Beste elektrische kachel: TOP 5 kachels, heerlijke warmte!

De beste elektrische kachel kies je niet zomaar. Ik heb een eerste selectie voor je gemaakt: dit zijn de 5 hoogst gewaardeerde modellen. Ontdek hier de beste elektrische kachels tegen de voordeligste prijs. Lees snel verder!

In dit blog deel ik de TOP 5 Beste elektrische kachel! De beste kwaliteit voor de scherpste prijs.

Top 5 Beste elektrische kachel

Je huis verwarmen kan op allerlei manieren. In deze blogpost bekijken we elektrische kachels, die een praktische oplossing bieden voor wie snel een kamer wil verwarmen. Vooral wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, kan zo’n verwarming een goedkoper alternatief zijn voor centrale verwarming. Maar hoe kies je de beste elektrische kachel? Ik help je een handje en vond de beste modellen.

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste kachelventilator voor thuis om je huis warm te houden. Lees verder!

TOP 5 Beste kachelventilator voor houtkachel

1. LifeGoods LG995 – Convectorkachel

Helemaal stil en praktisch dat is wat je sowieso zoekt in een Convectorkachel. Warm je kamer binnen no-time op met deze LifeGoods convectorkachel. Kies één van de drie warmtestanden (750W, 1250W, 2000W) en de draaibare thermostaatknop. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Warmt ruimte sneller op dan een radiator
 • Stil, uitstekend kacheltje en makkelijk te bedienen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Precies wat we nodig hadden in de ruimte. Verwarmt de ruimte voldoende en is een aangename warmte!

2. Tristar KA-5819 – Convectorkachel

De CV niet het hele huis moeten verwarmen? De favoriet van vele kachel eigenaren, omdat deze een super krachtig en praktisch is. De Tristar KA-5819 heeft 3 verschillende standen van 750, 1250 en 2000 W. Er zijn verschillende functies, zoals een turbofunctie, vorstvrije modus en een timerfunctie.

Voordelen:

 • Werkt fantastisch, bespaar veel gasverbruik
 • Gemakkelijke bediening en betrouwbaar
 • Goede prijs/kwaliteit

Wordt super snel warm. Kantoor is weer aangenaam warm.

3. MaxxHome Elektrische Kachel

Graag die gewenste verwarming zonder te veel gas te verbruiken? Opgelet! Deze MaxxHome kachel 3 warmtestanden en regelbare thermostaat maken deze gemakkelijk te bedienen kachel een uitermate geschikt apparaat voor elk huishouden. Ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld de woon-, slaap- en badkamer.

Voordelen:

 • Kachel meteen te gebruiken en makkelijk te verplaatsen
 • Veilige infraroodverwarming
 • Goede prijs/kwaliteit

Prima kachel. Erg snel warm. Ideaal voor in de badkamer. Laagste stand 1000 Watt is voldoende.

4. Cecotec Convectorkachel met timer – Kachel met afstandsbediening – Radiator op wieltjes

Deze geweldige convectorkachel blijft een gewilde voor vele huishoudens! Dankzij de thermostaat detecteert de warmtestraler de huidige temperatuur van de ruimte en is het mogelijk om de gewenste temperatuur te kiezen uit een bereik van 5º tot 35º. Met Cecotec Convectorkachel Snel warme kamers!

Voordelen:

 • De warmte komt eindelijk op plekken in de kamer waar het voorheen niet kwam
 • Timer en LCD-scherm, afstandsbediening
 • Goede prijs/kwaliteit

Kachel meteen te gebruiken en makkelijk te verplaatsen.

5. VONROC HOME Paneel CH511AC – Convectorkachel

Wil je graag je kamers warm hebben met minder gas? Warm én stijlvol, want het gehard glazen paneel met geïntegreerd LED display zorgen voor een prachtige luxe uitstraling. Dat zal in geen enkel interieur misstaan. De VONROC HOME Paneel CH511AC perfecte aankoop!

Voordelen:

 • verspreid je de warmte snel en gemakkelijk door de ruimte
 • Bedieningsgemak, Goed op afstand in te stellen
 • Goede prijs/kwaliteit

Voor een slaapkamer van 19m2 doet die het perfect. Warmt snel op en is makkelijk te bedienen met de app.

Wat is een elektrische kachel?

