Beste merk maandlenzen? Voordelig zachte lenzen kopen!

Veel mensen die lenzen dragen gebruiken maandlenzen. Dit zijn speciale zachte lenzen, die je gedurende precies 30 dagen kunt gebruiken indien je ze goed onderhoud.

Dit betekent onder meer, dat je ze elke avond in een lenzendoosje met hiervoor geschikte lenzenvloeistof doet, zodat ze lekker zacht en soepel blijven. In dit artikel leggen wij vast wat meer uit over lenzen, de voordelen van maandlenzen en welke maandlenzen een goede keuze zijn.

Welke soorten lenzen zijn er?

Welke soorten lenzen zijn er

Natuurlijk bestaan er niet alleen maar maandlenzen. Lenzen zijn oorspronkelijk uitgevonden in harde vorm, toen men nog lenzen van glas maakte. Dit was ongeveer aan het einde van de 19e eeuw.

Uiteraard ontstonden toen al de nodige problemen, zoals het gevaar wanneer een lens breekt. Dientengevolge zijn er steeds meer soorten op de markt gekomen, zodat je precies de juiste lenzen kunt kiezen die bij jou passen.

 1. Eye Fresh zachte maandlenzen -2.75 – 6 stuks – Contactlenzen
 2. Unicare Maand -3.25 – 4 stuks – Contactlenzen
 3. Continuity zachte maandlenzen -1,00 – 6 stuks – zachte contactlenzen – maand lenzen
 4. +1,50 Air Optix Aqua – 6 pack – Maandlenzen – Contactlenzen
 5. -5,00 Biofinity [6-pack] (maandlenzen) – contactlenzen

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste merk maandlenzen in de aanbieding om zonder extra irritatie je lenzen te kunnen dragen. Lees verder!

Naast de harde lenzen kun je nu dus ook kiezen uit zachte lenzen, die je voor een dag, week of maand in kan doen. Ook zijn er lenzen die je voor meerdere maanden kunt gebruiken.

Om te weten welke soort lenzen het beste bij jouw behoeften past, kun je even bij een opticien binnenlopen of een contactlensspecialist. Zo kun je samen kijken naar de manier waarop jij je lenzen het liefst draagt en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Uit welke soorten lenzen kun je tegenwoordig kiezen?

Uit welke soorten lenzen kun je tegenwoordig kiezen

De eerste vraag die je jezelf zult stellen, is of je harde of zachte lenzen wilt. Harde lenzen gaan langer mee, maar als je gevoelige ogen hebt dan zijn zachte lenzen vaak een beter alternatief. Harde lenzen zijn wel perfect op maat geslepen en worden vervaardigd van polymethylmethacrylaat (PMMA). Ze gaan zeker een jaar mee en nemen geen vocht op.

Steeds meer mensen gebruiken echter zachte lenzen in verband met het gebruiksgemak en het draagcomfort. Zachte lenzen zijn vervolgens weer op te delen in diverse categorieën:

 • De zogeheten wegwerplenzen, oftewel daglenzen. Deze zijn uiterst hygiënisch, omdat je ze altijd maar één keer gebruikt. Deze lenzen hebben een hoge zuurstofdoorlatendheid, zodat bijna iedereen deze lenzen kan dragen. Vooral voor mensen met droge en snel geïrriteerde ogen zijn deze lenzen perfect.
 • Naast daglenzen heb je ook weeklenzen. Deze lenzen kun je één tot twee weken dragen en gooi je daarna ook weg. Als jouw lenzen snel vuil of vet worden, dan is dit een mooie gulden middenweg voor jou.
 • Maandlenzen zijn momenteel enorm populair. Ze bieden het draagcomfort van daglenzen, mits je ze goed onderhoud. Deze lenzen zijn wel een stuk economischer want je hoeft maar één keer per maand lenzen te kopen. Maandlenzen zijn voor alle ogen geschikt en in combinatie met een goede lenzenvloeistof prima te onderhouden.
 • Ook bestaan er nog speciale torische lenzen, die een astigmatische oogafwijking corrigeren door een cylinder in de lens te verwerken.
 • En nu kun je ook nog eens kiezen uit nachtlenzen. Deze corrigeren je ogen terwijl je slaapt, waardoor je overdag veel minder vermoeide ogen hebt.

