Beste crosstrainers voor thuis? TOP 5 om je lichaam in shape te houden!

Crosstrainers zijn al jaren immens populair en niet zonder reden. Op een crosstrainer kun je een relatief stevige workout doen, maar zonder het gevoel dat het niet uit te houden is. Door de fijne beweging van het apparaat verloopt de training vloeiend en kun je tegelijkertijd genieten van een film of muziekje.

Crosstrainers worden onder meer ingezet als cardiotraining, om vet te verbranden en je conditie op peil te houden. Redenen genoeg om eens een crosstrainer uit te proberen.

Top 5 Beste crosstrainers voor thuis:

 1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 – incl. hartslagfunctie
 2. Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer – Hartslagfunctie – Bluetooth
 3. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 iPlus – incl. hartslagfunctie en bluetooth
 4. TecTake Crosstrainer – 2-in-1 Crosstrainer / Hometrainer met LCD-display
 5. Tunturi Cardio Fit C30 – Crosstrainer – hartfunctie en tablethouder

De TOP 5 crosstrainer test is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste crosstrainer! Nu kun je vanuit je huis volledig je benen en conditie trainen. Geniet van je eigen crosstrainer in huis. Lees verder!

Wat is een crosstrainer eigenlijk?

Top 5 Beste crosstrainers voor thuis

Indien je nog niet bekend bent met de term: een crosstrainer is een apparaat waarop je gaat staan en met speciale hendels een continu vloeiende loopbeweging maakt ook wel een home trainer genoemd.

Deze beweging wordt ook ondersteund met behulp van speciale voetstukken, waar je je voeten op zet. Doordat je met zowel je armen als je benen bezig bent, krijgt je hele lichaam een goede training.

Waarom is een crosstrainer goed?

Waarom is een crosstrainer goed

De crosstrainer is één van de meest populaire fitnessapparaten ter wereld. De training is veel simpeler dan bijvoorbeeld een loopband of roeiapparaat, daarnaast kun je vanuit het comfort van je eigen woning lekker sporten.

Er zijn tegenwoordig heel veel betaalbare doch professionele modellen en merken beschikbaar, zodat je thuis ook van de kwaliteit van sportschoolapparatuur kunt genieten. Zoals een loopband met hartslagmeter.

Iedereen kan een crosstrainer gebruiken

Een crosstrainer is heel erg veelzijdig en iedereen is in staat om dit apparaat te gebruiken als trainingsmethode. Je lichaam wordt nergens te zwaar belast, waardoor een crosstrainer ook geschikt is voor mensen met bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten of een lichte blessure.

Je maakt geen harde bewegingen of sprongen, dus je lichaam hoeft niet bepaalde bewegingen extra op te vangen.

Daarnaast is een crosstrainer ook heel veilig in gebruik. Je moet natuurlijk niet je arm ergens tussen steken als je eenmaal beweegt, dan kun je knel gaan zitten. Maar wanneer je eenmaal je positie hebt ingenomen, sta je stevig op je plek ondanks het feit dat je beweegt.

Dit is met een loopband bijvoorbeeld wel anders. Je kunt heel gemakkelijk je tempo zelf aanpassen en bijstellen, wanneer je hier behoefte aan hebt.

Vriendelijk voor pezen en gewrichten

Doordat je lichaam continu vloeiend beweegt, wordt zowel je gewicht als je kracht gelijkmatig verdeeld gedurende een training. Het is eigenlijk wel een beetje met zwemmen vergelijken: daarbij train je ook bijna al je spieren en tegelijkertijd is het risico op blessures en pijnlijke spieren minimaal.

Je hebt zelf veel invloed op de sterkte en intensiteit van je training, zodat je gewrichten en pezen niet belast worden en juist sterker worden.

Je kunt een crosstrainer inzetten voor veel verschillende trainingsdoelen

Door de variatie aan verschillende trainingen, kun je met een crosstrainer meerdere kanten op. Je kunt bijvoorbeeld de weerstand op de hendels wat zwaarder zetten, als je graag je armen meer wilt trainen.

Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde voor je benen en voeten; wanneer je graag sterkere beenspieren wilt, dan zet je het apparaat in een zwaardere stand. Ook kun je af en toe sprintjes trekken, dit staat gelijk aan een stevige interval training.

Zo train je goed je hart en dit heeft een zeer positief effect op je conditie en vloedsomloop.

