De beste flessenwarmer: 5 bestsellers voor kersverse ouders

De babymelk moet net zo heet worden gedronken als hij wordt opgediend. Nou ja, heet is misschien wat overdreven. Hij moet lekker warm zijn: een graadje of 37. En daar zorg je voor met een flessenwarmer. Overbodige luxe, zeg je? Dat dacht ik eerst ook, totdat ik de voordelen van zo’n gadget ontdekte. Als je al Philips Avent flessen, Alecto flessen of Difrax flessen gebruikt, kun je binnen drie minuten in een bijpassende flessenwarmer de melk bereiden. 

Wat is een flessenwarmer?

Een flessenwarmer is een apparaat dat de inhoud van een babyfles snel opwarmt. Vaak gaat hier melk in. Voor een jonge baby is het prettig als de melk op dezelfde temperatuur wordt geserveerd als borstvoeding: ongeveer 37 graden Celsius.

Poedermelk lost beter op in warm water en verwarmde melk is sowieso goed voor de spijsvertering van een baby. Daarom wordt aangeraden om melk op te warmen. De flessenwarmer doet dit binnen enkele minuten en voorkomt tegelijkertijd dat de melk té warm wordt.

De voordelen van een flessenwarmer

Er zijn zoveel baby-accessoires op de markt dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Ik kan het weten, want ik ben eind vorig jaar voor het eerst vader geworden. Er komt dan heel wat op je af! Ook ik vroeg me af: heb ik zo’n flessenwarmer echt nodig? Na kort research ontdekte ik goede redenen om zo’n apparaatje in huis te halen.

 • Precies de goede temperatuur
  Je kunt zelf aan de slag gaan met de magnetron of een pannetje op het vuur. Toch is dat sterk af te raden. Het kan namelijk zijn dat (een deel van) de melk dan te warm wordt en belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. En je wilt natuurlijk ook niet dat jouw baby zijn of haar mondje brandt.
 • Snel en eenvoudig
  Met een flessenwarmer hoef je geen tijd te verspillen aan het opwarmen van melk in een pan of het wachten tot de magnetron klaar is. Het apparaat warmt de melk snel en eenvoudig op, zodat je snel een warme fles klaar hebt voor je baby.
 • Gezonder voor je baby
  Gezondheidsexperts zijn het erover eens dat verwarmde melk beter is voor de gevoelige ingewanden van een baby. Het bevordert de spijsvertering en is ook op emotioneel vlak gezond, omdat het een vertrouwd en geborgen gevoel geeft.  

Waar je op moet letten

Bij het kopen van een flessenwarmer kan er weinig fout gaan. Het is raadzaam om hem online te kopen in een webwinkel als Bol.com. Daar heb je veel keus en kun je eventueel verschillende modellen met elkaar vergelijken. Eén ding om op te letten is welk formaat babyflessen erin kan. Sommige flessenwarmers hebben programma’s en settings die op een bepaalde flesseninhoud berekend zijn. Heb je kleinere flessen, dan loop je het risico dat de melk te heet wordt.

Wat kost zo’n flessenwarmer?

Gemiddeld vijf keer per dag, ruim een jaar lang babymelk verwarmen: ga er maar aan staan. Dat zijn al gauw 2.000 warme flesjes. Wat is jou een babyleven lang warme melk waard? Een goede flessenwarmer kost twee of drie tientjes. Als je dan de prijs per warme fles gaat uitrekenen, komt die op iets meer dan één cent uit. Daar zul je je geen buil aan vallen.

Top 5 beste flessenwarmers

1. Philips Avent – Premium Elektrische Flessenwarmer

Snel de perfecte temperatuur voor de melk van je baby, zonder gedoe. Slimme temp-controle voorkomt oververhitting en houdt voeding tot 60 minuten warm. Ook super voor het ontdooien van voeding en geschikt voor de meeste flessen. Makkelijk schoon te maken, dus meer tijd met je kleintje

Voordelen:

 • Snel warm
 • Fraai design
 • Handig in gebruik

2. Coco Flessenwarmer

De Coco flessenverwarmer is snel, eenvoudig en perfect voor onderweg. Warmt het babyflesje in 3 minuten op met keuze uit 4 temperaturen. Geschikt voor populaire flessen zoals Dr. Brown, Avent, en MAM. Compact en met een lange batterijduur.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk
  Goede prijs/kwaliteit
  Snel en gelijkmatig verwarmen

3. LUVION Draagbare Flessenwarmer

De snelle oplossing als het tijd voor de voeding is: opwarmen, steriliseren, warm houden en ontdooien in één. Met 500W vermogen en een helder LCD display is het gebruik een eitje. Geschikt voor alle flesmerken, zorgt deze flessenwarmer voor gemak zonder de voedingsstoffen te schaden.

Voordelen:

 • Snel en gelijkmatig opwarmen
 • Gebruiksvriendelijk en simpel te bedienen
 • Handige sterilisatiefunctie

4. HOUBIE – Flessenwarmer – Draagbare Baby Flessenwarmer

De Houbie Flessenwarmer warmt je flesje in 2 minuten op en houdt het 12 uur warm. Met een USB-C kabel laad je hem op, waarna je tot wel 9 flessen kunt opwarmen. Er passen flessen in met smalle hals en brede hals. Ideaal voor onderweg!

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Compact en draagbaar
 • Snel opwarmen

5. MyBambini’s Bottle Warmer Pro

Warm melk of voeding snel op en houd het tot 8 uur op temperatuur. Perfect voor actieve ouders en werkt met flessenmerken als Philips Avent, Dr. Brown’s, Tommee Tippee, MAM en Nuk.

Voordelen:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Handig voor onderweg

Dus: wat is de beste flessenwarmer?

Moeilijk te zeggen omdat de concurrentie stevig is in deze niche. Ook gaat het om een relatief simpele techniek die al decennialang ongewijzigd is. Wat je kunt doen, is goed naar de review-score van elk model kijken. Ook helpt het om een minuut of vijf aan het lezen van de beoordelingen te besteden. Dan weet je al snel welke de beste flessenwarmer voor jullie is!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.