Beste vitamine C pillen? TOP 5 voor meer energie en krachtige weerstand!

In deze tijden is het heel belangrijk om goed op je voedingspatroon te letten. Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is de kans groot dat je niet aan voldoende frisse lucht en lichaamsbeweging komt. Op zulke momenten is het verstandig om bepaalde supplementen bij te nemen, zoals vitamine C.

Voel je je een beetje zwakjes? Of een griepje opkomen? Dan is het aan te raden om extra vitamine C in te nemen. Vitamine C beschikt onder meer over eigenschappen die je immuunsysteem

verbeteren en ook antioxidanten, om vrije radicalen tegen te gaan. In dit artikel kun je meer lezen over het nut van vitamine C, wanneer je dit kan nemen, hoeveel je kunt nemen en welke voordelen vitamine C voor je gezondheid biedt.

Top 5 Beste vitamine C pillen:

 1. CureSupport Liposomal Vitamin C, 250 ml
 2. Roter Vitamine C Bruistabletten 1000mg- Sinaasappel/Abrikoos 40 Stuks
 3. Lucovitaal Supplement Multivitamine A-Z – 480 Tabletten
 4. Lucovitaal Multivitamine Supplementen – Compleet Vrouw – 40 Tabletten
 5. Irwin Naturals Supplementen – Womens Living Green Liquid-Gel 120 stuks

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste vitamine C. Zoek jij naar een Krachtig weerstand product? Lees dan snel verder!

Wat is vitamine C ?

Wat is vitamine C

Vitamine C kan uit diverse natuurlijke voedingsmiddelen worden gewonnen, zoals sinaasappelen en rozenbottels. In de meeste gevallen bevatten supplementen en vitamine C pillen echter ascorbinezuur.

Hoe kun je vitamine c het beste innemen?

Hoe kun je vitamine c het beste innemen

Dit is een goed in water oplosbare vitamine, die bijdraagt aan de ontwikkeling en groei van je lichaam. Het feit dat vitamine C in water oplosbaar is, betekent ook dat je een eventueel overschot je lichaam kan verlaten via je urine. Daarom is het zeer gemakkelijk om vitamine C in te nemen in supplementvorm, zoals pilletjes.

Wat gebeurt er bij een vitamine C tekort?

Vroeger was vitamine C niet in supplementvorm verkrijgbaar en moest iedereen genoeg groente en fruit eten, om aan voldoende vitamine C te komen.

Daarom konden mensen toen kampen met vitamine C tekort. Dit noemde men toen ook wel scheurbuik: dit kwam veelvuldig voor wanneer bijvoorbeeld zeelieden lang hetzelfde moesten eten op zee.

Symptomen waar je dan mee te maken kan krijgen bestaan onder meer uit ontstoken en bloedend tandvlees, wondjes op je lippen en rond de mondstreek, een verzwakt immuunsysteem, stijve en verkrampte ledematen en in het ergste geval zelfs inwendige bloedingen. Indien een vitamine C tekort lang voortduurt, dan kan het zelfs dodelijk zijn.

Tegenwoordig is een vitamine C tekort relatief schaars, omdat we allemaal bewuster omgaan met ons voedingspatroon. Wanneer je echter weinig verse producten eet, dan kun je alsnog last krijgen van te weinig vitamine C in je lichaam.

 

Ook mensen die met bepaalde chronische aandoeningen kampen, kunnen mogelijk meer behoefte hebben aan vitamine C. Als laatste verdient roken nog een vermelding, want roken zorgt ervoor dat je lichaamseigen ontgiftingsprocessen sterk worden verminderd. Indien je rookt, dan heb je meer vitamine C nodig dan mensen die niet roken.

Wat zijn de grootste voordelen van vitamine C?

Vitamine C helpt je lichaam onder andere met:

 • Het in stand houden en versterken van je immuunsysteem
 • Het versterken van je cellen
 • Beter ijzer op te nemen
 • Het sneller laten genezen van wondjes
 • Het versterken van je haar en leidt tot minder haaruitval

Vitamine C is ook een sterke antioxidant

Vitamine C is naast vitamine E tevens een zeer sterke antioxidant. Dit houdt in, dat vitamine C bijdraagt aan een kleiner risico op hart- en vaatziekten: de kans hierop wordt met zeker 25% verkleind. Ook zorgen antioxidanten voor een mooiere huid en een kleinere kans op kanker omdat vrije radicalen worden tegengegaan. Voldoende vitamine C innemen leidt dus op vele fronten tot een sterker, gezonder en mooier lichaam.