Kun je ook goed afvallen met een crosstrainer?

Veel mensen vragen zich af, of je ook vet verbrandt met een crosstrainer en dus af kunt vallen. Dit is uiteraard goed mogelijk, want crosstrainers zijn vooral cardio apparaten.

Daardoor kun je een crosstrainer ook goed gebruiken als aanvulling op bijvoorbeeld krachttraining, of een specifieke sport. Zo houd je je conditie goed op peil, blijf je flexibel en zal je lichaam ook de hele tijd vet blijven verbranden.

Top 5 Beste crosstrainers voor thuis

1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 – incl. hartslagfunctie

Wil jij de aller beste training voor thuis die je kunt krijgen als het gaat om een conditie te bouwen? De crosstrainer is zo ontworpen dat de voetpedalen in drie standen te verstellen zijn. Verder is de Fox 3 voorzien van een elektronische kleuren led computer. Met deze computer is het mogelijk je weerstand te verhogen of verlagen.

Voordelen:

 • geschikt voor zowel lichte als zware trainingen
 • helder en gemakkelijk hanteerbaar display
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Zowel ik als m’n partner de Focus Fitness Fox 3 gebruiken quasi dagelijks (+/- 2u/dag). Het toestel is erg stevig, stabiel, geluidloos en werkt ontzettend vlot.

2. Virtufit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer – Hartslagfunctie – Bluetooth

Goede prestaties haal je gemakkelijker op een betrouwbaar fitnessapparaat. Zoals de VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer. Dit fitnessapparaat is gemaakt van zware kwaliteitsmaterialen. Het is stabiel als een huis, belastbaar tot 150 kg en gaat lang mee.

Voordelen:

 • Heel degelijk toestel en eenvoudig te monteren!
 • veel mogelijkheden en kwaliteit voor een relatief lage prijs
 • Goede prijs/kwaliteit

Erg degelijk en stevig toestel. De handleiding is erg duidelijk, dus het lukte me om dit toestel helemaal alleen in elkaar te steken, ondanks dat ik normaal niet zo goed ben met ‘plannetjes lezen’.

3. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 iPlus – incl. hartslagfunctie en bluetooth

Graag het gewenste huis en tuin crosstrainer van degelijke kwaliteit? De Focus Fitness Fox 3 iPlus is de ideale crosstrainer voor de thuissporter. De Fox 3 iPlus is niet alleen stabiel en sterk maar ook nog eens geruisloos. Naast een vliegwiel van 7 kg en de verstelbare voetpedalen is de Fox 3 iPlus van nieuwe techniek voorzien.

Voordelen:

 • De Polar H7 is een meer geavanceerde borstband
 • geschikt voor zowel lichte als zware trainingen
 • prijs/kwaliteit verhouding

Na de crosstrainer eenmaal gemonteerd te hebben werkte het product direct naar behoren. De fox 3 is redelijk stabiel.

4. TecTake Crosstrainer – 2-in-1 Crosstrainer / Hometrainer met LCD-display

Wil je graag de gewenste 2-1 Crosstrainer voor een scherpe prijs? Plezier bij het sporten – Met deze 2-in-1 Hometrainer en Crosstrainer houdt u uw lichaam met veel plezier in vorm. Daarnaast wordt het cardiovasculaire systeem bevordert en komen alle belangrijke fitnessonderdelen zoals kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid aan bod.

Voordelen:

 •  Simpel en veilig toestel
 • Goede cardio voor als u niet van lopen houdt
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Apparaat is redelijk eenvoudig in elkaar te zetten, maar had daar wel wat eigen gereedschap bij nodig.

5. Tunturi Cardio Fit C30 – Crosstrainer – hartfunctie en tablethouder

Elke dag even eenvoudig trainen op je eigen fijne crosstrainer? Crosstrainer bepaal je je eigen tempo en train je op je eigen niveau naar een persoonlijk trainingsdoel. Ga aan de slag met de belangrijkste trainingsresultaten en kies voor lichte tot matige trainingsintensiteit.

Voordelen:

 • Fijne eliptik , duidelijke scherm, wieletjes aan de voorkant
 • Crosstrainer kan makkelijk verplaatst worden
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Deze crosstrainer is een van de goedkopste op de markt. Hij oogt vrij mooi en staat zelfs stoer door de zwarte kleur. Ook is hij niet te lang en past hierdoor best in een hoekje!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.