Beste hoestmiddel: Maar wat is het beste hoestmiddel? Onze Top 5!

Uche, uche. Een kriebel in je keel zorgt voor een lawaaiige hoestreflex. In tijden waarin iedereen enorm alert is virussen, richt jouw geproest alle blikken op je. Tijd dus om die hoest aan te pakken. Maar wat is het beste hoestmiddel? Als je de drogist binnenloopt, word je duizelig van het aanbod aan hoestdrankjes, hoestsiropen en hoestsprays. Met deze blogpost helpen wij je door de bomen het bos weer te zien.

Wat zijn de voordelen van een hoestmiddel?

Wat zijn de voordelen van een hoestmiddel

Zoals je hieronder zult lezen is het vooral bij de kriebelhoest belangrijk om een hoestmiddel te gebruiken. Met een hoestmiddel verzacht je je keel en verminderen jouw hoestneigingen. Daarmee zullen de klachten na pakweg een week ook verdwijnen. Verwacht trouwens niet dat jouw klachten onmiddellijk verminderen. Afhankelijk van de ingrediënten van het hoestmiddel kan het het effect na een uur tot een dag pas merkbaar zijn.

Wat voor soorten hoestmiddelen zijn er?

Wat voor soorten hoestmiddelen zijn er

Hoestmiddelen zijn verkrijgbaar als sprays en als siropen. Vooral die laatste categorie, de hoestdrank, komt veel voor. Groot kans dat je die zelf als kind al hebt ingenomen. Een hoestdrank is over het algemeen erg zoet en versterkt met een werkzame stof als broomhexine of noscapine. Hieronder lees je meer over de ingrediënten van hoestdrankjes.

Daarnaast is er een aantal hoestmiddelen op plantaardige basis. Deze bevatten planten- en kruiden-extracten en zijn dus minder ‘agressief’. Dat maakt ze ook beter geschikt voor bijvoorbeeld kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.

Wat is het beste anti hoestmiddel?

Wat is het beste anti hoestmiddel

Zoals gezegd bestaan er veel soorten hoestmiddelen. Om je keuze voor het beste hoestmiddel te maken, zul je eerst moeten weten wat voor soort hoest je hebt. Er zijn namelijk maar weinig hoestdrankjes die voor alle soorten hoest geschikt zijn!

Als je na het hoesten kunt spugen, heb je een slijmhoest. Kun je dit niet, dan heb je een droge hoest. Je kunt de beiden soorten hoest ook goed van elkaar onderscheiden door het geluid dat ze produceren.

De droge hoest of kriebelhoest noemen we ook wel een irritatiehoest. Die is vooral ‘s nachts vervelend. Een hoeststillend middel kan je helpen om de vicieuze cirkel van hoesten en kriebelen te doorbreken. Vaak bevat zo’n middel dextromethorfan of noscapine, die jouw hoestneigingen verminderen. Heb je ook pijn bij het hoesten, kies dan voor een hoestdrank met codeïne.

Voor de slijmhoest, die we ook wel vastzittende hoest noemen, neem je het beste een hoestmiddel dat het slijm in je longen verdunt. Zo’n middel bevat vaak één van de volgende werkzame stoffen: acetylcysteïne, broomhexine of carbocisteïne.

Zó gebruik je een hoestmiddel

Om je keuze voor het beste hoestmiddel te maken, is het verstandig om met je huisarts te overleggen. Heb je al goede ervaringen met een hoestdrankje of -spray, dan kun je eenvoudig online een nieuw flesje bestellen. Je hebt geen doktersrecept nodig voor een hoestsiroop.

Denk er wel aan dat je de bijsluiter goed leest. Vooral bij kleine kinderen is het erg belangrijk dat je de juiste dosering gebruikt. Maar ook zelf wil je niet méér hoestdrank innemen dan de bijsluiter aanraadt. Houden jouw klachten bij de maximale dosering aan, maak dan een afspraak met je huisarts voor een sterker middel.

Hoestmiddel aanbieding

Bij de apotheek krijg je normaalgesproken geen korting op je hoestmiddel. En bij de lokale drogist moet je maar net geluk hebben. Zelf koop ik mijn hoestdrankjes het liefst bij Bol.com, die een enorm assortiment heeft dat je makkelijk kan filteren op bijvoorbeeld kriebelhoest of vastzittende hoest. Je kunt de zoekresultaten zelfs toespitsen op hoestmiddelen die vandaag nog bezorgd kunnen worden. En dankzij de grootschalige aanpak betaal je altijd de laagste prijs. Beterschap!

 

1. Bronchostop Direct Nacht – Hoestdrank voor directe verlichting van elke hoest – voor de nacht – 120 ml

Wil graag een directe oplossing en verlichting voor je keel en nachtrust? Direct voor het slapengaan innemen geeft een verzachtend effect op de keel en helpt om vredig en rustig te slapen en zo het herstel te ondersteunen. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Bronchostop Direct Nacht – Hoestdrank gebruikers >>>

Voordelen:

 • Verlicht snel en effectief elke hoest ’s nachts, bij verkoudheid
 • 5-in-1 behandeling: bij vastzittende hoest, droge en/of kriebelhoest of keelpijn
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Natterman Droge Hoest + Keelpijn 2-in-1 Hoestdrank – Anti-hoestmiddel – 150 ml

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor je hoestdrank? Natterman Droge hoest en Keelpijn 2in1 siroop bevat het actieve ingrediënt Polysac-Active voor de behandeling en preventie van droge hoest en verlichting van keelpijn. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Natterman Droge Hoest + Keelpijn 2-in-1 Hoestdrank – Anti-hoestmiddel – 150 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Vermindert de hoest en doorbreekt de hoestcyclus
 • Verlicht droge en kriebelhoest
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Daro Alle Cough Syrup

Jij zoekt een complete en vooral praktische hoest Siroop? Daro 4 in 1 Alle Hoest Siroop werkt snel en effectief. De unieke formulering met een viervoudige werking behandelt zowel keelpijn, prikkelhoest, droge hoest als vastzittende hoest. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Daro Alle Cough Syrup gebruikers >>>

Voordelen:

 • behandelt zowel keelpijn, prikkelhoest, droge hoest als vastzittende hoest
 • werkt snel en effectief
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. Wapiti Hoestsiroop 250 ml

Wil jij graag een hoest siroop die direct alles aanpakt met anijssmaak? De hoestsiroop werkt zowel bij vastzittende- als droge (kriebel-) hoest. De suiker in de siroop vormt een beschermend laagje over de geïrriteerde slijmvliezen in de keel, en houdt deze vochtig waardoor het hoesten vermindert. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere Wapiti Hoestsiroop 250 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Verzachtend voor de keel
 • Gemaakt van natuurlijke kruidenextracten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Bronchostop Direct – Hoestpastilles – Met honing – 20 stuks

Je hebt al wel hoestdrank maar je wilt graag je keel besparen van hoesten? De ingrediënten heemstwortel en honing in Bronchostop DIRECT Hoestpastilles werken als een balsem die het ontstoken slijmvlies in de keel bedekt en daardoor verzacht. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Bronchostop Direct – Hoestpastilles – Met honing – 20 stuks gebruikers >>>

Voordelen:

 •  Werkt fijn bij zowel droge hoest (prikkelhoest) als vastzittende hoest
 • Lekker en handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Heb je al ons volledige artikel bekeken over Beste neusspray: hoofd vol aanvoelt, snuiten niet helpt, check Onze Top 5? Ik deel mijn tips graag met je!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.