Beste magnesium tabletten? Kies de beste magnesium voor sporters!

Magnesium is een mineraal dat steeds bekender begint te worden. Dit komt vooral door de vele gunstige effecten die magnesium op ons lichaam heeft, met name wanneer je voldoende binnenkrijgt of magnesium in de vorm van tabletten inneemt. Lees snel verder.

Jij zocht de beste magnesium? Dan hoef je niet verder te zoeken dan de nummer 1. Magnesium Citraat BODY & FIT Ideaal voor sporters! De Magnesium Citraat van Body & Fit wordt zeer goed door het lichaam opgenomen. Een bijkomend voordeel is dat deze citraatverbinding geen spijsverteringsactiviteit verlangt om te worden opgenomen.

Graag zou ik je nog wat meer over dit supplementen willen vertellen. Want magnesium heeft behoorlijk wat invloed op vele verschillende processen in je lichaam, zoals:

 • Het omzetten van stoffen uit voedsel naar bruikbare energie
 • Productie van eiwitten uit (essentiële) aminozuren
 • Regeneratie en herstel van je DNA
 • Helpt bij het goed functioneren van spieren en pezen
 • Reguleert je zenuwstelsel en neurotransmitters

Inmiddels is door middel van uitgebreide studies aangetoond, dat ongeveer de helft van de mensen in Europa en de VS te weinig magnesium binnenkrijgen op dagelijkse basis.[1] In dit artikel vind je meer informatie over magnesium, wat het met je lichaam doet en waar je magnesium in kunt vinden.

Is het noodzakelijk extra vitaminen te nemen in de vorm van supplementen?

Is het noodzakelijk extra vitaminen te nemen in de vorm van supplementen 800x350px

We hebben tegenwoordig allemaal behoorlijk drukke levens met haast oneindige schema’s en lijstjes. Om dit vol te kunnen houden, dien je zeker voldoende voedingsmiddelen binnen te krijgen die je lichaam de nodige energie geven.

Zoals vitaminen en mineralen. Helaas is ons voedsel tegenwoordig al lang niet meer zo gezond als vroeger, bijvoorbeeld door vervuiling, gebruik van chemicaliën en onnatuurlijke teelt.

Om alsnog genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen, is het absoluut raadzaam supplementen bij te nemen. Vitaminen helpen tegen ziekte en vermoeidheid, zorgen ervoor dat alle processen in je lichaam goed werken en geven je gedurende de dag alle energie die je nodig hebt.

Ook bieden sommige middelen ondersteuning bij een goede nachtrust, zo ook magnesium. Daarover straks meer.

Wat zijn precies de voordelen van magnesium?

Wat zijn precies de voordelen van magnesium 800x350px

Magnesium heeft enkele bijzondere voordelen die al ruimschoots door middel van studies en onderzoeken zijn bewezen. Zo helpt magnesium bij depressies, bij een redelijk hoge dosis heeft het een effect dat op het gebruik van antidepressiva lijkt.

Ook vermindert de inname van magnesium migraineaanvallen. Magnesium vermindert insulineresistentie en heeft daardoor een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Voorts is magnesium zeer belangrijk wanneer je sport, omdat je dan al gauw 10 tot 20% meer magnesium nodig hebt. Magnesium helpt om melkzuur te verwijderen en tegelijkertijd bloedsuiker naar de spieren te vervoeren.

Het is ook bewezen dat mensen met een hoge bloeddruk baat hebben bij het innemen van extra magnesium. Kortom: magnesium biedt een brede variatie aan gunstige effecten.

Heeft magnesium verder nog bijwerkingen?

Een tekort aan magnesium wordt hypomagnesiëmie genoemd. De tegenhanger daarvan is hypermagnesiëmie: wanneer je teveel magnesium inneemt. Dit is niet meteen schadelijk, maar bij een structureel overschot kun je de volgende bijwerkingen verwachten:

 • Misselijk en braken
 • Lage bloeddruk
 • Een onregelmatige ademhaling
 • Je zeer zwak en duizelig voelen
 • Veel dorst

Let dus goed op de ADH (Algemene Dagelijkse Hoeveelheid) en vraag het liefst je huisarts wat voor jou de beste dosis is. Zeker als je magnesium wilt nemen om bepaalde ziekteverschijnselen te bestrijden: doe dit altijd in overleg met je behandelend arts en stop nooit zomaar met het nemen van medicatie.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22364157 en https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26404370

Magnesium innemen om beter te slapen?

Magnesium innemen om beter te slapen 800x350px

Naast bovengenoemde voordelen, heeft magnesium ook inmiddels de naam verkregen dat het erg goed helpt bij een onrustige of slechte nachtrust. Magnesium beïnvloedt enkele processen die belangrijk zijn bij het slapen.

Bijvoorbeeld het activeren van bepaalde neurotransmitters, die lichaam en geest kalmeren. In principe bereik je dit effect het beste, wanneer je ’s ochtends en ’s avonds magnesium neemt.

In welke voedingsmiddelen kan je magnesium terugvinden?

