Beste ultrasoon reiniger: hoe werkt ‘ie en welke moet je kopen?

Zoek jij een ultrasoon reiniger? Met dit apparaatje kun je producten die lastig te reinigen zijn grondig schoonmaken. En dat is handig, want veel van onze meest dierbare spullen zijn ook meteen spullen die we lastig kunnen schoonmaken.

Als je al tientallen jaren bepaalde sieraden draagt of servies gebruikt, is het wel eens tijd voor een forse schoonmaakbeurt. Met een ultrasoon reiniger doe jij dit zonder de voorwerpen te beschadigen.

Dit gaat op een net wat andere manier dat je waarschijnlijk verwacht. Iets met geluidsgolven en luchtbelletjes. Maar daarover vertel ik straks meer.

Want als jij wilt weten hoe een ultrasoon reiniger werkt, welke vloeistof je moet kopen en waar je dit kunt doen, ben je op de juiste pagina beland.

Ik ga je ook vertellen waar je de beste ultrasoon reinigers kunt kopen. De beste ultrasoon reiniger is namelijk goud waard. Helemaal als je jouw gouden sieraden hiermee reinigt.

Wat is een ultrasoon reiniger?

Wat is een ultrasoon reiniger

Een ultrasoon reiniger is een slim apparaat dat spullen schoonmaakt met water of een speciale vloeistof. Het gebruikt geen schuurmiddelen of harde borstels, maar werkt met geluidsgolven die heel snel trillen. Het is perfect voor het schoonmaken van dingen die je niet wilt beschadigen, zoals sieraden, brillen, of kleine elektronische onderdelen. Moderne telefoons die waterdicht zijn, kun je ook met een ultrasoon reiniger schoonmaken.

Hoe werkt het een ultrasoon reiniger?

Hoe werkt het een ultrasoon reiniger

De trillingen die een ultrasoon reiniger produceert, maken hele kleine bubbeltjes in het water die knappen wanneer ze tegen het vuil aan komen. Dit zorgt ervoor dat vuil, olie, en andere smeer makkelijk loskomen, zelfs op plekjes die moeilijk te bereiken zijn. Hierdoor is vrijwel ieder voorwerp binnen korte tijd te reinigen

Of je dit apparaat vaak nodig hebt? Waarschijnlijk niet. Maar het is ontzettend handig als je het dan een keer wél nodig hebt. En met vanaf-prijzen van enkele tientallen euro’s is het een kleine investering voor een grote gemoedsrust.

Wat kan je ermee reinigen?

Met een ultrasoon reinigingsapparaat kun je allerlei dingen schoonmaken. Denk hierbij aan zaken als:

 • Brillen
 • Munten
 • Sieraden
 • Sleutels
 • Piercings
 • CD’s en DVD’s
 • Kunstgebitten
 • Tatoeagenaalden
 • Kleine gereedschappen
 • Smartphones (mits waterdicht)

Waar te koop?

Door concreet te kijken naar waar jij de ultrasoon reiniger voor nodig hebt, wat jouw budget is en hoe vaak je van plan bent de reiniger te gebruiken, bepaal je welk model bij jou past. 

Het verschil in de verschillende verkooppunten van ultrasoon reinigers zit vooral in de kwaliteit. Lidl, Kruidvat en Aldi hebben over het algemeen reinigers van mindere kwaliteit dan bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com.

Waar moet je op letten?

Als je gaat zoeken naar een ultrasoon reiniger, zal er een wereld voor je opengaan. Je wist vast niet dat er zoveel modellen waren! Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, geef ik je enkele tips.

Prijs van een ultrasoon reiniger

Waar de ene ultrasoon reiniger voor rond de € 40 verkrijgbaar is, ben je voor diverse andere exemplaren al snel meer dan € 100 kwijt.

Je moet je daarom afvragen of je wel meteen de beste ultrasoon reiniger wilt kopen en niet eerst een budgetvariant. Grote ultrasoon reinigers zijn duur en bevatten mogelijk functies die jij helemaal niet nodig hebt. Maar aan de andere kant, als je zo’n apparaat voor jouw zaak nodig hebt, is het logisch dat je voor een wat prijziger en beter model gaat.

Formaat van het ultrasoon reinigingsapparaat

Grote ultrasoon reinigers zijn duurder zijn dan kleinere. In veel gevallen heb jij als consument voldoende aan een kleine ultrasoon reiniger.

Als je een bril of een ring wilt schoonmaken, is een klein model meer dan genoeg. Grote modellen zijn eigenlijk alleen maar voor professioneel gebruik aan te raden.

De ultrasoon reiniger met anderen delen?

Je hoeft de ultrasoon reiniger natuurlijk niet in je eentje te kopen. Je kunt ook kiezen om deze aankoop met wat vrienden, familie of buren te delen. Weinig mensen hebben een ultrasoon reiniger frequent nodig waardoor de reiniger na het eerste gebruik mogelijk maanden moet wachten om opnieuw gebruikt te worden.

Top 5 beste ultrasoon reinigers

1. Fysic FC-22

Graag eens al je sierraden geheel reinigen? Je wilt echt even een grondig schoonmaak met als eindresultaat, geen krasjes of andere beschadigingen. Dan is deze ultrasoon reiniger een uitstekende keuze. Plaats je bril, sieraad of munt in het waterbassin en laat de reiniger zijn werk doen.

Voordelen:

 • Compact formaat eenvoudig in het gebruik
 • Wekelijks gebruiken om bijvoorbeeld sleutels, ringen, brillen schoon te maken
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. CASO UltraSonicClean

Jij zoekt een snelle en goede reiniging voor je leesbrillen of sierraden? Ultra sonisch schoonmaak apparaat Voor snel en zacht reinigen van sieraden, scheerapparaten, brillen etc. 600 ml stalen kuip met plastic inzet 42,000 cyclus echografie zorgt voor een grondige reiniging.

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Plastic bakje voor gevoelige materialen
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Promed UC50

Wil jij graag je apparatuur reinigen op uiterst grondig microscopisch niveau? Gebruik dan deze Promed. Deze is ook Verlicht LCD-display en heeft een timer-functie met 5 mogelijke instellingen. Daarnaast ook geschikt voor gebruik met leidingwater en toevoegen van desinfectiemiddel mogelijk.

Voordelen:

 • Mooi compact apparaat
 • Voordelige koop
 • Eenvoudig in gebruik

4. Sonixtek STD Series 2L

Vind jij de nieuwe look & feel altijd heerlijk? Sonixtek SMART inox ultrasoon reiniger 2L met verwarming en digitale bediening maakt het weer mogelijk. Inclusief RVS deksel en mandje. SMART serie met DEGAS en SOFT functie.

Voordelen:

 • Handig, er passen grote dingen in zoals onderdelen van een uuurwerk van een klok
 • SOFT-functie om delicate onderdelen te reinigen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Perel VTUSC6

Pak je het liever op grotere schaal aan en wil je geld verdienen met ultrasoon reinigen? Het kan met dit professionele apparaat dat een capaciteit van maar liefst 6 liter heeft.

Voordelen:

 • Professionele ultrasoon reiniger
 • Instelbare timer en temperatuur
 • Capaciteit van 6 liter
Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 3 Gemiddeld: 2.3]

2 gedachten over “Beste ultrasoon reiniger: hoe werkt ‘ie en welke moet je kopen?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.