Wat is een elektrische kachel

Een elektrische kachel is een verwarming die op elektriciteit werkt. Zo’n kachel is vooral handig als extra verwarming, bijvoorbeeld voor kamers waar geen cv-radiatoren zijn. Elektrische kachels zijn in allerlei soorten verkrijgbaar:

 • Een ventilatorkachel heeft een gloeidraad die warm wordt. Aan de achterkant wordt lucht uit je kamer binnengezogen en langs dat hete gloeidraad gevoerd, terug je woonkamer in via de voorkant van de kachel. De ventilator zorgt ervoor dat de hele kamer snel warm wordt. Deze kachel is door diezelfde ventilator wel een beetje luidruchtig.
 • Infraroodkachels verwarmen personen en objecten, in plaats van de lucht. Dat maakt ze bij uitstek geschikt in slecht geïsoleerde ruimtes, waarin je maar een klein gedeelte wilt verwarmen – bijvoorbeeld de werkbank in een magazijn. Een infraroodkachel is niet geschikt om een hele ruimte te verwarmen.
 • Een convectorkachel verwarmt de lucht op een geruisloze manier. Die stijgt op, waar bij vervolgens weer afkoelt en opnieuw bij de kachel terechtkomt. De convectorkachel zorgt dus voor een goede verdeling van de opgewarmde lucht. Er bestaan modellen met thermostaat die je aan je muur kunt bevestigen.
 • Keramische kachels zijn in feite ook ventilatorkachels. Ze gebruiken namelijk óók een ventilator die lucht aanzuigt en verwarmd wegblaast. Maar in plaats van langs een gloeidraad, beweegt de lucht langs een keramische plaat.

Een oliegevulde kachel is een radiator op wieltjes. Binnenin de radiator zit olie en wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, wordt de olie verwarmd. Het bereik van zo’n kachel is niet groot, wat hem vooral geschikt voor kleinere vertrekken maakt, zoals slaapkamers. Na het uitschakelen blijft hij nog zeker een kwartiertje warm.

Waarom kiezen voor een elektrische kachel?

Waarom kiezen voor een elektrische kachel

Er zijn allerlei voordelen verbonden aan elektrische kachels. Ten eerste is zo’n kachel enorm mobiel: je pakt hem makkelijk op en zet hem in de gewenste kamer. Dat kan de garage zijn, het tuinhuisje, het thuiskantoor of een logeerkamer. Zelfs in de camper, als je daar een 220 volts aansluiting hebt, kun je een elektrische kachel inzetten.

Met een elektrische kachel geniet je vrijwel gelijk van de warmte; vooral als je kiest voor een ventilatorkachel of keramische kachel.

Zo’n kachel kan een goedkopere manier zijn om een kamer te verwarmen dan een cv die op gas werkt. Dat geldt natuurlijk vooral als je jouw eigen elektriciteit opwekt met zonnepanelen.

Wat kost een elektrische kachel?

Wat kost een elektrische kachel

Elektrische kachels vind je al vanaf ongeveer dertig euro. Je hebt het dan over een ventilatorkachel of keramische kachel. Convectorkachels tref je al vanaf ongeveer veertig euro. Andere soorten elektrische kachels kosten méér.

Hoe kies je de beste elektrische kachel?

Om de beste elektrische kachel te kiezen, hangt veel van jouw situatie af. Wil je hem bijvoorbeeld voor de woonkamer of jouw slaapkamer, dan zal je het op prijs stellen als de kachel stil is. Een ventilatorkachel valt dan af. Maar ook een oliegevulde kachel kan lawaaiig zijn: de verwarming krimpt en zet uit en maakt dan een tikkend geluid. Een convectorkachel is dan een betere keuze. Wat is een kachelventilator? Kun je ook bekijken in onze top 5.

Ook zul je willen kijken naar het energieverbruik, de beoordelingen van eerdere kopers en de prijs. Ik heb al deze factoren meegewogen bij het samenstellen van de top 5 hierboven.

Wat is de beste elektrische kachel?

Aan het begin van dit artikel zag je een overzicht van de vijf beste elektrische kachels. Als je daar je keuze uit maakt, zit je er deze winter warmpjes bij. Vergeet ook niet extra dikke truien en sokken klaar te leggen, want zo hou je de energiekosten in de hand.

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste kachelventilator voor thuis om je huis warm te houden. Lees verder!

 1. LifeGoods LG995 – Convectorkachel
 2. Tristar KA-5819 – Convectorkachel
 3. MaxxHome Elektrische Kachel
 4. Cecotec Convectorkachel met timer – Kachel met afstandsbediening – Radiator op wieltjes
 5. VONROC HOME Paneel CH511AC – Convectorkachel

 

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.