Magnesium is het gemakkelijkst in te nemen in tabletvorm, maar natuurlijk kun je ook veel voedingsmiddelen vinden die magnesium van nature bevatten.

Dit zijn onder andere noten en zaden, volkoren granen, pure chocolade, vis, bladgroente, peulvruchten, bananen, soja producten en gedroogde vruchten zoals vijgen en abrikozen.

Top 5 Beste magnesium tabletten:

Aanbevolen gebruik: Neem als voedingssupplement 1-2 maal daags 1 tablet. Inname bij voorkeur tijdens of vlak na een maaltijd. Dit zorg voor de beste opnamen van je lichaam van de supplementen.

1. Magnesium Citraat BODY & FIT

Ideaal voor sporters! De Magnesium Citraat van Body & Fit wordt zeer goed door het lichaam opgenomen. Een bijkomend voordeel is dat deze citraatverbinding geen spijsverteringsactiviteit verlangt om te worden opgenomen. Met de handige capsules kun op een gemakkelijke manier een extra portie magnesium binnen krijgen. Lees hier 98 ervaringen van andere Magnesium Citraat BODY & FIT gebruikers

Voordelen:

 • Magnesium bevordert de energiestofwisseling
 • Magnesium draagt bij tot een normale eiwitsynthese en spierwerking
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 1 Magnesium Citraat BODY & FIT review

Prettig formaat capsules waardoor ze makkelijk in te nemen zijn. Ik merk zelf een positief effect na gebruik van deze capsules.

Bestel hier Magnesium Citraat BODY & FIT voor €11,90

2. Super Magnesium Complex BODY & FIT

Ideaal voor sporters zijn de Super Magnesium Complex tabletten, doordat er uitsluitend gebruikt gemaakt is van de combinatie van magnesium citraat- en bisglycinaat wordt het zeer goed door het lichaam opgenomen. Magnesium is een multifunctioneel mineraal met vele kwaliteiten en onmisbaar voor velen!! Lees hier 85 ervaringen van andere Super Magnesium Complex BODY & FIT gebruikers

Voordelen:

 • Magnesium helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit
 • Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren
 • Bevordert de energiestofwisseling

Top 2 Super Magnesium Complex BODY & FIT review

Was wat sceptisch want veel goedkoper dan andere merken, maar het werkt perfect! Als ik een keer de pil vergeet voel ik het gelijk. Pillen zijn groot, maar heb ik zelf geen moeite mee.

Bestel hier Super Magnesium Complex BODY & FIT voor €5,90

3. Calcium & Magnesium (30 tabletten) BODY & FIT

Draagt bij tot een normale eiwitsynthese en spierwerking. Draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen. Ondersteunt de tanden en is voor behoud van sterke botten. Verder bevordert het de energiestofwisseling en helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Allemaal samen in één tablet. Lees hier 63 ervaringen van andere Calcium & Magnesium (30 tabletten) BODY & FIT gebruikers

Voordelen:

 • Werkt super met explosieve kracht zoals bij krachttraining
 • Calcium helpt de normale spierwerking behouden
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

top 3 Calcium & Magnesium (30 tabletten) BODY & FIT review

Altijd al een fijn supplement je merkt pas wat het doet als je een periode overslaat. Goed product

Bestel hier Calcium & Magnesium (30 tabletten) BODY & FIT voor €1,90

4. Calcium & Magnesium (180 tabletten) BODY & FIT

Misschien wist je het al maar Calcium en Magnesium zijn 2 belangrijke, natuurlijke mineralen voor sporters. Per dosering bevat Calcium & Magnesium (180 tabletten) 200 mg calcium en 151 mg magnesium. Calcium en Magnesium zijn ontzettend populair onder sporters! Lees hier 56 ervaringen van andere Calcium & Magnesium (180 tabletten) BODY & FIT gebruikers

Voordelen:

 • 200 mg calcium en 151 mg magnesium
 • Calcium helpt de normale spierwerking behouden
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 4 Calcium & Magnesium (180 tabletten) BODY & FIT review

perfecte combinatie met elkaar ondersteunende ingrediënten

Bestel hier Calcium & Magnesium (180 tabletten) BODY & FIT voor €8,90

5. 100% Pure Magnesium Citrate Powder SWANSON HEALTH

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar toppproducten voor de allerbeste prijs. Lees hier 63 ervaringen van andere 100% Pure Magnesium Citrate Powder SWANSON HEALTH gebruikers

Voordelen:

 • Zeer goed opneembaar magnesiumcitraat
 • Draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

top 5 100% Pure Magnesium Citrate Powder SWANSON HEALTH review

Makkelijk inneembare en opneembare magnesium poeder

Bestel hier 100% Pure Magnesium Citrate Powder SWANSON HEALTH voor €11,90

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wil je graag nog meer weten over de werking van magnesium? Als je nog vragen hebt over magnesium laat het gerust achter hieronder!

Bekijk ons volledige artikel hierover: Wanneer gaat magnesium werken? Wat je moet weten voor je begint!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.