Beste wierook: de ALLERBESTE wierook voor optimale rust!

Zoek jij de beste wierook? Een kamer gevuld met wierook-lucht transporteert je naar exotische oorden. Wierook brengt je tot rust, maar het doet ook wonderen als je een onaangenaam geurtje wilt verdrijven. Lees je mee?

De vraag is alleen wat de kwaliteit van wierook bepaalt en hoe je de beste wierook vindt. Wij hebben onze neus in deze interessante materie gestoken en vertellen je wat we hebben geleerd over wierook.

 1. Wierook Satya Nag Champa – Agarbatti klassiek staafjes (12x15gram)
 2. Satya Assorted wierookstokjes (12 boxes) 15 grams
 3. Wierook Kegels 80 stuks – voor wierook houder – meditatie
 4. Wierook Hem 25 pakjes – 500stokjes van verschillende geur wierook
 5. Wierook Houder – Aromatherapie Geur Brander van Keramiek

De TOP 5 is samengesteld aan de hand van werking, gemak, kwaliteit, prijs, eigen ervaring en ervaringen van andere gebruikers. Hieronder lees je meer over de TOP 5 beste wierook in de aanbieding om je huis altijd te hebben stralen en fijne geur te houden. Lees verder!

Wierook: wat het is en hoe het werkt

Wierook wat het is en hoe het werkt

Bij dit blog gaan we graag terug naar de basis. Want vaak halen mensen dingen gedachteloos in huis, zonder stil te staan bij de ingrediënten, het productieproces of de impact op de gezondheid (of het milieu). En dat vinden we niet passen in het tijdperk van de bewuste consument. Dus ook in dit artikel doen we even een stapje terug en vragen we ons af: wat is wierook eigenlijk?

Wierook is een mix van aromatische stoffen, bindmiddel (meestal hars) en houtskool. Je activeert dit mengsel door het aan te steken, waarna het smeult en de vrijkomende rook een indringende geur verspreidt. De oorspronkelijke betekenis van wierook is ‘gewijde rook’ oftewel heilige rook.

Het had een religieuze betekenis waarbij het als reukoffer werd gebruikt of waarmee voorouders werden herdacht. Ook werd (en wordt) wierook gebruikt om minder aangename geuren te verdrijven.

Hoe dan ook, wierook is ook populair geworden buiten de tempels en kerken. Als luchtverfrisser kom je het in winkels en woonhuizen tegen. Eén wierook-stokje is daarbij goed voor een aangename geur die urenlang aanhoudt. Het kan ook zijn dat je naar de beste geurzakjes op zoek was? Klik dan hier voor het hele artikel.

Verschillende soorten wierook

Verschillende soorten wierook

Als je aan wierook denkt, zie je waarschijnlijk een stokje voor je. Het klopt dat dat de meest voorkomende soort is, maar er zijn nog veel meer typen wierook. Daarnaast is de herkomst van de wierook ook een rol: Japanse wierook heeft een zeer subtiele geur, terwijl Tibetaanse wierook heel complex is, met mengsels van tot wel 30 kruiden.

Staafjes

De stokjes of staafjes wierook zijn bij de meeste mensen bekend. Je steekt deze in een houder, waar de as bij het smeulen op valt. De Indiase wierook bevat over het algemeen een bamboe stokje, waar Japanse wierook in zijn geheel verbrandt.

Kegels

Ook betrekkelijk bekend zijn de kegeltjes of blokjes wierook. Je legt deze op een schaaltje, waarop ze bij het smeulen in as veranderen.

Korrels

Wierook in korrels ken je misschien uit de kerk. Het gaat hierbij om natuurlijke wierook, gemaakt van hars. De korrels of brokken worden gesmolten in een zeefbrander of op een houtskooltablet. Er komt veel rook en een zware geur uit, wat dit perfect maakt voor een groot gebouw als een kerk of een yogacentrum. Mogelijk moet je zelfs de ramen open zetten om de intensiteit van deze geur iets te verminderen!

Spiralen

Wierook bestaat ook in de vorm van een spiraal. In Chinese tempels zie je deze veel hangen. In de Westerse wereld kenden we ze vooral als anti-muggenspiraal, maar er zijn nu ook allerlei lekkere bloemengeuren beschikbaar.

