Aubergine schotel? De courgette en aubergine gemixt met de heerlijke saus van kaas en room geeft een waanzinnige smaaksensatie. De pittige smaak van de gruyèrekaas combineert namelijk perfect met de frisse smaak van de groenten. Lees snel verder!
TIP: ”Zoek jij 350+ recepten van de lekkerste Koolhydraatarme gerechten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Aubergine schotel maken
Recept voor ongeveer 4 personen
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, per portie:
- 300 gr kipfiletblokjes
- 350 gr champignons
- 1 courgettes
- 2 aubergines
- 400 gr Tomatenblokjes gesneden of gepeld
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 250 ml kookroom
- 50 ml water
- kippenbouillon ( 1 blokje )
- 85 gr geraspte gruyère
- 1 tl arrowroot (optie) of Maizena
- Peper en zout naar smaak.
Zo maak je dit koolhydraatarme recept:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de champignons in plakjes, de courgettes en aubergines in blokjes en de ui in kleine stukjes.
Verwarm vervolgens olijfolie in een koekenpan en voeg de champignons en ui toe. Bak dit 4-6 minuten, totdat ui begint te verkleuren. Voeg dan de courgette, aubergine toe en bak dit 8-10 minuten mee.
Laat het na het bakken het overtollige vocht uit de pan uitlekken. Schep de gebakken groente in een kom.
Zet de pan weer op het vuur en voeg olijfolie toe. Voeg dan de kipblokjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak de kipblokjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de blokjes na het bakken toe aan de kom met de groente en pak dan een grote steelpan. Zet de steelpan op een laag vuur en schenk de kookroom in de pan. Voeg de kippenbouilllon en het water toe aan de pan en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken, totdat de saus is ingedikt.
Voeg dan de helft van gruyère toe aan de pan en roer dit voorzichtig door de saus. Als de saus te dun is kun je eventueel een tl arrowroot of maizena toevoegen.
Laat nu het overtollige vocht uit de kom lekken. Verdeel vervolgens de gebakken groente, tomaten blokjes en kipblokjes over een ovenschotel en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de groente en kip en strooi ten slotte de rest van de gruyère over de schotel.
Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Afkoelen en lekker smullen!
Voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 494 kcal
- Koolhydraten: 12,5 gr
- Eiwitten: 31 gr
- Vetten: 35 gr
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?