subtiel lekker geurtje
 • De parfum blijft goed hangen en ziet er mooi uit
 • Goede prijs/kwaliteit

3. O’dor® Aroma Cool Mist Diffuser – 300 ml – Met Etherische Olie – Donkerbruin

Wil jij graag even een nieuwe geur en verstuiver in huis halen? De O’dor aroma diffuser met LED verlichting is een echte aanwinst voor uw interieur. Met zijn moderne design en mist nevel bent u verzekerd van een ontspannen schouwspel met relaxeffect voor al uw zintuigen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Stijlvol en waar voor zijn geld
 • Mooi uiterlijk en eenvoudig te bedienen
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Aroma Diffuser 550ml met afstandsbediening en lemongrass olie – Vernevelaar – Luchtbevochtiger

Eenvoudig je favoriete geur in je huis halen en een mooie gezicht? De Zedar diffuser is één van de meest krachtige diffusers die beschikbaar is. Hij is geschikt voor alle kleine en grote woon- en werkruimtes tot 100 vierkante meter. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Met minder dan 25 dB is de aroma diffuser zeer stil.
 • Mooi vormgegeven diffuser
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. O’dor® Aroma Cool Mist Diffuser Luchtbevochtiger 400ml met EXTRA Lemongrass Olie Etherische Olie Verdamper Vernevelaar

Makkelijk en snel je lekkerste parfum in je huis krijgen? Je gebruikt maar enkele druppels van uw favoriete etherische olie in het waterreservoir en verspreidt zo via een ultrasone techniek een heerlijke geur in de ruimte. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Het toestel maakt ook een aangenaam geluid
 • heeft een mooi design en functioneert prima
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 4 Gemiddeld: 4.5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.