Babyfoon met camera: de 5 beste modellen [2024]

Met een baby in huis staan je zintuigen op scherp. Het liefst zou je ogen in je rug hebben. En oren. Gelukkig kan dat als je een babyfoon met camera en microfoon neemt. Want zo’n apparaat zorgt ervoor dat je rustig op de bank kunt zitten, terwijl jouw kleintje in de wieg ligt. In deze blogpost bekijken we de beste babyfoons met camera die je in 2024 kunt bestellen. 

De voordelen van een babyfoon met camera

Er kleven heel wat pluspunten aan zo’n babymonitor. Ten eerste hoor je jouw kleintje niet langer in de verte, maar alsof je in dezelfde kamer bent. Ook heb je er beeld bij, zodat je niet ongerust hoeft te worden over elk kuchje. Ten derde kunnen veel van de hedendaagse babyfoons ook notificaties sturen of piepen, bijvoorbeeld wanneer het geluidsniveau in de babykamer stijgt – wat vaak een indicatie van huilen is. Samengevat biedt zo’n babyfoon met camera meer veiligheid en gemoedsrust.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Je kunt het beste een babyfoon kiezen die past bij jouw levensstijl en wensen. Denk aan bereik, batterijduur, en of je extra’s zoals een temperatuursensor of nachtlampje. Er bestaan zelfs babyboons waar je meerdere camera’s aan kunt koppen, zodat je een heuse Big Brother-ervaring creëert. Pluspunten als er een app bij zit, zodat je ook buitenshuis verbinding kunt maken met de babyfoon.

Top 5 babyfoons met camera voor 2024

Na een hoop research (en wat persoonlijke testruns tijdens de middagdutjes van mijn peuter), heb ik de volgende toppers voor jullie uitgezocht. Elk van deze babyfoons met camera heeft unieke eigenschappen die hem de moeite waard maakt.

1. Arenti AINanny

Een wereldwijde bestseller die moderne ouders verbindt met hun kinderen door 2K 3MP UHD-beelden, dag en nacht, via een handige app. Slimme functies zoals bewegingsdetectie en tweeweg-audio maken deze babyfoon een must-have in elke babykamer.

Voordelen:

 • Inclusief scherm
 • Geen gedoe met een app
 • Schattige konijnenoortjes

2. LUVION® Prestige Touch 3

Jouw ogen en oren in de babykamer, verpakt in een stylish Nederlands design. Met zijn heldere 3,2″ kleurenscherm, geruststellende terugspreekfunctie en handige temperatuurweergave, maakt deze beeldbabyfoon elke ouder blij. Simpel, slim en altijd verbonden.

Voordelen:

 • Groot touchscreen scherm
 • Draaibare camera
 • Enorm bereik

3. Philips Avent Connected SCD923/26

Als beste getest door de Consumentenbond in januari 2024. De camera biedt Full HD-beelden van je kleintje, dag en nacht, waar je ook bent – dankzij de handige app. Met rustgevende slaapliedjes, een nachtlampje en zelfs een terugspreekfunctie, biedt deze babyfoon maximale gemoedsrust.

Voordelen:

 • Helder beeld
 • App-toegang
 • Consumentenbond: als beste getest

4. Miya M35 beeldbabyfoon

De twee camera’s van de Miya M35 video babyfoon zijn ideaal voor gezinnen met meer dan één kleintje of voor het in de gaten houden van verschillende ruimtes. Zo heb je met de bijgeleverde monitor de volledige controle.

Voordelen:

 • Camera op afstand te besturen
 • Luister en praat terug
 • Goed bereik, ook in nieuwbouw met isolatie.

5. Alecto DVM200M babyfoon met camera

Uitstekende nachtzichtfunctie en de mogelijkheid om geruststellende slaapliedjes af te spelen. Je kunt hem uitbreiden met wel vier camera’s, zodat je jouw huis tot een heus security HQ kunt omtoveren. Zo mis je geen moment meer van je baby.

Voordelen:

 • Consumentenbond: beste koop
 • Groot kleurenscherm
 • Praatfunctie

Wat kost zo’n babyfoon?

Met camera is een babyfoon duurder dan zonder camera. Maar laten we eerlijk zijn, je wilt toch niet voor elk geluidje naar de babykamer moeten? Dat is vooral irritant als je steeds de trap op moet. En eigenlijk is het prijsverschil niet eens zo groot, wat de keuze voor een baby monitor met camera tot een logische maakt. Je vindt ze in de prijsklasse van € 50 tot € 200. En wanneer je kleintje eenmaal opgegroeid is, kun je hem makkelijk voor de helft weer op Marktplaats verkopen.

Dus: kopen of niet?

Met zoveel handige functies biedt een babyfoon met camera de gemoedsrust die jij nodig hebt tijdens de rustige avonduren. Wat mij betreft zijn veel babyaccessoires overbodig, maar is dit toch echt wel een must.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.