Beste vitamine D tabletten voor volwassenen? TOP 5 Hoog Gedoseerd!

Zoek jij de beste vitamine D tabletten voor volwassenen? Als volwassene is het juist nu heel belangrijk om op je gezondheid te letten, zeker als je kinderen hebt om voor te zorgen.

Indien je onverhoopt toch ziek wordt, dan dien je een lange periode thuis te blijven om anderen niet te besmetten. Daarom is het raadzaam om goed na te denken over extra supplementen die je kunt nemen, om de kans op ziekte te minimaliseren.

Het nemen van vitamine D is één van de beste manieren, om je lichaam een directe boost te geven. Vitamine D speelt een cruciale rol bij veel belangrijke processen in je lichaam en draagt daarom bij aan een goede weerstand en solide immuunsysteem.

In dit artikel vind je meer informatie over vitamine D en de exacte werking ervan.

Top 5 Beste vitamine D tabletten volwassenen:

 1. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet
 2. Davitamon Vitamine D Voedingssupplement – 75 Smelttabletten – Citroensmaak
 3. Davitamon Compleet Weerstand met D3 Voedingssupplement – 100 tabletten
 4. Davitamon Compleet Weerstand Multivitaminen – Bosvruchten – 60 kauwtabletten
 5. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 Beste vitamine D. Zoek jij naar een extra ondersteuning in de weerstand? Lees dan snel verder!

Wanneer moet je extra vitamine D nemen?

Wanneer moet je extra vitamine D nemen

Vitamine D is verantwoordelijk voor meerdere belangrijke lichamelijke processen, waardoor een tekort aan vitamine D voor problemen kan zorgen. Het komt in onze maatschappij nog redelijk veel voor dat mensen een vitamine D tekort hebben.

Vaak zelfs zonder dat ze hier zelf van op de hoogte zijn. Indien je zeker wilt weten of je genoeg vitamine D inneemt, dan is het verstandig om eens bij een arts de hoeveelheid vitaminen in je lichaam te laten testen. Lukt dit niet door omstandigheden? Kijk dan bij onderstaande symptomen, of jij je hierin herkent.

In Nederland hebben veel mensen vanaf de leeftijd van 50 jaar een flink vitamine D tekort: momenteel geldt dit voor ongeveer 40% van het vrouwelijk deel van de bevolking. Bij 65-plussers in verzorgingstehuizen loopt het percentage zelfs op naar een enorme 85%.

Jongere mensen hebben er minder last van, want die zijn veel buiten. Het is inmiddels algemeen bekend dat blootstelling aan de zon een groot deel van je behoefte aan vitamine D vervult.

Maar nu we allemaal veel binnen werken, loopt een groot deel van de bevolking dit mis. In al deze gevallen is het bijnemen van vitamine D een vereiste, om gezond te blijven. Zeker indien er virussen en griep heersen.

Wat doet vitamine D precies in je lichaam?

Wat doet vitamine D precies in je lichaam

Men heeft al lang geleden ontdekt dat vitamine D botontkalking tegengaat. Nog meer dan calcium; door vitamine D is je lichaam namelijk juist goed in staat calcium uit diverse voedingsmiddelen op te nemen. Ook is naar voren gekomen uit onderzoeken dat vitamine D van belang is voor het goed kunnen bewaren van je evenwicht.

Daarnaast zorgt vitamine D ook voor sterke spieren, waardoor het gemakkelijker is om je spierkracht te bewaren. Train je veel? Dan is het extra nemen van vitamine D nooit een overbodige luxe.

Veelal duidt spierzwakte dan ook op een tekort aan vitamine D. Je kunt je zo voorstellen dat een vitamine D deficiëntie behoorlijk wat lichamelijke problemen kan veroorzaken, zeker bij oudere mensen. Voorts helpt vitamine D tegen virussen en ziekten en ook je hart vaart er wel bij.

Hoeveel vitamine D heb je nodig?

Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om:

 • Je leeftijd in acht te nemen, en
 • De hoeveelheid zon waaraan je per dag wordt blootgesteld te bepalen

Het beste is om tussen het einde van de ochtend en begin van de middag elke dag wat zon te pakken, want dan neemt je lichaam het de meeste vitamine D op. Wanneer dat niet kan, bijvoorbeeld als je veel thuis moet zitten of slecht ter been bent, dan is het raadzaam om minimaal 20 microgram vitamine D in te nemen middels supplementen.

Ben je 50 jaar of ouder? Dan stelt de Gezondheidsraad dat 20 microgram voldoende zou moeten zijn, maar 10 microgram extra kan zeker geen kwaad. 10 microgram staat gelijk aan 400 IE, dus dan zou je 30 microgram of 1200 IE in kunnen nemen.

Bij twijfel is het verstandig altijd je arts te raadplegen, eventueel kun je een onderzoekje doen naar een eventuele vitaminedeficiëntie in je lichaam. Zo weet je altijd zeker, dat je de juiste hoeveelheid vitaminen inneemt op dagelijkse basis.

Top 5 Beste vitamine D tabletten volwassenen

1. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet

Een gezonde levensstijl is belangrijk daarbij kun je een boost gebruiken? Davitamon Vitamine D3 Forte smelttabletten is een voedingssupplement met extra vitamine D, dat speciaal is ontwikkeld voor volwassenen. Vitamine D speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • ondersteunt een goede werking van de spieren
 • speciaal is ontwikkeld voor volwassenen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

2. Davitamon Vitamine D Voedingssupplement – 75 Smelttabletten – Citroensmaak

Jij zoekt een oplossing om dagelijks voldoende vitamine D binnen te krijgen? Speciaal ontwikkeld is voor mensen die behoefte hebben aan een aanvulling van vitamine D. Vitamine D speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties zoals opname van calcium en fosfor uit de voeding en het behoud van sterke botten en tanden. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Goed voor de weerstand en werking van de spieren
 • Brengt de weerstand weer op peil
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Davitamon Compleet Weerstand met D3 Voedingssupplement – 100 tabletten

Graag een dagelijkse aanvulling tegen verkoudheid? Davitamon Compleet Weerstand is een multivitaminen speciaal voor vrouwen en mannen en bevatten een combinatie van vitamines en mineralen die o.a. goed zijn voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C en D, koper, selenium, ijzer en zink). Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • voor energie bij vermoeidheid
 • Vitaminen en Mineralen voor de weerstand
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Davitamon Compleet Weerstand Multivitaminen – Bosvruchten – 60 kauwtabletten

Makkelijk innemen van je vitamines? De lekkere kauwvitamines met bosvruchtensmaak bevat een combinatie van vitamines en mineralen die o.a. goed zijn voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C en D, koper, selenium, ijzer en zink). en is verkrijgbaar als lekkere kauwvitamines. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Voor extra energie en vitaliteit
 • Vitamine D is goed voor de werking van de spieren
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Davitamon Vitamine D Forte Hoog Gedoseerd Voedingssupplement -75 Smelttablet

Minder last hebben van de verkoudheid en laag in energie? Davitamon Vitamine D3 Forte smelttabletten is een voedingssupplement met extra vitamine D, dat speciaal is ontwikkeld voor volwassenen. Vitamine D speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Vrijwel direct opgenomen, lost gemakkelijk op
 • 1 smelttablet per dag
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Prima product, aangeraden door een reformzaak. Geeft je weer energie en aanvulling op je dagelijkse vitamines en mineralen.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.