Avocado brood? Huh..? Horen we je denken. Je leest het goed: een avocadobrood ! Avocado leent zich perfect als ingrediënt voor brood. Lees snel verder
TIP: ” Weekmenu’s voor stimuleren van Vet Verbranden en een fit lichaam te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Avocado brood maken?
Met dit brood in de oven ruikt je hele keuken naar versgebakken brood. Je zult ongetwijfeld blij verrast zijn na het proeven van dit brood, maar let op, het smaakt zeker naar meer!
LET OP: Het Voedingscentrum raadt aan niet meer dan 15-45 gram lijnzaad per dag te nemen
Ingrediënten, voor 1 cake met 12 plakken ongeveer:
Ingrediënten:
- 1 avocado, ontveld en ontpit, in stukken
- 175 gram gebroken lijnzaad
- 75 gram amandelmeel
- 6 eieren
- 1 el bakpoeder
- 1 ½ tl knoflookpoeder
- 1 ½ el gedroogde rozemarijn
- 1 el gedroogde tijm
- 120 ml water
Zo maak je een recept: Avocado brood
-
Verwarm de oven voor op 175 graden
-
Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom.
-
Doe de natte ingrediënten in een keukenmachine en blend dit goed door elkaar. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en mix dit door elkaar
-
Laat 15 min staan tot het een dikker mengsel is. Als het mengsel te vochtig is, voeg dan wat extra amandelmeel toe
-
Voeg het mengsel in een ingevette cakevorm (of cakevorm met bakpapier) en bak jouw avocadobrood ongeveer 30 min in de oven
Voedingswaarden per portie:
Koolhydraten: 3 gram
Eiwit : 5 gram
Calorieën : 120 gram
Vet : 13 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Avocadobrood