De voordelen van maandlenzen

Maandlenzen worden tot op de dag van vandaag veruit het meeste gekozen. Dit heeft meerdere oorzaken:

 • Maandlenzen zijn de meest voordelige optie
 • Maandlenzen zitten enorm comfortabel
 • Maandlenzen zijn ook voor snel droge of geïrriteerde ogen geschikt
 • Maandlenzen laten hoge hoeveelheden zuurstof door
 • Maandlenzen zijn na wat oefening heel gemakkelijk in het onderhoud

Het belang van goed lenzenonderhoud

Wanneer je lenzen aan gaat schaffen, let er dan ook op dat je je lenzen goed onderhoud. Als je ze niet in een geschikt bakje stopt met speciale lenzenvloeistof, dan drogen ze namelijk uit. Vraag aan je lenzenspecialist welke lenzenvloeistof voor jouw lenzen het beste is. Heb je veel last van droge ogen?

Dan kun je hier meer informatie vinden over lenzenvloeistof, die speciaal voor droge ogen bestemd is voor een comfortabel gevoel. Dit is met name enorm fijn voor mensen die veel met de computer werken.

TOP 5 Beste maandlenzen voor een fijne zachte lenzen

1. Eye Fresh zachte maandlenzen -2.75 – 6 stuks – Contactlenzen

Maandlenzen zijn erg populair en de meest verkochte lenzen. Logisch, want u heeft maar twaalf paar nodig per jaar en daardoor zijn maandlenzen een voordelige keuze. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • Zachte contactlenzen met sterkte
 • Niet verwacht dat de lenzen zo goed aanvoelde in mijn ogen!
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Maandlenzen zijn makkelijk, duurzaam en voordelig.

2. Unicare Maand -3.25 – 4 stuks – Contactlenzen

De favoriet van vele brildragers, omdat deze daadwerkelijk de gewenste zachte lenzen levert. De zachte maandlenzen van Unicare zijn lenzen van hoge kwaliteit met geïntegreerde UV-bescherming. De contactlenzen zijn ontworpen voor het dagelijkse dragen en dienen na 1 maand te worden vervangen.

Voordelen:

 • Zijn prima lenzen, snel geleverd en zitten goed
 • zijn gemakkelijk in te brengen
 • Zeer degelijke lenzen voor deze prijs

De unicare zachte maandlenzen zijn bestemd voor mensen die reeds geruime tijd probleemloos zachte contactlenzen dragen.

3. Continuity zachte maandlenzen -1,00 – 6 stuks – zachte contactlenzen – maand lenzen

Graag die gewenste zachte maandlenzen? Opgelet! De Continuity zachte maandlenzen verpakking bestaat uit 6 contactlenzen. De Continuity maandlenzen zijn kwalitatief hoogwaardige contactlenzen, gemaakt van Filcon 4, ionisch.

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Voordelige koop
 • prijs/kwaliteit verhouding

Heel lang geen lenzen meer kunnen verdragen, met deze heb ik geen problemen meer.

4. +1,50 Air Optix Aqua – 6 pack – Maandlenzen – Contactlenzeng

Wil je graag de gewenste Aqua zachte maandlenzen? Word je ook zo gek van irritatie rondom de ogen? Air Optix Aqua maandlenzen zijn gemaakt van een materiaal op siliconenbasis dat het Aqua Moisture System bevat. Dit is een vochtvasthoudend materiaal met een ultra glad oppervlak, zodat de contactlenzen gedurende de hele dag comfortabel aanvoelen.

Voordelen:

 • Blauw transparant en daardoor goed zichtbaar bij indoen en uithalen.
 • gewoon goede lenzen en snel bezorgd
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Het bevochtigingscomponent maakt de contactlenzen zo comfortabel dat je ze nauwelijks opmerkt.

5. -5,00 Biofinity [6-pack] (maandlenzen) – contactlenzen

Door het toepassen van de exclusieve Aquaform technologie kan het zuurstof de ogen uitstekend bereiken. Hierdoor kunnen Biofinity maandlenzen niet alleen de hele dag worden gedragen, maar tot wel 29 nachten. Al nieuwsgierig geworden?

Je bespaart 10% 

Voordelen:

 • Verzorgend en zacht
 • handig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Eigenlijk een maand lens, maar blijft veel langer goed. Geen droge ogen. Aanrader!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.