Beste wei eiwitpoeder? Top Beste 5 producten voor de fanatieke sporter!

Sport je veel, of ben je aan het afvallen? Dan is de kans zeer groot, dat je al eens een eiwit shake hebt genuttigd of een ander product gemaakt van van eiwitpoeder.

Veel mensen zweren bij het vervangen van maaltijden met eiwitpoeder, omdat je op een gezonde manier alsnog veel belangrijke nutriënten binnenkrijgt.

Eiwitpoeder is heel handig in het gebruik en voor velen de beste maaltijdvervanger, die er bestaat. Wanneer je je eetpatroon omgooit en bepaalde ongezonde elementen vervangt met eiwit shakes, dan zie je na een relatief korte periode vaak al resultaat.

In dit artikel vind je vast meer informatie over wei eiwitpoeder en de voordelen van het vervangen van maaltijden.

Welke voedingsmiddelen hoor je dagelijks binnen te krijgen?

Welke voedingsmiddelen hoor je dagelijks binnen te krijgen

Wanneer je maaltijden wilt vervangen, dan dien je allereerst te weten welke stoffen je dagelijks moet eten om gezond te blijven. Je lichaam voert op dagelijkse basis heel veel verschillende processen uit.

Om deze processen niet te verstoren en juist op weg te helpen, is het noodzakelijk dat je voldoende gevarieerd blijft eten. Om dit te bereiken, dien je dagelijks in ieder geval de volgende bestanddelen binnen te krijgen:

 • Eiwitten: minimaal 75 gram
 • Koolhydraten: minimaal 30 gram
 • Vezels: minimaal 10 gram
 • Essentiële vitaminen en mineralen

Wat is er zo handig aan wei eiwit?

Zoals je kunt zien, zijn eiwitten veruit het belangrijkste deel van een volwaardig dieet. Dit is dan ook de reden, dat diverse wei eiwit shakes en supplementen op basis van eiwit zo enorm populair zijn geworden.

Veel gebruikelijke snacks bevatten namelijk juist veel koolhydraten, terwijl je voor gezonde eiwitten toch al gauw in de keuken moet gaan staan. Door maaltijden of snacks te vervangen met wei eiwit ben je op slimme manier bezig met je dieet.

Waar helpen eiwitten mee in je lichaam?

Eiwitten ondersteunen diverse lichamelijke processen. Zo geven eiwitten een verzadigd gevoel, langer dan bijvoorbeeld koolhydraten of vetten.

Een verminderd hongergevoel is uiteraard waar iedereen tijdens een dieet naar streeft, want dit maakt een dieet vele malen gemakkelijker.

Daarnaast voeden eiwitten je spieren. Dit is vooral voor mensen die ook trainen van belang, want dit betekent dat je minder spierweefsel verliest. Je houdt dus een gezonde lijn, terwijl je tegelijkertijd aan spierbehoud werkt.

Welke soorten wei eiwitpoeder kun je kopen?

Wei eiwitpoeder bestaat in veel varianten. Naast verschillen in smaak en consistentie, kun je ook kiezen uit meerdere soorten whey poeders.

Whey is het poeder dat overblijft, nadat melk gefilterd en gedroogd is. Juist in dit poeder zitten enorm veel eiwitten. Wanneer je op zoek bent naar een wei eiwitpoeder, zorg er dan voor dat je het verschil weet tussen whey concentraat, isolaat en hydrolisaat.

Whey isolaat bevat over het algemeen genomen de hoogste concentratie eiwitten. Dit is perfect na een zware training, om je lichaam weer aan te vullen.

Whey concentraat bevat daarentegen weer peptiden die in de eiwitten aanwezig zijn, welke je spijsvertering een flinke boost geven.

Dit is perfect wanneer je een dieet volgt. Vaak is het slim om alle soorten een keer uit te proberen, om te achterhalen waar jouw lichaam het beste op reageert. Elk lichaam is immers anders.

Wat zijn de voordelen van wei eiwitpoeder?

Om alle voordelen van wei eiwitpoeder nog even op een rij te zetten:

 • Wei eiwitpoeder is uitstekend om mee af te vallen
 • Kwalitatief goede eiwitpoeders bevatten ook voldoende vitaminen en mineralen
 • Wei eiwit vult, dus je hongergevoel neemt af
 • Je kunt maaltijden vervangen, maar ook snacks
 • Wei eiwitpoeder is tegenwoordig heel gemakkelijk te mengen

Wanneer je graag bewust met je lichaam bezig bent en voldoende gezonde stoffen binnenkrijgt op een dag, dan is wei eiwitpoeder een handige keuze om je dieet mee aan te vullen.

Bekijk hieronder de top 5 Beste wei eiwitpoeder op dit moment. 

1. Body & Fit Whey Perfection – Whey Protein / Proteine Shake – 2270 gram – Vanille

Meeste verkochte en gebruikte eiwitpoeder van Nederland? Body & Fit® Whey Perfection betekent kwaliteit, smaak en prijs tot in perfectie! Whey Perfection bevat zuiver de hoogst mogelijke kwaliteit whey eiwitten, “cold processed” ultra gefilterde whey proteïne concentraat, whey Proteïne isolaat en whey hydrolisaat, di- en tri peptides. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Smaakt vooral lekker
 • Zeer goed oplosbaar en dus makkelijk te bereiden
 • Goede prijs/kwaliteitverhouding

2. Orangefit Plantaardige Eiwitshake / Proteïne Poeder – Vanille – 450 gram

Geen zoetstoffen, graag helemaal vegan en van 100% plantaardige eiwitten? Je hebt maar één lichaam, en wij begrijpen dat je daar zo goed mogelijk voor wilt zorgen. Onze Fit Green Protein is daarom gemaakt van puur en hoogwaardig erwten-eiwit! Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Heerlijke smaak, zonder kunstmatige zoet- en smaakstoffen
 • Snelle levering, goede smaak en totaal geen bijwerkingen
 • Goede prijs/kwaliteit

3. Body & Fit Whey Perfection – Whey Protein / Proteine Shake – 2270 gram – Banaan

Wil jij graag hoogwaardige kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs? De whey eiwitshake met de hoogste klantwaardering in Europa: 9,3/10. Whey Perfection bevat per serving maar liefst 23 gram hoogwaardige Whey Proteïne, 3.6 gram glutamine en ruim 5 gram BCAA’s. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Geeft veel energie
 • Lekkere eiwitdrank
 • prijs/kwaliteit verhouding

4. Nutri Dynamics Dieet Pro Vanille Eiwitshake – 500 gram

Eenvoudig je favoriete shake op werk of na het sporten nuttigen? Alle koolhydraten uit onze voeding, zowel enkelvoudige als complexe, worden in ons spijsverteringskanaal (zo ver als mogelijk) afgebroken en komen uiteindelijk als glucose (vorm van suiker) in ons bloed terecht. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • Bijna geen suiker en koolhydraten
 • Goed te mixen met water maar ook met melk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

5. Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey – 2270 gram – Vanille

Wil jij graag je standaard verhogen voor eiwitpoeders? Dit product bevat per maatbeker 23 gram hoogwaardige wei proteïne, 3.5 gram glutamine, 5 gram BCAA’s (Branche Chain Amino Acids), slechts 3 gram koolhydraten en een minimum aan vet en lactose. Bekijk hier de Dagdealprijs >> 

Voordelen:

 • lekker van smaak en klontert niet
 • voldoet aan verwachting
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.