Beste retinol serum? Hier lees je alles over de werking ervan!

Ben je druk met huidverzorging? Dan heb je vast en zeker ook al eens gehoord over Retinol. Dit middel is ontzettend populair binnen de huidverzorging. Ondanks dat er meer mensen zijn die het gebruiken, weet jij mogelijk niet precies wat het is.

Uiteraard breng je geen middel aan op jouw huid zonder dat je precies weet wat het is en hoe het werkt. Doe je dit wel? Dan kan dit mogelijk grote gevolgen hebben voor jouw huid. Voordat je Retinol koopt, ben je dan ook benieuwd naar dit product. Om jou een hand je te helpen, beantwoorden we hier de volgende vragen over dit huidverzorgingsproduct:

 • Wat is Retinol?
 • Hoe werkt het?
 • In welke vormen is Retinol verkrijgbaar?
 • Wat is de beste Retinol

Na het lezen van deze tekst, weet je alles over Retinol. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om te bepalen of dit middel iets voor jou is.

Wat is Retinol?

Wat is Retinol

Retinol is een andere benaming voor vitamine A1. Dit middel is een bestanddeel van veel cosmeticaproducten. Retinol is geen pure vitamine A1, maar een beschermende vorm hiervan. Indien het om pure vitamine A1 zou gaan, zou het middel direct oxideren. In dat geval wordt het verbonden met zuurstof, waardoor de werking ervan verloren gaat. Dit is bij de beschermende vorm niet het geval.

Je kunt Retinol binnenkrijgen door het eten van bepaalde producten. Zo zit vitamine A1 bijvoorbeeld in zuivelproducten, vis en eigeel. Eet je dit niet voldoende? Dan krijgt jouw lichaam niet genoeg Retinol binnen. Dit kan gevolgen hebben voor jouw huid. Je kunt dit probleem verhelpen door cosmeticaproducten met Retinol op jouw huid aan te brengen.

Hoe werkt het?

Wanneer je een cosmeticaproduct met Retinol aanbrengt op jouw huid, wordt een gezonde celdeling gestimuleerd. Daarnaast wordt er dankzij Retinol collageen en elastine geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat jouw huid er minder oud uitziet. Je krijgt bijvoorbeeld minder snel rimpels door het gebruik van Retinol.

Breng je Retinol op de huid aan? Dan wordt dit bestanddeel nooit volledig gebruikt. Nee, want de levende cellaag en de lederhuid nemen ongeveer 1 procent van het middel op. Retinol gaat in jouw lichaam aan de slag met het vernieuwen van huidcellen en het versterken van bindweefsel. Ondanks dat de opname van Retinol minimaal is, bereik je er het gewenste effect mee.

De effecten van Retinol op jouw huid

De effecten van Retinol op jouw huid

Je weet inmiddels wat Retinol is en hoe het werkt. Maar wat is eigenlijk het effect van dit bestanddeel op jouw huid? Retinol heeft verschillende effecten op jouw huid. De belangrijkste zetten we hier op een rijtje:

– Retinol verjongt de huid. Het zorgt er onder meer voor dat jouw huid elastischer wordt. Hierdoor worden rimpels minder diep. Het helpt ook tegen andere huidproblemen die ouder worden met zich meebrengt.

– Wondjes herstellen sneller. Retinol stimuleert namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen.

– Je hebt minder last van acné en mee-eters. Dode huidcellen worden namelijk verwijderd en daarnaast ontstopt Retinol puistjes.

– Pigmentvlekken worden minder goed zichtbaar. Het middel brengt pigmentcellen met een overactieve werking tot rust, waardoor een mooie huid ontstaat.

In welke vormen is Retinol verkrijgbaar?

In welke vormen is Retinol verkrijgbaar

Wil je Retinol gebruiken als huidverzorgingsproduct? Dan moet je weten dat dit in verschillende vormen verkrijgbaar is. Denk overigens niet dat je 100 procent Retinol kunt kopen. Nee, want het percentage Retinol is in de meeste huidverzorgingsproducten maar minimaal.

Een eerste vorm waarin je Retinol kunt verkrijgen, is serum. Er zijn ook crèmes op de markt die Retinol bevatten. Het middel heeft altijd dezelfde werking. Het kan wel zijn dat de overige ingrediënten van het serum of de crèmes meer effecten hebben op de huid. Bovendien is het percentage Retinol in serums vaak hoger dan in crèmes.

