Beste aardappelschrapmachine: verschillen, mogelijkheden en aanbod

Een heel veel mooier woord dan aardappelschrapmachine is er bijna niet. Net zoals dat er geen makkelijkere manier is om je aardappels te schillen.

Een goede aardappelschrapmachine helpt je om in een hoog tempo, met slechts een schepje water, grote aantallen aardappels te schillen.

Door de schil van de aardappel met de schrapschijf te schrapen, zorg je ervoor dat je niet meer minutenlang met een dunschiller aan het werk bent.

Iedereen waar aardappels wekelijkse of zelfs dagelijkse kost zijn weet hoe frustrerend dit werkje altijd is. Met een aardappelschrapmachine zorg jij dat het schillen van de aardappels het werk van een keukenapparaat wordt.

Je kunt aardappelschrapmachines bij winkels als Blokker en MediaMarkt van merken als Inventum en Tefal kopen. Het aanbod is verrassend groot gezien dit een machine is die alleen maar in staat is om aardappels te schillen.

Wat moet jij weten zodat je de beste aardappelschrapmachine kunt kopen? Waar moet je op letten? Ik leg het je allemaal uit!

Wat doet een aardappelschrapmachine?

Wat doet een aardappelschrapmachine

Een aardappelschrapmachine schrapt de schil van aardappelen af. Kleine aardappelschrapmachines kunnen dat voor enkele aardappels doen en grote voor heel veel tegelijk. Hierdoor hoef jij niet meer met een dunschiller schil voor schil de aardappels te schillen.

Dit doet een aardappelschrapmachine door met een schrapschijf langs alle aardappelen te gaan. De schrijf gaat iedere draai langs de aardappels en scheelt alleen dat eraf wat bij de schil hoort. Hierdoor is het niet zo dat je met piepkleine aardappels overblijft.

Je kunt een aardappelschrapmachine en het mechanisme ook voor andere producten gebruiken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het schillen van wortels, rettich en andere wortelsoorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van zoete aardappel!

Hoe werkt een aardappelschrapmachine?

Hoe werkt een aardappelschrapmachine

Als je weet wat een aardappelschrapmachine doet, weet je ook al meer over hoe de machine werkt. Je voegt eerst een halve liter water aan de machine toe. Vervolgens verdeel je de aardappels over het rooster. Dit zorgt ervoor dat alle aardappels goed geschild kunnen worden. Druk de deksel goed op de aardappelschrapmachine en de machine mag worden aangezet.

Vervolgens heeft de machine enige tijd nodig om de aardappels te schillen. De meeste modellen hebben ongeveer twee minuten per kilo aardappels nodig. Een nadeel aan aardappelschrapmachine is dat ze slechts vier minuten achtereen kunnen werken. Daarna moeten ze enkele minuten op pauze worden gezet om af te koelen.

Normale hoeveelheden aardappelen kunnen binnen vier minuten geschild worden (twee kilo). Voor grotere hoeveelheden ben je al snel tien minuten of meer kwijt. Zorg ervoor dat de aardappelschrapmachine altijd op een oppervlak staat dat tegen hitte kan.

Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om de machine te gebruiken en op te bergen. De gemiddelde aardappelschrapmachine neemt 0.85 vierkante meter in. Dat betekent dat je de keuken vrij moet maken om dit werkje uit te besteden.

Waar is de beste aardappelschrapmachine te koop?

Je kunt aardappelschrapmachines bij verschillende online en offline verkooppunten kopen. MediaMarkt en Blokker zijn de bekendste winkels waar jij voor een aardappelschrapmachine terechtkunt.

Makkelijker is het om jouw nieuwe aardappelschrapmachine online te bestellen. Bol.com heeft een uitgebreid aanbod aardappelschrapmachines. Doordat Bol binnen één dag levert, hoef jij daardoor geen dag langer je eigen aardappels te schillen.

Het actuele aanbod aardappelschrapmachines is relatief klein doordat maar weinig mensen van het bestaan van de machine afweten. Toch hebben bekende merken als Inventum en Tefal een kwalitatief aanbod aardappelschrapmachines waarmee jij al jouw aardappels kunt laten schillen.

De prijzen van aardappelschrapmachines ontlopen elkaar bijna niet. Je bent gemiddeld een bedrag van tussen de € 30 en € 70 voor een middenklasse aardappelschrapmachine kwijt.

Bekijk hieronder de top 5 Beste aardappelschrapmachine en tools op dit moment. 

1. Melissa aardappelschrapper 16220007

Wil je graag snel je aardappelen geschild hebben voor gebruik? De Melissa elektrische aardappelschrapper is bijzonder geschikt voor nieuwe aardappelen en krieltjes. Uitgerust met veiligheidssysteem, transparant deksel en rubberen anti-slipvoetjes. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • korte tijd volledige geschilde aardappelen
 • handig in gebruik
 • uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

2. OXO Good Grips Aardappelschiller

Maak je vaak aardappels of groenten maar je wilt niet zelf meer schillen? Deze dunschiller van OXO Good Grips is eenvoudig de beste dunschiller die je ooit hebt geprobeerd! Het scherpe, roestvrijstalen blad schilt zelfs de hardste fruit en groenten met gemak. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Snel en gemakkelijk schillen
 • Neemt op het aanrecht relatief weinig plek in
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Elektrische aardappelschiller – Schiller – Appelschilmachine – Dunschiller – Incl 2 x Reserve Aardappelschilmesjes – Automatisch – Snel, Veilig & Eenvoudig Schillen – Zwart

Wil jij graag echt een keukenhulp in huis halen voor het schillen? Snel, veilig en zonder inspanning allerlei groente en fruit schillen doe je de met deze appelschilmachine. Gezonder koken en eten is nog nooit zo eenvoudig en veilig geweest. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • doet precies wat hij moet doen aardappelenpellen
 • mooi design, handig apparaat
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Aardappelpers – Pureeknijper – Pureestamper – 3 Schijvige Aardappelpers – Pureerder – Inclusief multifunctionele Schiller

Wil jij graag echt een keukenhulp in huis halen voor het schillen en stampen? Deze aardappelpers is een absolute must have voor de kookfanaat. Met deze Hoogwaardige pureeknijper bereidt u met het grootste gemak de lekkerste puree en de lekkerste sauzen! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • doet precies wat hij moet doen aardappelenpellen en pureren
 • mooi design, handig apparaat
 • prijs/kwaliteit verhouding

5. CookGuru® Aardappel Twist – Frietsnijder – Patatsnijder – Groentesnijder – Spiraalsnijder – Dunschiller – RVS – Snijder met Unieke Zuignap – Set inclusief Aardappel-Twister & RVS Dunschiller

Wil jij graag echt een keukenhulp in huis halen voor het schillen? Met deze uitgebreide set zet je in no-time de lekkerste snacks op tafel en maak je je zelf gemaakte frietjes in een handomdraai! Ook is de set voorzien van een aardappel spiraalsnijder: Twister. Hiermee maak je naast lekkere frietjes, gezonde groente-snacks ook zelfgemaakte chips op een stokje. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Hoge kwaliteit door de vervaardiging vanuit RVS
 • Eenvoudig schoon te maken
 • prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

2 gedachten over “Beste aardappelschrapmachine: verschillen, mogelijkheden en aanbod”

  • Hey A.Verhoef,

   Bedankt voor je bericht Melissa aardappelschrapper 16220007 is nog steeds gewoon beschikbaar en direct leverbaar.

   De overige producten heb ik aangepast en alles wat erin staat kan besteld worden.

   Kookgroet,
   Heiko

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.