Kun je een overdosis vitamine C nemen?

Omdat vitamine C in water oplosbaar is, komt het vrijwel nooit voor dat iemand een overdosis neemt. Je nieren zorgen er namelijk voor, dat een overschot in veruit de meeste gevallen wordt afgevoerd.

Wanneer iemand toch een extreme overdosering neemt, dan kun je te maken krijgen met de volgende verschijnselen en symptomen:

 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Diarree
 • Maagzuur
 • Nierstenen

Ook wordt koper dan minder goed in je lichaam opgenomen. Indien je zeker wilt weten dat je binnen de aanbevolen hoeveelheden blijft, dan neem je minimaal 70 mg per dag in en maximaal 2000 mg.

Ben je vaak grieperig of snel ziek? Dan kun je gerust wat meer nemen, bijvoorbeeld 2000 tot 3000 mg.

Top 5 Beste vitamine C pillen voor sterk immuunsysteem

1. CureSupport Liposomal Vitamin C, 250 ml

Zoek jij even meer weerstand omdat je veel werk te doen hebt of even een dipje in je energie? Liposomal Vitamine C is een product dat is ontwikkeld om het vitamine C-gehalte in uw bloed te verhogen. Dit product draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem, normale werking van het zenuwstelsel en vermindering van vermoeidheid. Het menselijk lichaam slaat vitamine C niet lang op, daarom moet u een dagelijkse dosering nemen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • 1000 mg vitamine C per inname
 • Makkelijk en krachtig weerstand product
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 1 CureSupport Liposomal Vitamin C, 250 ml review

2. Roter Vitamine C Bruistabletten 1000mg- Sinaasappel/Abrikoos 40 Stuks

Jij zoekt een oplossing om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen? Vitamine C is een antioxidant, die de weerstand ondersteunt. Het draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels tegen vrije radicalen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Extra-C bruistabletten bevatten 1000 mg vitamine C
 • Brengt de weerstand weer op peil
 • Goede prijs/kwaliteit

Top 2 Roter Vitamine C Bruistabletten 1000mg- Sinaasappel:Abrikoos 40 Stuks review

3. Lucovitaal Supplement Multivitamine A-Z – 480 Tabletten

Graag een dagelijkse aanvulling om te voorkomen dat verkoudheid, griepjes weer terugkomen? Geen probleem, met dit extra Multi A t/m Z van Lucovitaal® is speciaal samengesteld voor volwassenen en bevat minimaal 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamines. Met toegevoegde Q10. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Heel fijn apparaat, gemakkelijk te gebruiken en top resultaten
 • prijs/kwaliteit verhouding

top 3 Lucovitaal Supplement Multivitamine A-Z - 480 Tabletten review

4. Lucovitaal Multivitamine Supplementen – Compleet Vrouw – 40 Tabletten

Wil je graag de gewenste ondersteuning als vrouw op een dagelijkse basis voor een scherpe prijs? Deze hoog gedoseerde Multi is specifiek afgestemd op de behoeftes van de vrouw en heeft een gunstige invloed op de algehele gezondheid en vitaliteit. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goed voor de gezondheid en voor extra energie en vitaliteit
 • Voor vrouwen extra B11, Calcium, IJzer en Zink
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Top 4 Lucovitaal Multivitamine Supplementen - Compleet Vrouw - 40 Tabletten review

5. Irwin Naturals Supplementen – Womens Living Green Liquid-Gel 120 stuks

Jouw lichaam helemaal uit de verkoudheid en laag in energie krijgen? Womens Living Green Liquid-Gel 120 stuks is de nieuwe generatie van multivitaminen- en mineralen complexen die op krachtige wijze ondersteuning bieden speciaal voor vrouwen. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vrijwel direct opgenomen
 • combinatie van meer dan 70 voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in één enkele soft gel.
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

top 5 Irwin Naturals Supplementen - Womens Living Green Liquid-Gel 120 stuks review

Prima product, aangeraden door een reformzaak. Geeft je weer energie en aanvulling op je dagelijkse vitamines en mineralen. Snelle levering. Exact hetzelfde product als in de winkel, maar goedkoper!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.