Begin overigens altijd rustig wanneer je huidverzorgingsproducten met Retinol gaat gebruiken. Jouw lichaam moet hier namelijk aan wennen. Indien je te vaak en/of te veel Retinol aanbrengt op de huid, kan dit bijwerkingen met zich meebrengen. De huid kan bijvoorbeeld gaan schilferen of rood worden. Kies altijd eerst voor een product met een laag Retinol-gehalte en bouw dit langzaam op.

Hoe gebruik je het?

Het gebruik van Retinol hangt af van de vorm waarin je het koopt. Indien je het in de vorm van een serum koopt. Zuig je met behulp van de pipet een aantal druppels op. Deze breng je vervolgens aan op jouw huid. De crème kun je vanzelfsprekend gewoon op jouw huid smeren.

Welke vorm van Retinol je ook gebruikt, het is altijd belangrijk om jouw huid grondig te reinigen voordat je het serum of de crème aanbrengt. Waarom dit belangrijk is? Omdat een schone huid het middel beter opneemt. Hierdoor is het effect van Retinol groter.

Wat is de beste Retinol?

Beste retinol serum

Zoals je kon lezen, is Retinol in verschillende vormen verkrijgbaar. Dit maakt het er niet makkelijker op een geschikte Retinol voor jouw huid te vinden. Vind je het lastig om een keuze te maken? Ik heb een poging gewaagd om het jou makkelijker te maken.

In het onderstaande overzicht vind je de Retinol die naar mijn mening het beste is. Mijn keuze is gebaseerd op grondige research en het lezen van reviews van de producten. Welke van de onderstaande opties ga jij voor?

1. SIMIA™ Original Active Retinol Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur – Gezichtsserum

Wil graag verbeterde huid en gezonde boost geven? Actieve Retinol 2,5% heeft een verjongende werking op de huid, heeft een licht exfoliërende werking tot in de diepere huidlagen en zorgt voor een boost in de celvernieuwing. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere SIMIA™ Original Active Retinol Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur – Gezichtsserum gebruikers >>>

Voordelen:

 • Gunstig bij slaapproblemen
 • egale huid en geen droog gevoel
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. HydroSkin Vitamine C Serum – 2.5% Active Retinol serum – Gezichtsverzorging – 60 ML

Zoek jij de beste combinatie van prijs, kwaliteit voor de huid? De moleculen van Hyaluronzuur houden vocht ontzettend goed vast. Dit verzacht je huid van binnen, en maakt je gezicht in no-time merkbaar steviger. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere HydroSkin Vitamine C Serum – 2.5% Active Retinol serum – Gezichtsverzorging – 60 ML gebruikers >>>

Voordelen:

 • de rode vlekken minder geworden en zijn alle droge plekken helemaal weg
 • serum trekt ook heel snel in
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Sylk Actieve Retinol Serum & Hyaluronzuur serum | Vitamine E | Anti Aging | Anti Rimpel | Gezicht Serum

Zoek jij snel effect en eenvoudige serum? Retinol, ook wel bekend als vitamine A, heeft een verjongende werking op de huid, een licht exfoliërende werking tot in de diepere huidlagen en zorgt voor een boost in celvernieuwing en collageenaanmaak. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Sylk Actieve Retinol Serum & Hyaluronzuur serum | Vitamine E | Anti Aging | Anti Rimpel | Gezicht Serum gebruikers >>>

Voordelen:

 • serum dat lekker ruikt en snel intrekt
 • het irriteert totaal niet
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

4. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Retinol Night Serum – 30ml

Graag op natuurlijke basis meer verzorging voor de huid? De formule van dit retinol serum is zo krachtig dat 100%* van de vrouwen in een onafhankelijke klinische studie een vermindering van rimpels heeft ervaren. Bekijk hier de laagste prijs en vele ervaringen van andere L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Retinol Night Serum – 30ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Fijne zachte huid
 • mijn donkere kringen zijn echt bijna helemaal verdwenen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Anti Rimpel Serum – 30 ml

Graag met meer focus op een gezonde huid? Deze treatment is een mix van een hoge concentratie retinol met antioxidanten, kalmerende en huidherstellende ingrediënten. Bekijk hier de laagste prijs en ervaringen van andere Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Anti Rimpel Serum – 30 ml gebruikers >>>

Voordelen:

 • Verzacht fijne lijntjes en rimpels
 • Hoge concentratie Retinol
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.