Beste Handcrème: Voor droge handen dé beste oplossing

Wil jij eens en voor altijd een einde maken aan (extreem) droge handen? Met de beste handcrème van dit moment, irriteer jij je hier nooit meer aan.

Wie regelmatig last heeft van droge handen, weet maar al te goed dat dit niet iets is dat eenvoudig op te lossen is. Droge en geïrriteerde huid maakt het leven er niet makkelijker op. Het enige wat jij wilt, is weer je handen kunnen wrijven en denken: “Wat zijn mijn handen lekker zacht!”.

Voor nu is dat meer dan verleden tijd en daar kun je geen genoegen mee nemen. De beste handcrème, naar mijn mening, is in staat jouw handen weer het leven te geven dat ze zo hard nodig hebben. Het zachte gevoel dat je van vroeger gewend bent, kan weer terug worden gehaald.

Veel mensen hebben tijdens de wintermaanden last van droge handen. Een deel heeft dit zelfs het hele jaar door, waardoor het echt nodig is je droge handen aan te pakken. Dat handcrème je hierbij zou kunnen helpen is voor jou geen verrassing. Maar je hebt waarschijnlijk geen idee welke handcrème de beste is.

Daar wil ik je dus vandaag bij helpen. Ik heb onderzoek gedaan naar alle handcrèmes die jij momenteel kunt kopen. Door in de recensies en ervaringen van andere gebruikers te duiken, kan ik je vertellen wat de beste handcrème is.

Waarom heb je eigenlijk een handcrème nodig?

Waarom heb je eigenlijk een handcrème nodig

Ergens heb ik zo’n idee dat ik je niet hoef te vertellen waarom je een handcrème nodig hebt. Je zit al langere tijd met droge, rimpelende of irriterende handen. Of zelfs alle drie. Het kan dan ook niet anders dan dat je al wat onderzoek gedaan hebt naar de oplossingen hiervoor. Net zoals dat handcrème als eerste op je lijstje staat.

Toch helpt het om te begrijpen wat de rol van een handcrème is. Onze handen zijn namelijk continu met mensen en materialen in contact. Dus ook met bacteriën. Ook stellen we onze huid bloot aan licht en hoge of lage temperaturen.

Hoe werkt een handcrème?

Hoe werkt een handcrème

Een handcrème werkt door een beschermde laag op je huid te creëren. Dit doet handcrème niet door vocht in te brengen, wat veel mensen denken, maar door transpiratie te voorkomen en het verlies van water vanuit de huid te minimaliseren.

Vochtinbrengende handcrème, dat dus wel vocht inbrengt, is hier een alternatief voor waar ik minder over te spreken ben.

Dit is waar je op moet letten bij het kopen van een handcrème

Niets is zo belangrijk bij een handcrème als de ingrediënten. Goedkope handcrèmes bestaan uit een klein aantal, vooral goedkope, ingrediënten. De beste handcrèmes zijn een combinatie van zowel vitamines, verzachtende stoffen en vochtinbrengende stoffen. Je kunt dan onder andere ingrediënten als honing, vitamine A en C en zuren op de verpakking tegenkomen.

Er bestaat geen perfecte combinatie. Maar er bestaan wel slechte combinaties. Veel effectieve handcrèmes zijn tegenwoordig volgepropt met ongezonde stoffen, welke ook wel occlusieve stoffen worden genoemd. Deze stoffen zijn vooral geschikt om de eerder besproken beschermingslaag aan te brengen. Alleen of het op lange termijn goed is voor je huid, zijn de meningen over verdeeld.

Uiteindelijk zijn er vier vragen die je aan jezelf moet stellen bij het kopen van een goede handcrème:

 • Wat hoop je met de handcrème te bereiken? (Bijvoorbeeld een minder droge huid of vermindering van het aantal barstjes)
 • Wat is je huidtype? (Jong, oud, ruw etc.)
 • Wat voor ingrediënten wens je (diervriendelijk, natuurlijk, maakt niet uit etc.)
 • Welke textuur verlang je? (Romiger of juist dunner en dus minder vet).

Als je met deze vragen aan je zij je zoektocht naar de beste handcrème vervolgt, kun je eenvoudig de variant vinden die het best bij jouw handen past!

De beste handcrèmes van dit moment

Nu je eigenlijk wel alles over handcrèmes weet, is het alleen nog even belangrijk dat je ook weet wat de beste handcrème is. Dan hoef jij namelijk niet het internet af te speuren op basis van mijn uitleg. Tenminste, als ik je vertel wat de beste handcrème is. En dat doe ik maar al te graag, want als er iets is waar ik gelukkig van word, is het wel op speurtocht gaan!

Hieronder zijn de beste handcrèmes (top 5) van 2020 te vinden. Naar mijn mening zijn hier alle handcrèmes te vinden die voor veroudering, mannen, vrouwen en droge handen geschikt zijn. Wat de reden ook is: er zit altijd wel een handcrème voor jou bij!

Bekijk hieronder de top 5 Beste Handcrème die werken op dit moment. 

1. RITUALS The Ritual of Sakura Handbalsem – 175 ml

Graag een luxe geur van Rijstmelk met een Kersenbloesem geur? Deze handbalsem combineert Organische Rijstmelk, een natuurlijk ingrediënt dat de huid voedt waardoor deze zijdezacht wordt, en Kersenbloesem, het Japanse symbool van zuiverheid. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Perfect gedoseerde handcreme
 • Voor verzorgde en heerlijk geurende handen
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Weleda Handcreme Duindoorn – Biologisch

Beetje extra hulp nodig bij het verhelpen van ongewenste droge handen? Bij handen met een schilferige huid stimuleert duindoornolie de opbouwprocessen, zodat de huid zich snel herstelt en glad gaat aanvoelen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Zachte handcrème die lekker ruikt en snel indringt
 • Lekkere frisse handcreme
 • Goede prijs/kwaliteit

3. RITUALS The Ritual of Hammam Handbalsem – 175 ml

Graag een combinatie van balsem en een heerlijke geur? Combineert de aromatische en revitaliserende eigenschappen van Verfrissende Eucalyptus en Rozemarijn. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • super heerlijke handbalsem
 • ruikt lekker maar niet overheersend en smeert goed uit
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Ambachtscréme hand crème 200ml/huidverzorging mannen en vrouwen

Zoek jij de stevigste en bewezen handcrème maar ook lekker fris en zuiver? Natuurproduct speciaal ontwikkeld ter verzorging van de ruwe huid. Herstelt, verzorgt en beschermt tegen kloven en droge huid. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Ambachtscrème is een goede handcrème bij (extreem) droge huid
 • trekt echt in je huid en voelt niet vettig
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. O’Keeffe’s – Working Hands Creme – 193gram

Graag ondersteuning voor onze geweldige huid en handen? Heb jij vaak last van extreem droge, gebarsten handen? Graag geneest, verlicht en herstelt door deze fijne handcrème. Want bij dagelijks gebruik is O’Keeffe’s Working Hands Handcreme klinisch bewezen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • geeft een beschermlaagje
 • Wondjes verdwijnen langzamerhand. Er blijft inderdaad een soort beschermend laagje op je handen zitten
 • Goed product voor een goede prijs

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.