Beste eierkoker: wat is de beste eierkoker van dit moment?

Een goede eierkoker is goud waard. Velen van ons gebruiken met hoge regelmaat een eierkoker om een heerlijk eitje te bereiden. Lees snel verder!

We worden in het weekend wakker, schieten naar de keuken en zetten de eierkoker aan. Tenminste, als we een goed model in huis hebben. We willen namelijk wel een beetje kwaliteit en snelheid van de ei koker kunnen verwachten.

Weinig mensen weten waar de beste eierkoker aan moet voldoen. We kijken te makkelijk naar de prijs en te weinig naar de kwaliteit. Dat terwijl elektrische eierkokers van hoge kwaliteit ons veel meer te bieden hebben terwijl we slechts enkele tientallen euro’s meer betalen.

Op deze pagina duik ik diep in de wereld van eieren en eierkokers. Dit om jou een goed idee te geven hoe jij met succes de beste eierkoker van dit moment in huis kunt halen. Geen consumentenbond of advies van de merken zelf maar advies van een echte gebruiker.

Wat is de beste eierkoker?

Wat is de beste eierkoker

Je kunt alleen de beste eierkoker vinden als we kijken naar dat wat jij nodig hebt. Hoe goed een eierkoker ook is, als het niet in lijn staat met wat jij nodig hebt is het op voorhand een miskoop.

Daarom neem ik je mee langs enkele factoren die jouw keuze voor de eierkoker kunnen bepalen. Zo bespreek ik de kosten, gebruiksgemak en duurzaamheid van eierkokers.

Op basis van deze informatie moet het een stuk makkelijker zijn om de beste elektrische eierkoker in huis te halen!

Eierkoker met een budget 

Eierkoker met een budget 

Hoe je het ook bekijkt, eierkokers zijn geen dure producten. Voor de meeste mensen is het niet de grootste aankoop van het jaar. Vooral als je beseft dat een eierkoker eigenlijk een luxeproduct is. Want we zijn kennelijk te ‘lui’ om de eieren in de pan te koken, een goedkopere optie dan een eierkoker.

Met eierkokers vanaf € 10 hoef je dus niet bang te zijn dat de bankrekening leeg is. Dat wil niet zeggen dat je ook altijd voor het goedkoopste model moet gaan.

De goedkoopste modellen presteren over het algemeen minder dan de duurdere. Dat voor een verschil dat soms nog geen € 20 is. Probeer daarom jouw budget geen rol te laten spelen bij de aanschaf van een eierkoker.

Gebruiksgemak van een eierkoker

Het gebruiksgemak van een eierkoker heeft invloed op hoe prettig jij van het product gebruik maakt. Een eierkoker waarvan het dekseltje telkens valt of goedkoop aanvoelt, levert doorgaans weinig gebruiksgemak. De beste eierkokers kunnen zonder problemen met enkele handelingen een eitje voor je koken. Is dat niet wat jij wilt?

Bij de beste eierkoker van dit moment is het alleen nodig om het waterreservoir te vullen, een klein gaatje in het ei te maken en de eierkoker te starten. Enkele minuten later kan jij jouw eitje al opeten. Heel veel lastiger hoeft dit niet te zijn.

Duurzaamheid van de eierkoker

Denk jij na over de wereld van morgen? Dan speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zoals ik je eerder vertelde zijn de goedkoopste eierkokers al vanaf € 10 te koop. Dit soort eierkokers komen met duizenden van de band en zijn vrijwel altijd met goedkope materialen gemaakt. Materialen die geen teken van duurzaamheid hebben en een korte levensduur vertegenwoordigen.

Hierdoor ontstaat dus ook een product dat niet duurzaam is. Een product dat mogelijk over enkele jaren alweer vervangen moet worden. En dan moet je weer € 10 betalen.

Dat terwijl je voor iets meer al een van de beste eierkokers kunt kopen waar wel kwalitatieve en duurzame materialen gebruikt zijn. Volgens de Consumentenbond is de beste eierkoker geen eendagsvlieg. Je kunt elke dag op een lekker eitje rekenen zonder dat je over een paar jaar bij de servicebalie staat.

Bekijk hieronder de top 5 beste eierkoker op dit moment. 

1. Tristar EK-3076 – Eierkoker

Graag eens een nieuwe snelle eierkoker voor niet te veel geld maar dan wel de beste? Gebruiksvriendelijk want met de maatbeker kan je bepalen of je van 1 t/m 7 eieren zacht, medium of hard kookt. Klopt iedere keer weer. De onderkant van de maatbeker bevat een prikker. Prik hiermee even de eieren in voor je ze gaat koken, hiermee voorkom je dat ze kapot koken. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Eenvoudig in gebruik
 • mooi design, je kunt snel niet meer zonder!
 • uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

2. Severin EK3051 – Eierkoker “Basic Line” wit

Altijd je eitje in de ochtend precies zoals jij hem wilt koken? Niet langer een pannetje tevoorschijn hoeven halen voor dat gekookte eitje. Met deze eierkoker van Severin kun je eenvoudig 6 eieren tegelijk koken. Je kunt zelfs de hardheid instellen om zo het perfecte eitje te koken. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • 6 eieren tegelijkertijd koken
 • geen gedoe meer met pannen
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Severin EK3056 Eierkoker

Wil jij het graag eenvoudig en praktisch houden voor een mooie prijs? Deze EK 3056 eierkoker van Severin heeft ruimte voor maar liefst 6 eieren, is uitgerust met een anti-aanbaklaag met oververhittingsbeveiliging en wordt geleverd inclusief eierprikker en maatbeker. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • handige pieptoon na de kooktijd
 • werkt fantastisch
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Severin EK3156 – Eierkoker

Vind jij een eitje in de ochtend echt onmisbaar en altijd heerlijk? Met de Severin eierkoker kan je heerlijke eitjes koken zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Doe 1 tot 6 eieren in de eierkoker, voeg water toe (wel afmeten!), deksel dicht en je hoeft alleen nog maar te wachten op de zoemer om ze er weer uit te halen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Super simpel, kind kan de was doen.
 •  heerlijk gekookt eitje
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Severin EK 3161 – Eierkoker

Echt eens goede gekookte eitjes maken maar voor minder personen? Met de Severin eierkoker EK 3161 kook je heerlijke eitjes zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Doe 1 tot 3 eieren in de eierkoker, voeg water toe (wel afmeten!), deksel dicht en je hoeft alleen nog maar te wachten op het akoestisch signaal om ze er weer uit te halen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • fijne kleine eierkoker
 • heel gemakkelijk in de bediening
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.