Losse kruiden

Als je niet van de geur van hars houdt, maar wel van de planten waar wierook van gemaakt wordt, kun je de kruiden los kopen. Vervolgens kun je ze zelf in de gewenste verhoudingen mengen. Je verhit de losse wierook dan op een zeefwierookbrander. Het prettige hiervan is dat het geen rook produceert.

Wat bepaalt de kwaliteit van wierook?

De keuze voor wierook is een persoonlijke: de één houdt van een indringende geur, terwijl de ander liever een subtiel aroma heeft. Ook de grootte van het interieur speelt mee bij de keuze voor wierook. Het is dan ook vaak een kwestie van experimenteren tot je de beste wierook voor jou vindt.

Hoe dan ook zul je voor kwaliteit willen kiezen. Vermijd dan ook de wierookstokjes die in synthetische geuroliën op basis van petroleum zijn ‘gedipt’. Het kaliumnitraat, de lijm en de synthetische oliën zorgen ervoor dat de rook giftig is en daardoor misselijkheid of hoofdpijn veroorzaken. Je wilt dus op zoek gaan naar wierook met natuurlijke ingrediënten – en die kosten vaak iets meer.

TOP 5 Beste wierook voor een geweldige en langdurige huisparfum

1. Wierook Satya Nag Champa – Agarbatti klassiek staafjes (12x15gram)

Wierook Satya Nag Champa – Agarbatti. Is en klassiek staafjes wierook. Nag Champa is met de hand gerold en een mengeling van bloesems, specerijen en harssoorten. Elk stokje brandt ongeveer drie kwartier lang door. Deze geurige wierook met haar zoetige, maar toch aardse geur zal elke stemming opbeuren, elke ruimte karakter geven. Ben je al nieuwsgierig geworden?

Voordelen:

 • lekkere geur
 • geur blijft lang hangen
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

De natuurlijke ingrediënten van kruiden, harsen en Indiase specerijen (masala) worden gemengd om te komen tot een perfect, zacht aroma.

2. Satya Assorted wierookstokjes (12 boxes) 15 grams

De favoriet van vele mensen, omdat deze daadwerkelijk een geweldige geur geeft. Heerlijke verschillende geuren die lang blijven hangen en je hele huiskamer laten ruiken. Diverse geuren voor het hele huis te gebruiken.

Voordelen:

 • Ruiken lekker en branden lang
 • Voordelige koop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

3. Wierook Kegels 80 stuks – voor wierook houder – meditatie

Graag die gewenste geur en wierook effect met een setje van 80 stuks? Opgelet! Deze wierookkegels zijn speciaal ontworpen om op een wierookfontein te branden.Met de holle onderkant ontstaat er een schitterend watervaleffect langs de wierookbrander.

Voordelen:

 • Snel geleverd en super netjes verpakt!
 • De kegels ruiken heerlijk
 • prijs/kwaliteit verhouding

De kegels zijn ideaal om te gebruiken tijdens het mediteren of een gezellig avondje thuis.

4. Wierook Hem 25 pakjes – 500stokjes van verschillende geur wierook

Wil je graag de gewenste geur in je huis of tijdens een meditatie moment? Deze hoge kwaliteit en geïmporteerd rechtstreeks uit India. Steek het puntje aan van het wierook stokje en vandaar uit brandt het langzaam naar beneden. Geniet van de exotische bloemen geuren.

Voordelen:

 • De geuren van de wierook zijn prettig en niet te sterk
 • Heel goede kwaliteit en zeer snelle service
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Veel sneller in huis dan verwacht! Goed verpakt en ook nog eens de beste prijs!

5. Wierook Houder – Aromatherapie Geur Brander van Keramiek

Niet is hij enkel prachtig vorm gegeven, het is ook prachtig om naar te kijken. met name hoe de rook naar beneden gaat als een echte waterval! Doe jij aan yoga of hou je van mediteren, maar wil jij nog dat ene beetje extra ontspanning tijdens je sessie? Dan is misschien een wierrookbrander wel het perfecte artikel voor jou.

Voordelen:

 • Een echte eye catcher
 • Met dit product ruikt het huis weer erg lekker
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

De wierook houder is mooi afgewerkt, werd geleverd in een mooie luxe doos zoals en er zat een duidelijke handleiding bij.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.